Άγιο Όρος: Η «μισαλλοδοξία των «ανθρώπων του Θεού» αντί στην ανοσία, οδηγεί στον θάνατο…

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Αποκάλυψη: «Οταν μας σφραγίσουνε, θα είμαστε πλέον δούλοι, όχι του αληθινού Θεού, αλλά του διαβόλου. Και τα ονόματά μας θα σβήσουν. Δεν θα είμαστε πια βαφτισμένοι στο όνομα του Θεού, αλλά θα είμαστε αριθμοί»,

——————-

Επιδημιολογική βόμβα το Αγιον Ορος: 40 μοναχοί νεκροί από κορονοϊό – εκατοντάδες έχουν νοσήσει

Ενώ η Αθωνική Πολιτεία βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο εισαγγελικής έρευνας για τον ρόλο μοναχών που καλούν τους πιστούς να μην εμβολιαστούν, άκρως ανησυχητική είναι η εξάπλωση της επιδημίας της Covid-19 μεταξύ του «μόνιμου» πληθυσμού.

 Αρνηση του κορονοϊού, «θεραπείες» με προσευχές, αντιεμβολιαστικά παραληρήματα για αποκάλυψη: το Αγιον Ορος πληρώνει το βαρύ τίμημα των μεσαιωνικών αντιλήψεων που κυριαρχούν μεταξύ των μοναχών, ενώ η πανδημία κάνει θραύση, όχι πια γύρω από τον περίκλειστο κόσμο της Αθωνικής Πολιτείας, αλλά εντός αυτής.

Οι αριθμοί τρομάζουν: τουλάχιστον 40 νεκροί μοναχοί από την Covid-19, οι δύο κατέληξαν την Τετάρτη, εκατοντάδες όσοι έχουν νοσήσει. Στη σκιά της εισαγγελικής έρευνας για το τι συμβαίνει τελικά στο Αγιον Ορος με την πανδημία, έρευνα που διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά τις δηλώσεις αγιορείτη μοναχού για αντιεμβολιαστές ιερομόναχους, οι οποίοι με τη ρητορική τους καλούν πιστούς να μην εμβολιαστούν και ευθύνονται για πολλούς θανάτους, «Τα Νέα» περιέγραψαν την Πέμπτη ένα ζοφερό σκηνικό.

Από τους συνολικά 1.800 διαμένοντες στο Αγιον Ορος, περίπου 1.000 έχουν ήδη νοσήσει τουλάχιστον μία φορά, όπως ανέφεραν αρμόδιες πήγες από τις Καρυές. Ανάμεσα στους «μόνιμους κατοίκους» προσμετρώνται και περίπου 400 Ρώσοι, Σέρβοι, Βούλγαροι και Ρουμάνοι, με τους τελευταίους, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, να έχουν τη φήμη των «σκληροπυρηνικών» και να αρνούνται πεισματικά τον εμβολιασμό τους: «Μάλιστα, όταν είχαν ανάμεσά τους νοσούντες, κάλεσαν γιατρούς από το Βελιγράδι. Δεν δέχονταν Ελληνες.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, ένα μοναστήρι είναι σε καραντίνα ενώ δύο-τρία δεν δέχονται επισκέπτες για προληπτικούς λόγους», ανέφεραν από τις Καρυές στο ρεπορτάζ της Αλεξάνδρας Πρασσά.

Από την πλευρά του ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, εκτίμησε ότι ήδη πάνω από 40 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid-19 – οι δύο τελευταίοι μόλις την Τετάρτη. «Εχουν “φύγει” πολύτιμοι άνθρωποι, που είχαν πολλά ακόμη να προσφέρουν», είπε στα «ΝΕΑ». Ταυτόχρονα, «νοσούν αρκετοί πατέρες», ενώ «άλλοι είναι διασωληνωμένοι. Πονάει η καρδιά μας».

Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι μόνο για τους μόνιμους κατοίκους του Αγίου Ορους. Ο ιερομόναχος Ιωσήφ είχε καταγγείλει, σε συνέντευξή του στο «Βήμα Ορθοδοξίας», τον ρόλο ιερομόναχων που αποτρέπουν τους πιστούς επισκέπτες από το να εμβολιαστούν. «Οι ιερομόναχοι αυτοί, που βγαίνουν έξω και εξομολογούν, έχουν πεθάνει πολύ κόσμο. Συμβουλεύουν τον κόσμο να μην κάνει το εμβόλιο και ότι ο κορονοϊός είναι μια απλή γρίπη», είπε.

Ενα παράδειγμα έδωσε το ρεπορτάζ των «Νέων», αναφερόμενο σε ένα ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των αντιεμβολιαστών βίντεο που κυκλοφορεί εσχάτως: Ο γέρων Παρθένιος Αγιοπαυλίτης δίνει τον χρησμό του πλάι σε ένα υπερμέγεθες smartphone. Δεν αρνείται την ύπαρξη του κορονοϊού –«πολλές φορές έχουν έρθει δύστυχα χρόνια στον κόσμο και πολλοί άνθρωποι πέθαιναν», καθησυχάζει–, όμως προειδοποιεί κι εκείνος ότι τα εμβόλια και τα υγειονομικά πιστοποιητικά αποτελούν την πραγμάτωση των προφητειών της Αποκάλυψης: «Οταν μας σφραγίσουνε, θα είμαστε πλέον δούλοι, όχι του αληθινού Θεού, αλλά του διαβόλου. Και τα ονόματά μας θα σβήσουν. Δεν θα είμαστε πια βαφτισμένοι στο όνομα του Θεού, αλλά θα είμαστε αριθμοί», εξηγεί, πριν παρασυρθεί σε ένα παραλήρημα που στριμώχνει σε λίγες λέξεις τους Εβραίους, τη νέα τάξη πραγμάτων και την παγκοσμιοποίηση.

Πηγή: Protagon.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged