Χρ. Καλογρίτσας: Είναι ή όχι ο «πυρηνικός καταλύτης» της αξιακής και πολιτικής αποσάρθρωσης του ΣΥΡΙΖΑ;

Υπουργεία
Μοιραστείτε το:

Ενίοτε, ισχύει ο «νόμος του Μέρφυ». Αν κάτι αναπένταχο πάει στραβά, όλα στην συνέχεια θα πάνε στραβά. Αυτό φαίνεται ότι ισχύει αυτές τις ημέρες με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η απελευθέρωση των μέτρων  κοινωνικής αποστασιοποίησης  για την μη διάδοση του κορωνοϊού, φαίνεται ότι ενήργησε καταλυτικά για να αρχίσουν να βγαίνουν στην επιφάνεια, σε καταιγιστικούς μάλιστα ρυθμούς και αριθμούς, όσα «σκοτεινά και μίζερα» επιχείρησε το σύστημα του Ν.Παππά, αλλά και της ομάδας που κινείτο γύρω από την Εισαγγελία Διαφθοράς, στην προσπάθειά τους να «μπετονιάρουν» την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Ορισμένοι, βέβαια,  αναφερόμενοι στον ορυμαγδό των γεγονότων που βλέπουν την δημοσιότητα, διατείνονται ότι επειδή «ο φόβος φυλάει τα ερμα…» συμβαίνουν όλα αυτά, εξηγούμενοι ότι όλα είναι απόρροια του φόβου που έχει καταλάβει μεγάλο μέρος του δικαστικού και  διοικητικού κυβερνητικού συστήματος, από την δημοσιοποίηση της «δίχρονης» παρακολούθησης της ΕΥΠ, γεγονός που καταλήγει για όσους έχουν στο βάθος του μυαλού τους κάποιο ένοχο μυστικό στο «μήπως κι εγώ είμαι εκεί…;».

Σε κάθε περίπτωση σημασία έχει ότι αρχίζει να βγαίνει στην επιφάνεια όλη αυτή η ζέουσα και υπερβολικά δυσώδης κατάσταση για την εποχή που οι κ.κ. με το «αριστερό ηθικό πλεονέκτημα» κυβέρνησαν τον τόπο. Και να φαντασθεί κανείς ότι όλα αυτά αφορούν μόνο τους έχοντες και κατέχοντες παρά την εξουσία. Για τον λαουτζίκο ποιό χαμηλά… τι θάλεγε κάποιος απλά απλοϊκός…;

Διαβάστε στην συνέχει το στόρυ του κου Χρήστου Καλογρίτσα, τις περιπέτειες του με τον κο Νίκο Παππά, δεξί χέρι του Αλέξη μας και  τις από σπόντα πληγές που πλέον ανοίγουν με τον ισραηλίτη επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή…

Το δικαστικό ξέσπασμα Κολογρίτσα κατά Παππά, το «White House», και τα 3 εκατομμύρια μιας «εικονικής σύμβασης»

Σε σφοδρές καταγγελίες κατά του «White House» – όπως φέρεται να αποκαλεί το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά, προχωρεί ο αποκαλούμενος «κόκκινος» εργολάβος Χρ. Καλογρίτσας , ο άνθρωπος δηλαδή που μέχρι τον παραγκωνισμό του, εμφανιζόταν ως ο «εκλεκτός» του ΣΥΡΙΖΑ για τον χώρο των media.

Οι καταγγελίες έχουν μεγαλύτερη σημασία γιατί επισήμως στα ελληνικά δικαστήρια στο πλαίσιο μιας δικαστικής αντιδικία με Λιβανέζικο κολοσσό , στην οποία ο Ελληνας επιχειρηματίας ουσιαστικά καταγγέλλει Παππά και Μαξίμου ως ενορχηστρωτές της υποθεσης των τηλεοπτικών αδειών μέσω ακομα και εικονικων συναλλαγών για να βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια.

Σύμφωνα με όσα φέρνει στο φως η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο κ. Καλογρίτσας υποστηρίζει ενώπιον δικαστηρίων πως το Μέγαρο Μαξίμου και ο Νίκος Παππάς, μεσολάβησαν για να εισπράξει 3 εκατομμύρια μέσω εικονικής σύμβασης από αλλοδαπή εταιρία για την εγγυητική επιστολή συμμετοχής στο διαγωνισμό. Μάλιστα γινεται διαρκής επίκληση του όρου “White House”, θέλοντας σαν περιγράψει τον «κουμπάρο» και ‘εμπνευστή» της υπόθεσης. Στο εύλογο ερώτημα της αντιδίκου «ποιο είναι το “White House” παρόντος του Έλληνα επιχειρηματία, οι δικηγόροι του απάντησαν, «το Μέγαρο Μαξίμου και κεντρικό ρόλο στην υπόθεση είχε ο Νίκος Παππάς». Κάτι που προφανώς καταγράφεται στα πρακτικά της δικαστικής απόφασης.

Τα έγγραφα

Σύμφωνα με έγγραφα που φέρνει στο φώς η εφημερίδα ο αποκαλούμενος ο κ. Καλογρίτσας, στρέφει τα βέλη του κατά της τότε κυβέρνησης αποδίδοντας ρόλο συντονιστή στο “White House” , όπως αποκαλεί το Μέγαρο Μαξίμου, και κατευθυντήριου νου στον Νίκο Παππά. Σε ένα εξώδικο και τις προτάσεις του ενώπιον του του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών την περασμένη Τετάρτη ο κ.Καλογρίτσας, ισχυρίζεται :

  • Πως με πλήρη γνώση και συμφωνία με το “White House” συστάθηκε η εταιρία που διεκδικούσε την τηλεοπτική άδεια.
  • Πως υπο τον συντονισμό, εποπτεία και καθοδήγηση του “White House” δημιουργήθηκε εικονική σύμβαση υπεργολαβίας μεταξύ της «Τοξότης» (συμφερόντων Καλογρίτσα) και πανίσχυρου Λιβανέζικου κατασκευαστικού κολοσσού ώστε να του δοθούν 3 εκατομμύρια ευρώ για την εγγυητική επιστολή στις τηλεοπτικές άδειες.

Την Τετάρτη

Όλα αυτά έγιναν, σύμφωνα με την εφημερίδα, στη συζήτηση της  αίτησης της αλλοδαπής εταιρίας με την οποία στρέφεται κατά της Εταιρίας «Τοξότης» του Χρήστου Καλογρίτσα και ζητεί να  κηρυχτεί εκτελεστή στην Ελλάδα η απόφαση του Ελβετικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της Γενεύης σύμφωνα με την οποία ο Έλληνας επιχειρηματίας οφείλει στην εταιρία 3 εκατομμύρια ευρώ που του είχαν καταβληθεί (ως υπεργολάβου) βάση ιδιωτικού συμφωνητικού για την κατασκευή  ενός έργου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το συμφωνητικό ειχε υπογραφεί τον Αύγουστο του 2016 και η απόφαση του Ελβετικού Δικαστηρίου εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2019.

Η συζήτηση

Η πλευρά της αλλοδαπής εταιρίας εμφανίστηκε στο δικαστήριο προκειμένου να κάνει εκτελεστή  την απόφαση στην Ελλάδα και να κινήσει διαδικασίες σε βάρος του Χρ. Καλογρίτσα. Στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, εμφανίστηκε ο ίδιος ο επιχειρηματίας μαζί με τον δικηγόρο του Ανδρέα Λοβέρδο, πρωην υπουργό και νυν βουλευτή του ΚΙΝΑΛ.

«Εικονική»

Σύμφωνα με την πλευρά του κ.Καλογρίτσα ουσιαστικά ο αντίδικός του είχε πειστεί από το “White House” να συμμετάσχει στο τηλεοπτικό εγχείρημα ως βασικός μέτοχος και γιαυτό και δόθηκε η εγγυητική επιστολή μέσω εικονικής συναλλαγής του τελούσε σε γνώση τότε κεντρικών κυβερνητικών στελεχών. Όπως αναφέρει μάλιστα η εφημερίδα, στο δικόγραφο γραφεί πως «η από 28.08.2016 υποτιθέμενη «συμφωνία» αναφορικά με υποτιθέμενη υπεργολαβία με «έργο» στα Αραβικά Εμιράτα προτάθηκε προκειμένου να «δικαιολογήσει» την εκταμίευση ποσού 3 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο ειχε συμφωνηθεί όπως καταβληθεί ως μέρος της ανερχόμενης σε 25 εκατομμύρια ευρώ συμμετοχής της στην αφανή εταιρία της πρωτης με την ανώνυμη εταιρία «Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογριτσας  Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη ΑΕ» η οποία είχε συσταθεί σε συμφωνία με το “White House” με σκοπό τη συμμετοχή στον τηλεοπτικό διαγωνισμό»

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδόσει την απόφασή του.

————–

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Nοβάρτις.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν.

Τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε. Ας ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος με τον οποίο είναι συνέταιροι.»

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

«Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις από το  «Πρώτο Θέμα», που προκύπτουν από τις καταθέσεις στις αίθουσες των δικαστηρίων του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ξεπερνούν τη λειτουργία παρακράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας. Ξέραμε για τα βοσκοτόπια. Τώρα έρχονται στο φως και ιστορίες με εικονικές συμβάσεις, πολιτικές εντολές και εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια. Πρωταγωνιστής ξανά, όπως και στους διαλόγους με τον επιχειρηματία Σ.Μιωνή, ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς. Αυτή τη φορά το «μαγαζί» έχει άλλο όνομα και γίνεται White House.  Αλλά ο τρόπος που λειτουργεί είναι το ίδιο σκοτεινός και ο στόχος ο ίδιος. Η δημιουργία ενός παραθεσμικού μηχανισμού, στη Δικαιοσύνη, στο κράτος, στα ΜΜΕ που θα υπηρετεί το «μαγαζί». Υστερα και από τις σημερινές αποκαλύψεις οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο κ.Τσίπρας. Δρούσε αυτόνομα ο πιο στενός συνεργάτης του; Δρούσε σε πλήρη συνεννόηση μαζί του, όπως όλοι αντιλαμβάνονται, κι αναλαμβάνει εκείνος την ευθύνη; Ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από λέξεις χωρίς νόημα. Απαιτούνται καθαρές απαντήσεις.»

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μένει άλλο σιωπηλός, πρέπει να δώσει εξηγήσεις

«Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις από το “Πρώτο Θέμα”, που προκύπτουν από τις καταθέσεις στις αίθουσες των δικαστηρίων του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ξεπερνούν τη λειτουργία παρακράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η Πειραιώς προσθέτει: «Ξέραμε για τα βοσκοτόπια. Τώρα έρχονται στο φως και ιστορίες με εικονικές συμβάσεις, πολιτικές εντολές και εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια».

Και συνεχίζει η Πειραιώς: «Πρωταγωνιστής ξανά, όπως και στους διαλόγους με τον επιχειρηματία Σ. Μιωνή, ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς. Αυτή τη φορά το “μαγαζί” έχει άλλο όνομα και γίνεται White House. Αλλά ο τρόπος που λειτουργεί είναι το ίδιο σκοτεινός και ο στόχος ο ίδιος. Η δημιουργία ενός παραθεσμικού μηχανισμού, στη Δικαιοσύνη, στο κράτος, στα ΜΜΕ που θα υπηρετεί το “μαγαζί”».

Το κυβερνών κόμμα καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ύστερα και από τις σημερινές αποκαλύψεις οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Δρούσε αυτόνομα ο πιο στενός συνεργάτης του; Δρούσε σε πλήρη συνεννόηση μαζί του, όπως όλοι αντιλαμβάνονται, κι αναλαμβάνει εκείνος την ευθύνη; Ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από λέξεις χωρίς νόημα. Απαιτούνται καθαρές απαντήσεις».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά

«Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Nοβάρτις», αναφέρει σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζει δε ότι «ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν». «Τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε. Ας ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος με τον οποίο είναι συνέταιροι», σχολιάζει.

ΚΙΝΑΛ: Περιμένουμε τις ενέργειες της Δικαιοσύνης για τις αναφορές Καλογρίτσα

«Τα όσα δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα ‘Πρώτο Θέμα’, για τις αναφορές ενώπιον του δικαστηρίου στη δίκη Καλογρίτσα, είναι επιβεβλημένο να διερευνηθούν σε βάθος από την Δικαιοσύνη», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλλαγής.

Όπως υπογραμμίζει, «οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα:

  • Υπήρχε ένα τόσο μεγάλο και πολυδαίδαλο κύκλωμα που συντόνιζε ο κ. Παππάς;
  • Λειτουργούσε με εντολή του μαγαζιού ή όπως αλλιώς το λένε, δηλαδή του ίδιου του ένοικου του Μεγάρου Μαξίμου;
  • Ήταν τόση η δίψα τους να δημιουργήσουν καθεστώς, ελέγχοντας τα ΜΜΕ ώστε προέτρεπαν επιχειρηματίες σε εικονικές συναλλαγές;

Δεν περιμένουμε απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευνόητοι οι λόγοι. Περιμένουμε τις ενέργειες της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να παραμείνουν αιωρούμενα τέτοια θέματα που ρίχνουν και άλλο δηλητήριο στον δημόσιο βίο».

——————–

Μήνυση Χρ. Καλογρίτσα: «Δίνει» Παππά, Documento, Μαξίμου και… White

«Δίνει» Παππά, Documento, Μαξίμου και… White Porscha

Τον Νίκο Παππά, το Μαξίμου έναν μυστηριώδη White Porcha αλλά και το Documento δείχνει μέσω μήνυσης που κατέθεσε σήμερα ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας για τα όσα συνέβησαν στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και κυρίως για τα 3 εκατομμύρια που πήρε από την κατασκευαστική εταιρεία CCC,. Αναγνωρίζει ο ίδιος ότι τα τιμολόγια ήταν εικονικά δηλώνει τα 3 εκατομμύρια χρησιμοποιήθηκαν στην έκδοση του Documento και υπογραμμίζει ότι όλα όσα έγιναν ήταν σε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου και ανώτατων κυβερνητικών παραγόντων.

H μήνυση του Χρήστου Καλογρίτσα έρχεται μία ημέρα μετά την αποκάλυψη της κατάθεσής του στη δικαστική διαμάχη με την CCC στην οποία επίσης αναφέρει ότι έλαβε τα 3.000.000 ευρώ μετά από διαμεσολάβηση του white house (δείχνοντας το Μέγαρο Μαξίμου) και του Νίκου Παππά. Σε αυτή δεν υπάρχει μόνο τα όσα ο ίδιος υποστηρίζει. Υπάρχουν και στοιχεία καθώς και έγγραφα μεταξύ τον οποίων και ένα mail που είχε σταλεί απο εκπρόσωπο της CCC και στο οποίο καθοριζόταν η διαδικασία βάσει της οποίας θα γινόταν η συναλλαγή.

Σε αυτό προκύπτει ότι υπήρξε μια συμφωνία για εικονικά τιμολόγια με την επίκληση ενός έργου κατασκευής ενός mail στο Λίβανο για να μπορέσει να κινηθεί το ως άνω ποσό και να καταστεί εφικτή η συμμετοχή της εταιρείας του υιού του Χρήστου Καλογρίτσα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιχείρησε να διεξάγει προκαλώντας στο τέλος και την αρνητική απόφαση του ΣτΕ.

Στο επίμαχο email αναφέρονται τα εξής:

«Αγαπητέ Κυριάκο,

Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος  για την τελική συναλλαγή.

Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος, και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα.

Η προκαταβολή θα πάει σε “φίλους” στα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και εκείνοι με τη σειρά τους θα την στείλουν τοπικά.

Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό.

Αναμένοντας τις απόψεις σας».

————————

Σάμπυ Μιωνής: Υπάρχουν και άλλοι που ξέρουν όχι μόνο ο Νίκος Παππάς

«Κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους» δηλώνει ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή προαναγγέλλοντας νέες αποκαλύψεις σχετικά με το παραδικαστικό κύκλωμα αλλά και τις καταγγελίας τους περί ύπαρξης συμμορίας η οποία τον εκβίαζε και στην οποία, πέραν του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου εντάσσει και την Ελένη Τουλουπάκη. Επισημαίνει δε πως δεν γνώριζε μόνο ο Νίκος Παππάς την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος και του ρόλου συγκεκριμένων προσώπων.

Ο Σάμπυ Μιωνή έχοντας ήδη δώσει μια συνομιλία που είχε με τον Νίκο Παππά όπου ο πρώην υπουργός και νούμερο 2 της κυβέρνησης Τσίπρα κάνει λόγο για «μαγαζί» και για «κάποιους που βγάζουν λεφτά, πολλά λεφτά» δείχνει ότι υπάρχουν και άλλα στοιχεία κάνοντας μάλιστα λόγο «για τη δράση του μεγαλύτερου παραδικαστικού κυκλώματος από τη σύσταση του ελληνικού κράτους»

Φράση που παραπέμπει στη δήλωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου έξω από το Μέγαρο Μαξίμου όταν αναφορικά με την υπόθεση Novartis και την προσπάθεια της κυβέρνησης των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου να πλήξουν πολιτικούς αντιπάλους είχε κάνει την ίδια δήλωση μιλώντας για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο εκ συστάσεως του ελληνικού κράτους»

Ο επιχειρηματίας δηλώνει ακόμη ότι οι πιέσεις που του ασκήθηκαν και από τη δικαιοσύνη μετά την άρνησή του να καταβάλει το ποσό που του είχε ζητηθεί ως «δικαστικά έξοδα» ήταν μεγάλες. Στο πλαίσιο αυτό αποδίδει και την ποινική δίωξη εναντίον του Σταύρου Παπασταύρου και του ιδίου που τις τελευταίες ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας αν και αφορά το 2017 και μάλιστα αφήνει να εννοηθεί ότι η έρευνα των αρχών δεν έχει οδηγήσει πουθενά.

Προχωρά όμως και ένα βήμα παραπάνω. Σημειώνει ότι οι αρμόδιοι εισαγγελείς Διαφθοράς «έθαψαν» έγγραφο των Κυπριακών αρχών. Έγγραφο που επιβεβαίωνε ότι ο Σταύρος Παπασταύρου λειτουργούσε ως πληρεξούσιός του. Υπογραμμίζει δέ πως δεν συμπεριελήφθη στη σχετική δικογραφία κάτι που για τους αρμόδιους εισαγγελείς εγείρει μείζον θέμα.

Σύμφωνα με όσα τονίζει δε το εν λόγω έγγραφο δικαίωνε πλήρως του δύο διωκώμενους. Επιβεβαιώνει τα όσα είχαν καταθέσει. Η μη ένταξή του στη δικογραφία επέτρεψε στην υπόθεση να σέρνεται κυρίως να είναι ε«εκμεταλλεύσιμη» και από τους αρμόδιους εισαγγελείς και από την τότε κυβέρνηση.

Το ερώτημα που προκύπτει δεν αφορά μόνο τη διαδικασία της μη αποδοχής του εγγράφου αλλά και το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα τα μέλη της προανακριτικής που ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ζητήσει συγκεκριμένα έγγραφα από την Ελένη Τουλουπάκη, για υποθέσεις που έχουν ερευνηθεί και έχουν αρχειοθετηθεί από την ίδια τη δικαιοσύνη, προκαλούν έστω και εφήμερες εντυπώσεις. Όπως προκαλεί και το γεγονός πως η αντίδραση της αρμόδιας εισαγγελίας είναι άμεση χωρίς τις απαραίτητες διευκρινήσεις για την πορεία των υποθέσεων.

Σε κάθε περίπτωση το μπαράζ των αποκαλύψεων για το «μαγαζί» και το παραδικαστικό κύκλωμα συνεχίζεται, όπως και διάφορες υποθέσεις που αφορούν την λειτουργία συμμοριών με προσβάσεις στο πολιτικό σύστημα της προηγούμενης κυβέρνησης.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής αναφέρει τα εξής:

«Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 η Εισαγγελία Πρωτοδικών, σε απάντηση σχετικού αιτήματος, έστειλε στην Βουλή το εισαγγελικό πόρισμα του Εισαγγελέα κ. Καλούδη, με το οποίο ζητείτο ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος μου και του Σταύρου Παπασταύρου.

Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 4 Ιουλίου 2020, τα φιλικά στην εγκληματική συμμορία μέσα, Αυγή, Ντοκουμέντο, Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοκρατία, μιλούσαν με πρωτοσέλιδα άρθρα για «έγγραφα φωτιά». Ο στόχος προφανής να πληγεί η αξιοπιστία μας και να απονομιμοποιηθούν οι αποκαλύψεις που έχω κάνει.

Καταλαβαίνω την απέλπιδα προσπάθεια με επιλεκτική χρήση εγγράφων να δοθεί χείρα βοήθειας στην εγκληματική συμμορία Παπαγγελόπουλου, Φιλιππάκη, Παπαδάκου, Τάρκα. Ευχαριστώ όποιον είχε την σχετική πρωτοβουλία να ζητήσει και διαρρεύσει το πόρισμα αυτό στον Τύπο γιατί άθελά του επιτυγχάνει ακριβώς το αντίθετο.

Πρόκειται για δίωξη που ζητήθηκε το Νοέμβριο του 2017 από τον Εισαγγελέα Καλούδη μετά την μερική εκτέλεση κατάσχεσης που έκανα κατά του Γιάννη Φιλιππάκη και της εφημερίδας «Δημοκρατίας». Τα κατασχεθέντα χρήματα δώρισα ως γνωστόν στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Η δίωξη αυτή ήταν η ύστατη πράξη της εκβίασής μου για να υποκύψω στο παραδικαστικό κύκλωμα. Συνδέεται μάλιστα με μια μαύρη σελίδα για την Ελληνική Δικαιοσύνη, την αποσιώπηση δηλαδή και την προκλητική υποβάθμιση της σημασίας καταλυτικού υπέρ των θέσεων μου εγγράφου δικαστικής συνδρομής από την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2016, όταν αρνήθηκα να ενδώσω στον εκβιασμό του κ. Παπαγγελόπουλου για χρήματα μέσα στο Μαξίμου ενώπιον του Νίκου Παππά, ξεκίνησε σε βάρος μας ποινική προκαταρκτική εξέταση με την κατηγορία ότι το πληρεξούσιο που προσκόμισε ο Σταύρος Παπασταύρου στις φορολογικές αρχές δεν ήταν αυθεντικό και βεβαίωνε ψευδή γεγονότα. Ένα μήνα αργότερα, τον Απρίλιο του 2016, καλείται ο Σταύρος Παπασταύρου και μόνον, να δώσει εξηγήσεις με υποβολή υπομνήματος, κάτι που τελικά γίνεται τον Ιούνιο του 2016. Στο μεταξύ όμως στις 19.5.2016 ήρθε έγγραφο δικαστικής συνδρομής από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο κατέρριπτε στην ουσία την κατηγορία σε βάρος μας. Η δικαστική συνδρομή βεβαίωνε με ρητό τρόπο ότι το πληρεξούσιο ήταν αυθεντικό έγγραφο και άρα έπεφταν οι κατηγορίες σε βάρος μας. Αυτό το έγγραφο αφενός αποσιωπήθηκε, αφού ουδέποτε εκλήθη ο Σταύρος Παπασταύρου να λάβει γνώση αυτού του νέου στοιχείου που είχε συσχετιστεί στη δικογραφία και αφετέρου καθόλου δεν αξιολογήθηκε ή έστω καν σχολιάστηκε από τον Εισαγγελέα Καλούδη στο πόρισμα του, και ας ήταν αποτέλεσμα της κρίσιμης για την υπόθεση δικαστικής συνδρομής που οι ίδιοι οι Εισαγγελείς είχαν ζητήσει από τις Αρχές της Κύπρου. Δεν τους συνέφερε και το αγνόησαν.

Μπορεί ο κ. Παπασταύρου να ήταν πολιτικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ, συνεργάτης του τέως ΠΘ Αντώνη Σαμαρά, και φίλος με την κα. Μαρέβα Γκραμπόφσκι, αυτό όμως δεν δικαιολογεί τη βάναυση κατάλυση του υπερασπιστικού του δικαιώματος να ενημερώνεται για το σύνολο της

δικογραφίας. Με βάση το έγγραφο της Κύπρου θα έπρεπε να μας ζητήσουν συγγνώμη και να κλείσει η υπόθεση. Αντ’ αυτού μας ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη.

Όπως κατέθεσα στην προανακριτική επιτροπή η κα. Τουλουπάκη ως επικεφαλής της ομάδας των τριών εισαγγελέων που διεξήγαγαν την προκαταρκτική εξέταση, «έθαψε» την αθωωτική δικαστική συνδρομή που ήρθε από την Κύπρο. Την έθαψε για να μας θάψει. Δεν είναι αληθές αυτό που ο κ. Καλούδης υποστηρίζει ότι είχε γίνει δικαστική συνδρομή στο Ισραήλ και ότι είχα λάβει όλα τα έγγραφα και ότι δήθεν απέφυγα να καταθέσω. Γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ποτέ δεν κλήθηκα σε αυτή τη στημένη δικογραφία. Η πληροφόρησή μου στα βασικά και μόνο στοιχεία της προέρχεται από τον κ. Παπασταύρου που έχει κληθεί και λάβει την δικογραφία. Έχω αποδείξει ότι ούτε φοβάμαι, ούτε αποφεύγω να καταθέσω όταν μου ζητηθεί. Η κα. Τουλουπάκη όμως απέφυγε να καταθέσει, όταν ο εισαγγελέας εφετών άσκησε ποινική δίωξη κατά αγνώστων για παράβαση καθήκοντος, αναφορικά με την έκδοση εντάλματος προσωρινής κράτησης κατά του συνεργάτη μου Άγγελου Μεταξά, το οποίο η ίδια είχε προκαλέσει. Γιατί άραγε; Θα ελεγχθεί από τον Άρειο Πάγο η κα. Τουλουπάκη για την πρωτοβουλία της και τη σύμφωνη γνώμη της στην έκδοση του εντάλματος κατά του Άγγελου Μεταξά; Το ένταλμα αυτό, όχι μόνο καταργήθηκε, αλλά η Ελλάδα έγινε διεθνώς ρεζίλι παραδεχόμενη ότι ο Μεταξάς δεν είναι καν φορολογικός κάτοικος στην Ελλάδα και δεν έπρεπε να του καταλογιστεί ποτέ πρόστιμο, πόσο μάλλον να εκδοθεί χωρίς λόγο ένταλμα σύλληψης.

Όποιος ζήτησε το πόρισμα του εισαγγελέα Καλούδη με το οποίο το Νοέμβριο του 2017 ζητείτο η δίωξη μας παρέλειψε να ζητήσει και να ενημερώσει εν συνεχεία τα μέλη της προανακριτικής που βρίσκεται η υπόθεση αυτή σήμερα. Γιατί άραγε; Η ανακρίτρια που ανέλαβε μετά τη δίωξη την δικογραφία προχώρησε σε έκδοση τυπικών κλήσεων χωρίς καν να μας καλέσει σε απολογία γιατί έκρινε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει θέμα απάτης του Δημοσίου καθώς σύμφωνα με τη δικαστική συνδρομή το πληρεξούσιο είναι αυθεντικό. Πέρα από τις τυπικές κλήσεις της ανακρίτριας υπάρχουν και 4 αποφάσεις διοικητικών δικαστηρίων, δύο πρωτόδικες και δύο εφετειακές, που δικαιώνουν τον Σταύρο Παπασταύρου στην ουσία της υπόθεσης καθώς κρίνουν τελεσίδικα ότι είναι πληρεξούσιος και όχι δικαιούχος του λογαριασμού. Τα 3 εκατομμύρια που του είχα δανείσει για να μην τον προφυλακίσει η εγκληματική συμμορία μου επιστράφηκαν.

Κάποια στιγμή οι εισαγγελείς Τουλουπάκη, Ντζούρας και Καλούδης, πρέπει να ελεγχθούν για τη συστηματική βοήθεια που προσέφεραν στην εγκληματική συμμορία που με εκβίαζε επί σειρά ετών.

Τώρα έρχεται η ώρα της κρίσης: Δεν γνώριζε μόνο ο κ. Παππάς τη λειτουργία του παραδικαστικού κυκλώματος, γνώριζαν και άλλοι. Τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν θα κάνουν κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους για την δράση του μεγαλύτερου παραδικαστικού κυκλώματος από την σύσταση του ελληνικού κράτους».

Πηγή: dikastiko.gr / liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged