Όλη η αλήθεια για τον πατέρα του Τσίπρα, από ένα πρωταγωνιστή της τότε εποχής

Πολιτικοί
Μοιραστείτε το:

Φοίβος Ιωαννίδης: Αυτή είναι η αλήθεια για τον πατέρα του Τσίπρα

Με νέα δήλωσή του επανέρχεται ο Φοίβος Ιωαννίδης, σχετικά με το θέμα που αφορά στον πατέρα και τον θείο του Αλέξη Τσίπρα ως προς την περίοδο της χούντας.

Συγκεκριμένα, με άρθρο του στα ΝΕΑ και αφού σημειώνει ότι έχει χρέος ως προς τα γεγονότα και χωρίς να ωραιοποιεί ή να αλλάζει τα δεδομένα, τονίζει ότι:

«Κανένας γιος δεν φταίει για όσα έκανε ο πατέρας του ή οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογένειάς του, ιδίως μάλιστα πριν γεννηθεί. Κανένας είτε είναι πολιτικός, είτε όχι, είτε λέγεται Αλέξης Τσίπρας, είτε Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλάω για αυτά τα θέματα όσο μπορώ λιγότερο και μόνο για την αποκατάσταση της αλήθειας. Έχω αναφερθεί δημόσια, ερωτώμενος, στον ρόλο του Ηρακλή Τσίπρα θείου του πρωθυπουργού, επί δικτατορίας. Εν συντομία, συμμετείχε στη δράση της οργάνωσης ΔΕΚΑ Κρήτης που είχα ιδρύσει μαζί με άλλους αγωνιστές, διέφυγε τη σύλληψη, απέκτησε ρόλο επί Ασλανίδη στον Παναθηναϊκό, καταδικάστηκε μεν σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, αλλά έμεινε μόνο την παραμονή της δίκης μας στη φυλακή, αφού του χορηγήθηκε παρανόμως αναστολή, δοθέντος, ότι είχε καταδικαστεί προδικτατορικά δύο φορές για απάτη σε ποινή πάνω από έξι μήνα η κάθε μία.

Μετά μαζί με τον αδερφό του, Παύλο Τσίπρα (σσ: πατέρας του πρωθυπουργού) που είχε συλληφθεί για λίγο διάστημα, αλλά αφέθηκε ελεύθερος, πράγματι ανέλαβαν δημόσια έργα στην Κρήτη, πιθανόν και αλλού.

Αυτή είναι η αλήθεια και μόνο η αλήθεια. Τα άλλα που λέγονται και γράφονται είναι ωραιοποιήσεις ή υπερβολές.

Στα 83 μου χρόνια, δεν δικαιούμαι να υποτιμώ την αξία του παρελθόντος και της ιστορίας. Αλλά η ζωή, η πολιτική και η δημοκρατία, βρίσκουν ή χάνουν στις ιδέες που υπηρετούμε ή προδίδουμε σήμερα και κάθε μέρα».

Εκπομπή στην ΕΡΤ για το θέμα της οικογένειας Τσίπρα !!!

Με τις αναφορές που έγιναν ασχολήθηκε και η ΕΡΤ, σε εκπομπή της Κατερίνας Ακριβοπούλου, με καλεσμένους τον Γιώργο Τσίπρα και με παρέμβαση της αδελφής του πρωθυπουργού, Ζανέτ. 

Συγκεκριμένα, ο ξάδερφος του Αλέξης Τσίπρα, Γιώργος μίλησε για το θέμα του πατέρα και του θείου του, κάνοντας λόγο για ατόπημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το οποίο δεν αρκεί μια συγγνώμη.

«Ο πατέρας μου και ο θείος αναλάμβαναν δημόσια έργα, από πριν τη χούντα και στη διάρκεια της χούντας είχαν πολλά προβλήματα. Πριν πέσει η χούντα, αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ελλάδα, διότι δεν έπαιρναν έργα. Ο θείος μου και ο πατέρας μου δεν είχαν καμία σχέση με τον Σκαπανέα. Είναι απολύτως ψευδές», δήλωσε ο Γ. Τσίπρας. 

Στην εκπομπή παρενέβη και η αδερφή του πρωθυπουργού, Ζανέτ Τσίπρα, λέγοντας πως «πρόκειται για συκοφαντίες και αθλιότητες. Ο αδερφός μου είναι πρωθυπουργός και έχει περιορισμούς. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να διασύρεται ο πατέρας μου. Τέτοιος κατήφορος από πολιτικούς με διακριτούς ρόλους, δεν έχει ξαναγίνει. Εγώ είμαι η κόρη του. Ήταν ένας σωστός άνθρωπος, δημοκράτης, αριστερός αγωνιστής, αγωνιστής της ζωής. Δεν θα επιτρέψω να τον πιάνουν στο στόμα τους και να διασύρουν τη μνήμη του, για τις δικές τους πολιτικές σκοπιμότητες. Ως εδώ. Θα με κάλυπτε μία δημόσια συγγνώμη».

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged