Ένα ακόμη έγκλημα στο NHS (βρετανικό ΕΣΥ)…. Έτσι είναι οι «πολιτισμένοι»…

Διεθνείς Σχέσεις
Μοιραστείτε το:

Διάβασε και θα εκτιμήσεις το ΕΣΥ… Ένα ακόμα έγκλημα στο βρετανικό NHS

Μια μητέρα τριών παιδιών, 36 ετών ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού, πέθανε στο διαμέρισμά της στο νότιο Λοδίνο, μια ημέρα αφότου είχε καλέσει το 999 (αριθμός έκτακτης ανάγκης Βρετανίας) και της είπαν ότι παρά τα συμπτώματά της δεν ήταν προτεραιότητα.

Μιλώντας στον Guardian, ο σύζυγός της, Fabian Williams, δήλωσε ότι γυναίκα του υπέφερε από βήχα, υψηλό πυρετό και οξύ πόνο στο στήθος και στο στομάχι την Παρασκευή. «Κάλεσα το 999 επειδή η γυναίκα μου ήταν χωρίς ανάσα, έκανε εμετό και είχε πόνους στο στομάχι της. Καθώς μιλούσα μαζί τους, χειροτέρεψε και μου είπαν να τη βάλω στο πάτωμα σε οριζόντια στάση».

Σύμφωνα με τον σύζυγό της, μια γυναίκα από το προσωπικό της υπηρεσίας ασθενοφόρων πραγματοποίησε κάποιες εξετάσεις, και αν και θεώρησε τη γυναίκα ως ύποπτο κρούσμα του ιού, τους είπε ότι δεν θα τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο γιατί δεν είναι προτεραιότητα, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα σχετικά έγγραφα. Στη συνέχεια βγήκε από το σπίτι, συνέταξε την έκθεσή της και την έριξε κάτω από την πόρτα.

Ο Williams είπε ότι η κατάσταση της συζύγου του επιδεινώθηκε και καθώς ετοιμαζόταν να την πάει στο νοσοκομείο, τη βρήκε μέσα στο σαλόνι να έχει καταρρεύσει. Πήρε ξανά το 999, ενώ προσπάθησε να συνεφέρει τη σύζυγό του, η οποία όμως ήταν ήδη νεκρή.

 «Ήταν ήδη νεκρή. Την έβαλα στο έδαφος –γιατί αυτό μου είπαν να κάνω πριν – και τηλεφώνησα στο 999 και μου είπαν να βάλω το χέρι μου στο στήθος της και να το πιέσω», δήλωσε ο σύζυγος της 36χρονης. Σε μερικά λεπτά κατέφτασε και το ασθενοφόρο, ωστόσο οι προσπάθειες για ανάνηψη της γυναίκας ήταν ανεπιτυχείς.

Σύμφωνα με τα έγγραφα της υπηρεσίας ασθενοφόρων του Λονδίνου, που έχει στη διάθεσή του ο Guardian, η Kayla Williams υπέφερε από το «Cov 19», ενώ παρατίθενται στη σχετική έκθεση και τα συμπτώματα ως: «μη παραγωγικός βήχας… πονοκέφαλος… πόνοι στο στήθος».

Όπως προκύπτει, η σορός της 36χρονης του απομακρύνθηκε από το σπίτι με βάση το πρωτόκολλο για θανάτους από μολυσματικές ασθένειες. Έβαλαν ολόσωμες ιατροδικαστικές φόρμες, με μάσκες, γάντια και είχαν καλυμμένα τα πόδια τους, όπως εξήγησε ο σύζυγος της 36χρονης.

«Έκτοτε δεν έχω μάθει τίποτα. Με άφησαν εδώ και μου είπαν ότι πρέπει να απομονωθώ. Δεν μου είπαν τίποτα άλλο. Είμαι διαβητικός Παίρνω ινσουλίνη. Το μόνο που ξέρω είναι ότι υποτίθεται ότι πρέπει να απομονωθώ. Κανένας δεν ανέφερε ότι το σώμα της πέρασε από τεστ ή κάτι», δήλωσε.

Πηγή: athensvoice.gr / defence-point.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged