Ένωση Γονέων Περιστερίου: Κινητοποίηση την Κυριακή 27 Ιανουαρίου για τα Σχολεία της Πόλης στην Πλατεία Δημαρχείου

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Κάλεσμα σε κινητοποίηση

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Η Ένωση Γονέων Περιστερίου καλεί τους Συλλόγους Γονέων, τους Εκπαιδευτικούς και τους Μαθητές του Περιστερίου να συμμετέχουν μαζικά στην καλλιτεχνική εκδήλωση διαμαρτυρίας, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στην πλατεία του Δημαρχείου Περιστερίου στις 11.00 π.μ., η οποία θα διοργανωθεί από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Περιστερίου σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων, με την συμμετοχή Σχολείων του Δήμου Περιστερίου και όμορων Δήμων, καθώς και άλλων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Η παραπάνω εκδήλωση διενεργείται στα πλαίσια των δράσεων που αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια κοινής σύσκεψης του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Περιστερίου με το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου, με σκοπό την εκ νέου ανάδειξη των προβλημάτων των Σχολείων μας.

———————————-

Την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019, στα γραφεία της Ένωσης Γονέων Περιστερίου, πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου με τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης.

Η σύσκεψη αυτή συγκαλέστηκε προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της Ένωσης για το ζήτημα που προκύπτει με την εφαρμογή της νέας ΚΥΑ, που ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα της δωρεάν και χωρίς όρους μεταφοράς μεγάλου αριθμού των μαθητών του Καλλιτεχνικού σχολείου Περιστερίου.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία του Καλλιτεχνικού Σχολείου, τόσο αυτά που απορρέουν από την ιδιαιτερότητα του ως σχολείο διαδημοτικό, με διευρυμένο ωράριο, ειδικότητες και σε καθεστώς ΣΔΙΤ, όσο και αυτά που αντιμετωπίζει λόγω ελλιπούς υλικοτεχνικής υποδομής, υποστελέχωσης (διδακτικό προσωπικό με ελαστικό ωράριο, ωρομίσθιους που εμφανίζονται μήνες μετά την έναρξη) και υποχρηματοδότησης.

Διαπιστώθηκε ξανά, ότι τα προβλήματα όλων των σχολείων του Δήμου Περιστερίου είναι κοινά και θα πρέπει στο επόμενο διάστημα να τα αναδείξουμε εκ νέου, διεκδικώντας κονδύλια για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από τη Δημοτική Αρχή.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να διοργανωθούν κοινές δράσεις όλων των σχολείων του Δήμου Περιστερίου και σε συνεργασία με σχολεία όμορων Δήμων.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε ως πρώτο βήμα η πραγματοποίηση καλλιτεχνικής εκδήλωσης διαμαρτυρίας την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στην πλατεία του Δημαρχείου Περιστερίου στις 11.00 π.μ., η οποία θα διοργανωθεί από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Περιστερίου σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων, με την συμμετοχή Σχολείων του Δήμου Περιστερίου και όμορων Δήμων, καθώς και άλλων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Τα ΔΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Μοιραστείτε το:
Tagged