Άφησαν να ξεραθούν δεκάδες δέντρα στο Πάρκο Τρίτση – Μεγάλες οι ευθύνες του Φορέα και του κ. Πατούλη

Δήμοι Ίλιον
Μοιραστείτε το:

Τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες κάτοικοι από τα Δυτικά αλλά και άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου, ενεργοί πολίτες, περιβαλλοντικοί φορείς και συλλογικότητες συμμετείχαν σε δράσεις δενδροφύτευσης στο Πάρκο Τρίτση.  Μεταξύ αυτών και δεκάδες μέλη της δημοτικής κίνησης Ιλίου «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον».

Οι παραπάνω δράσεις που έλαβαν τόπο κατά το πρόσφατο παρελθόν, δεν έγιναν «εν κενώ»: προχώρησαν σε συνεργασία με την προηγούμενη διοίκηση του Φορέα του Πάρκου και εντάσσονταν σε ένα γενικότερο πλαίσιο αναβάθμισης και ανάτασης του Πάρκου Τρίτση με δενδροφυτεύσεις, ανακατασκευή της μεγάλης γέφυρας και των κουπαστών στη μεγάλη λίμνη, επιδιόρθωση της πυρασφάλειας, ανακαίνιση των εισόδων του Πάρκου και των κτιρίων της Οθωνικής Αυλής εντός αυτού, επέκταση του δικτύου φωτισμού, τοποθέτηση νέων κάδων, νέων ξύλινων τραπεζιών και πάγκων, κλείσιμο όλων των οικονομικών εκκρεμοτήτων που είχε ο Φορέας από τα παρελθόν κ.λπ.

Και ενώ όλα τα παραπάνω προχώρησαν τα προηγούμενα έτη, κάτι που έγινε αντιληπτό και αναγνωρίστηκε από όλους, σήμερα, δυστυχώς, βλέπουμε νέα σύννεφα να συγκεντρώνονται πάνω από το μέλλον του Πάρκου. Δεκάδες δέντρα αφήνονται απότιστα με αποτέλεσμα να ξεραίνονται, υποδομές εντός του Πάρκου (ξύλινα τραπέζια, πάγκοι, κάδοι κτλ) λεηλατούνται και δεν βρίσκεται κανείς υπεύθυνος να τα φτιάξει για μήνες, υπέρογκα ποσά (πάνω από 50 χιλιάδες ευρώ!) ξοδεύονται για πρόχειρες επιδιορθώσεις στην περίφραξη που ήδη χρήζουν νέας παρέμβασης.

Σα να μην έφταναν αυτά, οι αρμόδιοι για τη λειτουργία του Πάρκου επιμένουν σε αναποτελεσματικούς πειραματισμούς αναφορικά με το κρίσιμο θέμα της υδροδότησης. Το νερό από τα πηγάδια του Πάρκου -που όλοι γνωρίζουν ότι είναι συγκεκριμένης ποσότητας και άρα σε καμία περίπτωση δεν περισσεύει-  κατευθύνεται κατά βάση στο μη λειτουργικό κανάλι και όχι στις λίμνες και ιδιαίτερα στη μεγάλη λίμνη του Πάρκου, η οποία στην κυριολεξία αυτήν την περίοδο υποφέρει με ανυπολόγιστες συνέπειες. Όποιος την επισκεφθεί θα καταλάβει αμέσως πόσο χαμηλά βρίσκεται η στάθμη της. Όλοι φοβόμαστε τα χειρότερα για τα έμβια όντα που βρίσκονται εντός αυτής. Επιπλέον, η προτεινόμενη λύση για -έστω προσωρινή- υδροδότηση του Πάρκου με νερό από το πηγάδι «Πρέση» προχωράει με «ρυθμούς χελώνας».

Αναμένουμε απαντήσεις… Και μαζί με εμάς, αναμένουν απαντήσεις οι κάτοικοι του Ιλίου και των άλλων λαϊκών γειτονιών της Δυτικής Αθήνας. Ταυτόχρονα, αναμένουν πρωτοβουλίες και δράσεις που θα κάνουν το Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης να ξαναπάρει μπρος.

Υ.Γ. 1. Δεν πιστεύουμε κάποιοι να αφήνουν επίτηδες δέντρα να ξεραίνονται επειδή ορέγονται να τσιμεντώσουν συγκεκριμένα τμήματα του Πάρκου; Τους προειδοποιούμε από τώρα πως αν έχουν τέτοια σχέδια, αυτά θα μείνουν στο “αρρωστημένο” μυαλό τους.

Υ.Γ. 2. Ο συνήθως «λαλίστατος» Δήμαρχος Ιλίου, που αυτή τη στιγμή τυγχάνει και μέλος του Δ.Σ του Φορέα που διοικεί και διαχειρίζεται το Πάρκο, τα βλέπει όλα αυτά; Έχει να πει κάτι για όλα αυτά; Ως πότε θα σιωπά για να προστατέψει τον κ. Πατούλη που φέρει τεράστιες ευθύνες γι’ αυτή την κατάσταση;

Ίλιον, 25/06/2020

«Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον»

Μοιραστείτε το:
Tagged