Ένωση Διευθυντών: Άμεσοι έλεγχοι σε όλες τις σχολικές αθλητικές εγκαταστάσεις

Α/θμια
Μοιραστείτε το:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 19χρονου φοιτητή, ύστερα από πτώση μπασκέτας σε υπαίθριο αθλητικό χώρο στη Δασκαλόπετρα Χίου, επαναφέρει το ζήτημα  της ασφάλειας των αθλητικών εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων, και καλεί τις πολιτικές ηγεσίες  των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για:

  1. Διενέργεια ελέγχων από τις Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις στις αυλές, τις κλειστές αίθουσες γυμναστικής και τις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων των σχολικών μονάδων, και εκτέλεση το συντομότερο δυνατόν, όλων των απαραίτητων παρεμβάσεων και επισκευών σε όσες από αυτές εντοπιστούν προβλήματα, ώστε να είναι απολύτως ασφαλείς ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
  2. Έκδοση Πιστοποιητικού Καταλληλότητας και θέσπιση Μητρώου Επισκευών και Συντήρησης με ευθύνη των Δήμων για όλα τα σχολικά κτήρια και τις αθλητικές εγκαταστάσεις των σχολικών μονάδων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

    Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γεν. Γραμματέας         

     Τηλέμαχος Κουντούρης                                     Νικόλαος  Μακεδών

Μοιραστείτε το:
Tagged