Έλληνας Γιατρός Κέντρου Υγείας του Περιστερίου, συνελήφθη μαζί με γυναίκα ιδιώτη για συνταγογραφήσεις ναρκωτικών

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Ενας γιατρός που φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες να υπηρετεί στο 2ο  Κέντρο Υγείας του Περιστερίου, Έλληνας υπήκοος, Συριακής καταγωγής και μια γυναίκα ιδιώτης συνελήφθησαν για υπόθεση παράνομης συνταγογράφησης ναρκωτικών ουσιών και φαρμάκων κατά παραγγελία, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Σύμφωνα με το Yπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο της έρευνας εξακριβώθηκαν παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων σε Α.Μ.Κ.Α ασφαλισμένων, εν αγνοία τους και τα οποία χαρακτηρίζονται ως ναρκωτικά. Η έρευνα ξεκίνησε όταν ένας από τους πολίτες ανακάλυψε πως στο ΑΜΚΑ του, ήταν συνταγογραφημένα εν αγνοία του φάρμακα που ανήκουν στην κατηγορία των ναρκωτικών και έκανε την σχετική καταγγελία στο Εσωτερικών Υποθέσεων

Ειδικότερα, από 1-1-2019 έως 22-1-2021, διαπιστώθηκε η παράνομη συνταγογράφηση 175 συσκευασιών φαρμάκων, που περιείχαν 5.250 δισκία, σε δέκα διαφορετικά άτομα.

Επιπλέον, προέκυψαν περιπτώσεις συνταγογράφησης φαρμάκων και ιατρικών εξετάσεων «κατά παραγγελία», μετά από συνεννόηση, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή γραπτού μηνύματος.

Η ιστορία που επικαλούνται οι δύο συλληφθέντες για τις παράνομες συνταγογραφήσεις

Ο γιατρός Κέντρου Υγείας στο Περιστέρι έκοβε συνταγές για ναρκωτικά στην μητέρα τοξικομανούς και ασθενούς με ψυχολογικά προβλήματα, η οποία επειδή δεν ήταν ασφαλισμένη όπως και ο γιος της, του πήγαινε ΑΜΚΑ άλλων πολιτών.

Ωστόσο, πίσω από την υπόθεση αυτή, όπως έγινε γνωστό,  υπάρχει σύμφωνα με δηλώσεις των δύο εμπλεκόμενων μία οικογενειακή ιστορία, καθώς η γυναίκα, -ο γιος της οποίας αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και είναι τοξικομανής-, επειδή είναι πολύ φτωχή και ανασφάλιστη όπως και ο γιος της, προσέγγισε τον γιατρό του Κέντρου Υγείας στο Περιστέρι, Έλληνα υπηκόου με καταγωγή από Συρία και του ζήτησε χωρίς αμοιβή να την βοηθήσει να πηγαίνει τα φάρμακα αυτά στον εξαρτημένο γιο της.

Εκείνος φέρετε να δήλωσε ότι επειδή την λυπήθηκε, δέχτηκε και ακόμη όσους αριθμούς ΑΜΚΑ του πήγαινε η γυναίκα, -είναι άγνωστο πως τους έβρισκε-, και τους «φόρτωνε» με αυτού του είδους τις συνταγές. Η έρευνα ξεκίνησε όταν ένας από αυτούς του πολίτες ανακάλυψε πως στο ΑΜΚΑ του ήταν περασμένα φάρμακα που ανήκουν στην κατηγορία των ναρκωτικών και έκανε την σχετική καταγγελία στο Εσωτερικών Υποθέσεων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Πηγή: iefimerida.gr /news247.gr

Διαβάστε ακόμη…

—————–

Μεγάλη απάτη με εικονικές συνταγογραφήσεις φαρμάκων -Πώς πλούτιζαν 50χρονος καρδιολόγος και 67χρονος «δικηγόρος»

Απίστευτη κομπίνα με συνταγογραφήσεις φαρμάκων με την οποία έβγαζαν χιλιάδες ευρώ είχαν στήσει ένας 50χρονος καρδιολόγος και ένας 67χρονος «μαϊμού» Σύρος δικηγόρος χρησιμοποιώντας το ΑΜΚΑ αλλοδαπών.

Οι συνταγογραφήσεις των φαρμάκων γινόντουσαν σε 10 συγκεκριμένα φαρμακεία που συμπεριλήφθηκαν στην δικογραφία, τα οποία ήταν κοντά στο ιατρείο αλλά μακριά από τον τόπο διαμονής των ασφαλισμένων. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής ο καρδιολόγος που εμπλέκεται στην υπόθεση εργαζόταν και σε ιατρείο γνωστού επαγγελματικού συλλόγου, ενώ ο 67χρονος από τη Συρία είχε καταθέσεις που υπερβαίνουν τις 400.000 ευρώ.

Η ζημιά που προκάλεσαν στον ΕΟΠΥΥ από τις παράνομες συνταγογραφήσεις ανέρχεται περίπου στις 15.000 ευρώ!

Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη με τις συνταγογραφήσεις φαρμάκων

Η αρχή του… τέλους για τους δύο άνδρες ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2020, όταν στις αστυνομικές Αρχές έφτασαν πληροφορίες ότι ο 50χρονος και ο 67χρονος μαζί με έναν «Χρήστο» είχαν πρόσβαση σε ΑΜΚΑ αλλοδαπών -μέσω του Σύρου- τα οποία ο καρδιολόγος χρησιμοποιούσε προκειμένου να συνταγογραφεί παράνομα φάρμακα για ασθένειες που δεν έπασχαν οι αλλοδαποί.

Τα συγκεκριμένα σκευάσματα (για το έλκος, την υπέρταση, την αναιμία, την καρδιά και συμπληρώματα σιδήρου) δίνονταν παράνομα έναντι αμοιβής σε οίκους ευγηρίας και νοσοκομειακές δομές. Σημειώνεται ότι τελευταία πληροφορία δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθεί καθώς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν ήταν εύκολη η πιθανή πρόσβαση των κατηγορουμένων σε αυτούς τους χώρους.

Από το σύστημα συνταγογραφήσεων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης, το χρονικό διάστημα 2012-2021, προέκυψε ότι ο καρδιολόγος είχε συνταγογραφήσει σε 50 αλλοδαπούς καθώς και σε 73 ακόμη άτομα που ασφαλίζονταν βάσει του νόμου υγειονομικής κάλυψης ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Σύμφωνα με τις έρευνες της ΕΛΑΣ, αποκαλύφθηκε ότι ο καρδιολόγος συνταγογραφούσε μαζικά σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Την ίδια ώρα, από την παρακολούθηση του 67χρονου «μαϊμού» δικηγόρου προέκυψε ότι και ο ίδιος είχε πάει σε τρία από τα υπό διερεύνηση φαρμακεία, παραδίδοντας τις παράνομες συνταγές, παραλαμβάνοντας φάρμακα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή υπαλλήλων του ΕΟΦ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 263 φαρμακευτικά σκευάσματα
  • συσκευασία ναρκωτικού σκευάσματος,
  • πλήθος συνταγογραφήσεων,
  • περίστροφο, τυφέκιο flobert και 104 φυσίγγια,
  • 25.550 ευρώ και 7.700 δολάρια Η.Π.Α.,
  • 8 χρυσές λίρες,
  • σπρέι πιπεριού, τσεκούρι, 2 σπαθιά, μαχαίρι και φαλτσέτα,
  • 10 κινητά τηλέφωνα, 2 tablet, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ψηφιακό μέσο αποθήκευσης usb stick και
  • πλήθος εγγράφων σχετικών με την υπόθεση.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged