Έφη Μπέκου, ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ: για την Κιβωτό του Κόσμου – παραμένει εκ η απαίτηση για άμεση διαλεύκανση των καταγγελιών…

Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

Έφη Μπέκου, Γραμματέας Τομέα Κοινωνικής συνοχής, ένταξης, Πρόνοιας ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής: Δεν μας φώτισε ο πρώτος απολογισμός της προσωρινής Διοίκησης της «Κιβωτού του Κόσμου». Επιβάλλεται η  συνολική εκ βάθρων επαναδιατύπωση και υλοποίηση σύγχρονων πολιτικών για την παιδική προστασία

  • Κυριαρχεί πάλι η πεπατημένη της διαχειριστικής λογικής, χωρίς νέο Πρόγραμμα και χωρίς προοπτική μετεξέλιξης της συγκεντρωτικής αυτής δομής  πανελλαδικής εμβέλειας, στην κατεύθυνση της αποκέντρωσης, με ευέλικτες μορφές υποστηριζόμενης διαβίωσης τοπικού χαρακτήρα.
  • Απουσιάζει η πρόταση- βούληση της νέας διοίκησης για την αξιοποίηση, επιτέλους,  της περιουσίας του ιδρύματος προς όφελος των φιλοξενούμενων παιδιών.
  • Απουσιάζει η συμμετοχή αυτών των παιδιών στις νέες αποφάσεις για την προοπτική επανένταξής τους στο οικογενειακό και  κοινωνικό περιβάλλον, την απρόσκοπτη συμμετοχή τους στην εκπαίδευση και τον  επαγγελματικό προσανατολισμό.  

Έτσι, οι δηλώσεις της νέας Διοίκησης περιορίζονται σε γενικόλογα ευχολόγια για το διοικητικό εξορθολογισμό του οργανισμού. Την ίδια στιγμή, παραμένει εκ των ων ουκ άνευ η απαίτηση για άμεση διαλεύκανση  των καταγγελιών και απόδοση δικαιοσύνης, όσον αφορά τις ευθύνες της παυθείσας διοίκησης  της ΚΙΒΩΤΟΥ.

Ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι επιβάλλεται η  συνολική εκ βάθρων επαναδιατύπωση και υλοποίηση σύγχρονων πολιτικών για την παιδική προστασία, σύμφωνα και με τη διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού. Επιβάλλεται ο σχεδιασμός πολιτικών φροντίδας στην κατεύθυνση:

  • της υποστήριξης και έγκαιρης αντιμετώπισης πολλαπλών προβλημάτων των οικογενειών σε κρίση,
  • της κατά το μέγιστο βαθμό αποφυγής του ιδρυματισμού,
  • της ανάληψης επιτέλους της κύριας ευθύνης από τη πολιτεία (νομοθετική, εκτελεστική, επιτελική και Αυτοδιοίκηση).

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ήρθε η ώρα για μια νέα εθνική στρατηγική όπου  κράτος, αυτοδιοίκηση και κοινωνία των πολιτών, με κανόνες, πρωτόκολλα και προδιαγραφές, θα αποτελέσουν  πραγματικό καταφύγιο για όσους έχουν ανάγκη.

Μοιραστείτε το:
Tagged