Έφυγε σαν κλέφτης: Απαράδεκτο σνομπάρισμα των Τραμπ στους Μπάιντεν

Διεθνείς Σχέσεις
Μοιραστείτε το:

Ο Ντόναλντ Τραμπ τα μάζεψε και αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο, χωρίς ωστόσο να καλωσορίσει προηγουμένως μαζί με τη Μελάνια το νέο προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ. Πρόκειται για άλλη μια επίδειξη μικροψυχίας από μέρους του Τραμπ και μια παρέκκλιση από τη μακρά παράδοση, που θέλει τον απερχόμενο πρόεδρο να υποδέχεται τον διάδοχό του στα σκαλιά του Λευκού Οίκου το πρωί της τελετής ορκωμοσίας και στη συνέχεια να τον συνοδεύει μέχρι το Καπιτώλιο. Κι έτσι, αντί για τον πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία, το ζεύγος Μπάιντεν θα υποδεχθεί ο αρχιταξιθέτης του Λευκού Οίκου, Τίμοθι Χάρλεθ, που είχε φέρει προ τετραετίας ο Τραμπ από το ξενοδοχείο του, Trump International Hotel, στην Ουάσιγκτον.

Αύριο το απόγευμα ο νέος πρόεδρος της χώρας, Τζο Μπάιντεν, θα μετάσχει σε κατάθεση στεφάνων στο εθνικό κοιμητήριο του Άρλινγκτον μαζί με τους προκατόχους του Μπιλ Κλίντον, Τζορτζ Μπους τον νεότερο και Μπαράκ Ομπάμα και στο μεταξύ διάστημα θα καταφθάσουν στο Λευκό Οίκο και θα ξεπακεταριστούν τα προσωπικά αντικείμενα των νέων ενοίκων του.

Σχολαστική καθαριότητα στον Λευκό Οίκο μετά την αποχώρηση των Τραμπ

Μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο θα έχουν απομακρυνθεί όλα τα υπάρχοντα του Τραμπ και θα έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός όλων των χώρων του Λευκού Οίκου. Ωστόσο, πέρα από τις εργασίες καθαριότητας από το προσωπικό έχουν προσληφθεί και ιδιωτικές εταιρείες, που θα αναλάβουν έναν καθαρισμό σε βάθος των χαλιών, των κουρτινών και όλων των επιφανειών για την εξόντωση όλων των πιθανών βακτηρίων και ιών όπως του SARS-CoV-2, δεδομένου ότι τόσο ο Τραμπ όσο και πολλοί συνεργάτες του είχαν μολυνθεί από το νέο κορωνοϊό. Οι εργασίες καθαριότητας – από τη μετακίνηση των επίπλων και τη χρήση ηλεκτρικής σκούπας, μέχρι το πλύσιμο των παραθύρων και των πολυελαίων και το ξεσκόνισμα – θα ξεκινήσουν μόλις αποχωρήσουν ο Τραμπ και η Μελάνια.

Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί και στα υπνοδωμάτια του Λευκού Οίκου, όπου θα αντικατασταθούν τα στρώματα και τα υποστρώματα με ολοκαίνουρια για το ζεύγος Μπάιντεν – όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις. Μόνον που σ’ αυτή την περίπτωση τα πράγματα θα είναι λίγο διαφορετικά, αφού ο νέος πρόεδρος κι η σύζυγός του θα μοιράζονται την ίδια κρεβατοκάμαρα σε αντίθεση με τους προκατόχους τους, που κοιμόντουσαν χωριστά – η μεν Μελάνια στην επίσημη προεδρική σουίτα, ο δε Τραμπ σε ένα στούντιο. Άγνωστο αν θα κάνουν το ίδιο και στο θέρετρο του απερχόμενου Ρεπουμπλικανού προέδρου, το Μαρ-α-Λάγκο του Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, όπου θα διαμείνουν -τουλάχιστον προς το παρόν, παρά τις αντιδράσεις περιοίκων.

O απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ κι η σύζυγός του Μελάνια

Ο Tραμπ συνεχίζει μέχρι την τελευταία στιγμή να σνομπάρει τον Μπάιντεν

Ως γνωστόν ο Τραμπ δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του Μπάιντεν – ο πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά τον Άντριου Τζόνσον, ο οποίος αποφάσισε να μην παραστεί στην τελετή για τον νέο Πρόεδρο Οδυσσέα Σ. Γκραντ το 1869. Αλλά είχε δείξει εδώ και μήνες τις διαθέσεις του με την παιδιάστικη συμπεριφορά του, την επίμονη άρνηση παραδοχής της ήττας του και την περιφρόνησή του προς τον διάδοχό του. Σύμφωνα με πηγές του CNN ο Τραμπ σκέφτεται ακόμη κι αν θα αφήσει στο Οβάλ Γραφείο μια επιστολή καλωσορίσματος στον Μπάιντεν, όπως συνήθιζαν όλοι οι προκάτοχοί του.

Στιγμιότυπο από την υποδοχή που είχε επιφυλάξει το ζεύγος Ομπάμα στους νέους (τότε) ενοίκους του Λευκού Οίκου στις 20 Ιανουαρίου 2017 / Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ / Evan Vucci

Αλλά και η Μελάνια δεν πάει πίσω, αφού δεν έχει ακόμη τηλεφωνήσει στη Τζιλ Μπάιντεν διαψεύδοντας τις προσδοκίες ότι θα υποδεχόταν τη διάδοχό της για μια ξενάγηση στο Λευκό Οίκο, μια παράδοση που τήρησαν ως τώρα οι Πρώτες Κυρίες βάζοντας πάντα στην άκρη τον θυμό τους μετά από σκληρές εκλογικές αναμετρήσεις, όπως είχε κάνει και η Μισέλ Ομπάμα το 2017. Αν και ο Λευκός Οίκος δεν είναι “terra incognita” για τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και νυν πρόεδρο της χώρας και τη σύζυγό του, η αγένεια των Τραμπ «βγάζει μάτι». «Είναι κάτι αποκρουστικό», σχολίασε ένας πρώην αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, που είχε εργαστεί στην κυβέρνηση Τραμπ.

Ο Τραμπ ετοίμασε αποχαιρετιστήρια φιέστα «εν πομπή και παρατάξει»

Την Κυριακή συνεργάτες του Τραμπ έστειλαν προσκλήσεις σε πρόσωπα της επιλογής του με την παράκληση να παραστούν και να φέρουν μαζί τους έως και πέντε άτομα στην αποχαιρετιστήρια τελετή στην αεροπορική βάση Άντριους.

Ο Τραμπ είπε στους συνεργάτες του ότι θέλει η τσιριμόνια να περιλαμβάνει όλη τη λάμψη, που εκείνος θεωρεί ότι του αξίζει, από κόκκινα χαλιά και τιμητικό άγημα μέχρι 21 τιμητικούς κανονιοβολισμούς, προτού ο απερχόμενος πρόεδρος και η Μελάνια επιβιβαστούν για τελευταία φορά σήμερα το πρωί στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, που θα τους μεταφέρει στη Φλόριντα.

Εξαλλος ο Τραμπ με τους σταρ που θα πάνε στην ορκωμοσία Μπάιντεν -Στη δική του δεν είχε πάει κανείς

Έξω φρενών είναι ο Ντόναλντ Τραμπ επειδή ο διάδοχός του στο ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κατάφερε να προσελκύσει πρωτοκλασάτους αστέρες της σόουμπιζ για την αυριανή τελετή ορκωμοσίας του, σε αντίθεση με τη δική του πριν από τέσσερα χρόνια.

Lady Gaga, Τζένιφερ Λόπεζ και Τομ Χανκς θα δώσουν το παρών στην τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν / Φωτογραφίες: ΑΡ

Ο Τραμπ, έφυγε αξημέρωτα από τον Λευκό Οίκο φέρεται να έχει οργιστεί, σύμφωνα με την Washington Post, με την παρέλαση μεγάλων ονομάτων του Χόλιγουντ και του πενταγράμμου, όπως η Τζένιφερ Λόπεζ, η Lady Gaga, ο Τομ Χανκς και το αστέρι της country μουσικής, Γκαρθ Μπρούκς στην τελετή του Μπάιντεν, που έχει καλέσει τον κόσμο να παρακολουθήσει από τους δέκτες των τηλεοράσεων και διαδικτυακά λόγω της πανδημίας.

Lady Gaga, Τζένιφερ Λόπεζ και Τομ Χανκς θα δώσουν το παρών στην τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν / Φωτογραφίες: ΑΡ

Ο Τραμπ αποχώρησε σήμερα από τον Λευκό Οίκο με την δημοτικότητά του στο χαμηλότερο ποσοστό. Πριν από τέσσερα χρόνια ο Ντόναλντ Τραμπ έψαχνε κόσμο για την δική του ορκωμοσία, είχε προσφέρει μισό εκατ. δολάρια στον ράπερ 50 Cent απλώς και μόνον για να παραστεί και τελικά εξασφάλισε τη συμμετοχή των τραγουδιστών της country Τόμπι Κιθ, Λι Γκρίνγουντ, των συγκροτημάτων 3 Doors Down, The Piano Guys, The Frontment of Country, ενώ του γύρισαν την πλάτη μεταξύ άλλων οι Έλτον Τζον και Σάρλοτ Τσερτς. O Mπαράκ Ομπάμα, αντίθετα, δεν είχε δυσκολευτεί να βρει πρωτοκλασάτα ονόματα για τη δική του τελετή, όπως η Μπιγιονσέ, οι U2, ο Στίβι Γουόντερ και ο Μπρους Σπρίνγκστιν.

Lady Gaga, Τζένιφερ Λόπεζ και Τομ Χανκς θα δώσουν το παρών στην τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν / Φωτογραφίες: ΑΡ

Πηγή ανέφερε στη Washington Post ότι παρά το χάος των τελευταίων εβδομάδων της θητείας του ο Τραμπ βρήκε το χρόνο να οργιστεί με την παρέλαση αστέρων στην τελετή του Μπάιντεν. Ο απερχόμενος Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεν θα παραστεί, όπως έχει καταστήσει σαφές στην ορκωμοσία του Μπάιντεν, ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1869, που σνομπάρει τον διάδοχό του. Ο Τραμπ θα φύγει νωρίς το πρωί από τον Λευκό Οίκο και την Ουάσιγκτον, ενώ συνεργάτες του ετοιμάζουν αποχαιρετιστήρια τελετή στην αεροπορική βάση Άντριους. Συνήθως οι απερχόμενοι πρόεδροι παρίστανται στις τελετές ορκωμοσίας στο Καπιτώλιο και συνοδεύονται από τους διαδόχους σ’ ένα ελικόπτερο που τους μεταφέρει στην αεροπορική βάση έξω απ’ την Ουάσιγκτον, όπου σταθμεύουν το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One κι άλλα κρατικά και στρατιωτικά αεροσκάφη.

Φορτηγό μεταφορικής εταιρείας στο θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο του Τραμπ στη Φλόριντα

Ο Τραμπ δεν έχει επιβεβαιώσει τι προτίθεται να κάνει, αλλά θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα μετακομίσει στο θέρετρό του, το Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα, την ίδια πολιτεία όπου αναμένεται να μετακομίσουν η μεγαλύτερη κόρη του Ιβάνκα κι ο σύζυγός της, ο Ντον τζούνιορ με τη φίλη του Κίμπερλι Γκίλφοϊλ και η 27χρονη κόρη του Τραμπ, Τίφανι.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged