Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «ΜΕΛΙΑ» Αγ. Αναργύρων

Uncategorized
Μοιραστείτε το:
Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «ΜΕΛΙΑ» Αγ. Αναργύρων

Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «ΜΕΛΙΑ» λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2011 με την συνδρομή της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση ΔΗ.K.Ε.Α.Α και τον κοινωνικό φορέα «ΕΔΡΑ». Λειτουργεί  ως πρότυπο κέντρο πρόληψης, αξιολόγησης και αποκατάστασης, παρέχοντας υπηρεσίες σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και τις οικογένειές τους, που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγου, μάθησης ή σχολικής ένταξης. Πρόκειται για ένα Κέντρο που συμπληρώνει τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες.

Στα τρία χρόνια της λειτουργίας του έχει εξυπηρετήσει 121 παιδιά και τις οικογένειές τους,  12 εκ των οποίων εντελώς δωρεάν. Την δεδομένη χρονική στιγμή εξυπηρετούνται 60 παιδιά από το κέντρο.

Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο στελεχώνεται από μια διεπιστημονική ομάδα, η οποία αποτελείται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας: κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, ειδικό παιδαγωγό, λογοθεραπευτή και εργοθεραπευτή προσφέροντας ειδικά προγράμματα:

  • Λογοθεραπείας
  • Εργοθεραπείας
  • Ειδικής διαπαιδαγώγησης
  • Ψυχολογική Στήριξη & Συμβουλευτική Παιδιού και Οικογένειας

Παράλληλα με τις θεραπείες, λειτουργεί και το πρόγραμμα «θεραπεία μέσω παιχνιδιού» υπό την καθοδήγηση Παιγνιοθεραπεύτριας και Εργοθεραπεύτριας. Τα παιδιά- μέλη της ομάδας μαθαίνουν κοινωνικούς κανόνες, πώς να συνεργάζονται και να δημιουργούν μέσα από το παιχνίδι. Οι υπηρεσίες παρέχονται με την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων των εξυπηρετούμενων μελών και των οικογενειών τους χωρίς την επιπλέον οικονομική συμμετοχή, ΔΩΡΕΑΝ για τους άπορους και τους ανασφάλιστους.

Στα πλαίσια της ολοκληρωμένης παρέμβασης στην κοινότητα υλοποιούνται στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ημερίδες ευαισθητοποίησης, ενημερωτικού χαρακτήρα που απευθύνονται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και το σύνολο της κοινότητας της περιοχής. Τον Δεκέμβριο του 2011 ο Ψυχολόγος του «Μελία ΙΙ» εκπροσωπώντας το Κέντρο συμμετείχε σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Αγίων Αναργύρων- Καματερού με θέμα τις Μαθησιακές Δυσκολίες. Τον Μάρτιο του 2013 πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καματερού ημερίδα με θέμα «Μαθησιακές Δυσκολίες- Διαγνωστικά Κριτήρια- Παρέμβαση».

Κάθε χρόνο στο Κέντρο διοργανώνονται γιορτές με την συμμετοχή των παιδιών που εξυπηρετούνται για τα Χριστούγεννα, τις Απόκριες και για την αυλαία τον μαθημάτων, η Καλοκαιρινή Γιορτή.  Από την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου έχουν πραγματοποιηθεί 3 γιορτές για τα Χριστούγεννα, 3 Αποκριάτικες γιορτές και 2 καλοκαιρινές.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ

  • Λ. Δημοκρατίας 334 & Αλεξανδρουπόλεως 2
  • 134 51, Αγ. Ανάργυροι Αττικής
  • τηλ. 2102323176
  • Email: [email protected]
  • Υπεύθυνη Κέντρου – Κοινωνική Λειτουργός: Τσαπάρα Παναγιώτα

Ώρες Λειτουργίας: καθημερινά 13:00-21:00

Μοιραστείτε το:
Tagged