Έπεσε η κυβέρνηση των «Αξίων» και δεν το ξέρουμε;

Άρθρα Κυβέρνηση
Μοιραστείτε το:

Αυτά που ζούμε το τελευταίο διάστημα στην χώρα με την περίφημη κυβέρνηση των «Αξίων» (εδώ γελάμε), δεν έχουν ξαναγίνει στην ιστορία του ελληνικού κοινοβουλίου.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως η κυβέρνηση του «Τσίπρα με γραβάτα» δεν είναι μόνο ανίδεη, αλλά κάτι χειρότερο από παιδική χαρά.

Χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες για να αντιληφθούμε το μπάχαλο και τον υποτιθέμενο συντονισμό της από τα άσχετα παλληκάρια που έχει τοποθετήσει ο… νέος Μωυσής σε όλα τα καίρια πόστα του κρατικού μηχανισμού.

Σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη ψηφοφορία στην εθνική αντιπροσωπεία προκειμένου να αρθεί η ασυλία ενός εκ των υβριστών της παράταξης, του Π. Πολάκη, 88(!!!) βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έλαμψαν δια της απουσίας τους.

Επειδή κάποιοι μέσα στον πανικό τους προσπάθησαν ανεπιτυχώς να υποβαθμίσουν το εν λόγω γεγονός ρίχνοντας εκατέρωθεν τις ευθύνες, η αλήθεια είναι μία όσο κι αν προσπαθεί το Μαξίμου με τους ακριβοπληρωμένους παπαγάλους του να διαστρεβλώσει.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος κυριολεκτικά βράζει και στέλνει το μήνυμα δυσαρέσκειας ότι η κατάσταση με τις νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις του κ. Μητσοτάκη και της παρέας του δεν πάει άλλο.

Μάλιστα το ποτήρι ξεχείλισε όταν έγινε γνωστό στο πανελλήνιο το διπλωματικό πόκερ που παίζει ο πρωθυπουργός εν αγνοία του κόμματός του με μυστικές συνομιλίες για τα ελληνοτουρκικά.

Μπορεί τους επιτελείς του Μαξίμου να τους βολεύει η στοχοποίηση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σταύρου Καλαφάτη, γνωρίζουν όμως πολύ καλά ότι οι 88 βουλευτές δεν έδρασαν αυτόνομα…

Είναι ένα από τα πρώτα και ηχηρά μηνύματα που στέλνουν στον πρωθυπουργό για τον τρόπο που ασκεί την εξουσία, αλλά και για την αλλοίωση των χαρακτηριστικών της παράταξης.

Εσχάτως πληροφορηθήκαμε μάλιστα, ότι ένεκα της «ανταρσίας» οι επιτελείς του πρωθυπουργού ανέσυραν από το συρτάρι σενάρια πρόωρων εκλογών για τον προσεχή Νοέμβριο, προκειμένου να έχουν υπό ομηρία τους βουλευτές για να μην προχωρήσουν εκ νέου σε νέα «αντάρτικα».

Είναι προφανές ότι πλέον ο πρωθυπουργός έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των βουλευτών του καθότι το κλειστό σύστημα αποφάσεων, η αυλή που αποφασίζει και πρέπει οι βουλευτές να εκτελούν, αλλά και οι πρωτοβουλίες σε καίρια ζητήματα που αναλαμβάνει χωρίς την ενημέρωση και έγκρισή τους, προκαλούν δυσφορία, ανησυχία και προβληματισμό για τις επερχόμενες εξελίξεις.

Δυστυχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αυτοεγκλωβιστεί στις υπέρμετρες προσδοκίες που καλλιέργησε, μη μπορώντας σήμερα να τις εκπληρώσει.

Και είναι δεδομένο ότι ο «ξεσηκωμός» των 88 είναι μόνο η αρχή…

Πηγή: antinews.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged