Χιονιάς κακοκαιρίας «Ελπίς» – Σε ποιες περιοχές έχει Αργία και σήμερα – Όλες οι εξελίξεις – τι θα λειτουργήσει

Δημόσια Διοίκηση Ελληνική Φύση
Μοιραστείτε το:

Κλειστά και σήμερα καταστήματα και τράπεζες στην Αττική – Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ

Σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία των καταστημάτων και για αύριο, Τετάρτη, στην Αττική έφερε ο χιονιάς της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι, λόγω των αποτελεσμάτων της ισχυρής χιονόπτωσης και για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας αύριο, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν σε αργία (κλειστά) καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και τα τραπεζικά καταστήματα.

Η αργία της λειτουργίας των ανωτέρω καταστημάτων αφορά στις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Ευβοίας. Εξαιρούνται από τον παραπάνω κανόνα τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων, για τα οποία θα ισχύει ωράριο από τις 10:00 έως και τις 18:00. Επίσης, ανοικτά θα είναι τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο και τον προγραμματισμό των εφημεριών τους.

Επεκτείνεται η αργία σε Βοιωτία και Εύβοια

Βάσει της νέας ενημέρωσης, η αργία που ανακοινώθηκε νωρίτερα επεκτείνεται και σε Βοιωτία και Εύβοια. Υπενθυμίζεται ότι η αργία αφορά και το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Τι σημαίνει όμως η αργία για το Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα; Και τι ισχύει για τις απολαβές των εργαζόμενων;

Σύμφωνα με τον εργατολόγο κ. Καρούζο, οι ανακοινώσεις για αύριο δεν συνιστούν γενική αργία, αλλά αφορούν μόνο τις συγκεκριμένες περιοχές (Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Κρήτη). «Σε αυτές τις περιοχές οι δομές του δημοσίου και οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα κλείνουν υποχρεωτικά, απαγορεύεται να λειτουργήσουν. Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων, ή δομών υγείας όπως τα φαρμακεία και τα βενιζινάδικα. Επιπλέον, επιτρέπεται να λειτουργήσουν όσες επιχειρήσεις λειτουργούν ημέρες αργιών όπως τα καφέ και η εστίαση» εξηγεί ο Γιάννης Καρούζος.

Συγκεκριμένα για το Δημόσιο, ο κ. Καρούζος διευκρινίζει ότι για τις περιοχές που ισχύει η αργία, δεν υφίσταται ούτε τηλεργασία. «Ο εργαζόμενος παραμένει στο σπίτι του. Τηλεργασία στο Δημόσιο μπορεί να γίνει στις υπόλοιπες περιοχές, όχι σε αυτές για τις οποίες ισχύει η αργία» αναφέρει.

Πότε καταβάλλονται, πότε όχι οι αμοιβές

Σε ό,τι αφορά τις αμοιβές των εργαζόμενων υπάρχουν διαφορετικά σενάρια. «Για το σενάριο της αργίας, δηλαδή την περίπτωση που η επιχείρηση δεν ανοίγει λόγω της αργίας, τότε ο μισθός καταβάλλεται κανονικά. Αυτό ισχύει και για τις δημόσιες υπηρεσίες και, προφανώς, για τον ιδιωτικό τομέα» τονίζει ο Γιάννης Καρούζος.

Όπως εξηγεί, ο μισθός καταβάλλεται κανονικά ακόμα και αν μια επιχείρηση ανοίξει και ο εργαζόμενος δεν μπορεί να πάει για λόγους ανωτέρας βίας -δηλαδή λόγω κακοκαιρίας σε αυτή την περίπτωση. Το σενάριο για τις απολαβές αλλάζει όμως αν αυτός που αντιμετωπίζει δυσκολία είναι η ίδια η επιχείρηση.

«Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα φαρμακείο, το οποίο επιτρέπεται να λειτουργήσει σήμερα ή αύριο, κατά την αργία. Αν λόγω του καιρού δεν είναι τεχνικά εφικτό να ανοίξει, τότε δεν οφείλει μισθό στους εργαζόμενους, λόγω αντικειμενικής αδυναμίας και ανωτέρας βίας, που εν προκειμένω είναι η χιονόπτωση και ο παγετός» υπογραμμίζει ο έμπειρος εργατολόγος.

Σχολεία: Σε ποιες περιοχές δεν θα ανοίξουν αύριο τα σχολεία -Δεν θα γίνει τηλεκπαίδευση

Νέα ενημέρωση για τη λειτουργία των σχολείων αύριο, 26 Ιανουαρίου, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας. Νωρίτερα επιβεβαιώθηκε ότι θα παραμείνουν και αύριο κλειστά τα σχολεία, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αττική. Υπενθυμίζεται ότι αύριο κηρύχθηκε νέα αργία, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε Αττική, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

Με νέα ανακοίνωση του υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η αργία επεκτάθηκε και σε Εύβοια και Βοιωτία, περιοχές όπου επίσης δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία και δεν θα γίνει τηλεκπαίδευση.

Για το ζήτημα των σχολείων το γραφείο του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοίνωσε ότι:

Λόγω της κήρυξης κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 26.1.2022, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξαιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης).

Στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Για τη διενέργεια self-test στις περιοχές όπου έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων, θα δοθούν νέες οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστές οι τράπεζες -Πώς θα λειτουργήσουν σούπερ μάρκετ, λιανεμπόριο

Η κακοκαιρία Ελπίδα έχει αποκλείσει πολλές περιοχές ενω κλειστές θα παραμείνουν σήμερα οι τράπεζες και το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει με μειωμένο ωράριο

Κλειστές θα είναι οι τράπεζες στις περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς», ενώ τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν με μειωμένο ωράριο.

Κλειστες τράπεζες λόγω «Ελπίδας»

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών με ανακοίνωση διευκρινίζει ότι στις περιοχές αυτές οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 και δεν θα εκτελούν συναλλαγές για το κοινό. Οι λοιπές τραπεζικές λειτουργίες και ηλεκτρονικές πληρωμές και απαραίτητες εκκαθαρίσεις συναλλαγών θα διενεργούνται κανονικά.

Σούπερ μάρκετ, καταστήματα

Την ίδια ώρα και τα μαγαζιά λιανικού εμπορίου θα είναι κλειστά, ενώ τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Επίσης ανοικτά θα είναι τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο και τον προγραμματισμό των εφημεριών τους.

Οι περιοχές που θα ισχύσουν αυτά τα μέτρα είναι: Αττική, Νότιο Αιγαίο, Κρήτη, Βοιωτία, Εύβοια, Σποράδες.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αθήνα -Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Κλειστοί δρόμοι και κυκλοφορία με αντιολισθητικές αλυσίδες στο οδικό δίκτυο της Αττικής εξαιτίας του χιονιά και του παγετού που έφερε η κακοκαιρία Ελπίδα.

Το χιόνι και ο πάγος έχουν κάνει διάφορα σημεία του οδικού δικτύου στην Αθήνα απροσπέλαστα για τις μετακινήσεις των οχημάτων.

Η Τροχαία, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν, προχωράει στο κλείσιμο της κυκλοφορίας δρόμων, ενώ σε άλλα σημεία δεν άφηνε να περάσουν αυτοκίνητα που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ακολουθεί η αναλυτική ενημέρωση σχετικά με διακοπές, απαγορεύσεις κυκλοφορίας κλπ λόγω καιρικών φαινομένων, στο οδικό δίκτυο της Αττικής 

Διακοπή της κυκλοφορίας

1) Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο (2) ρεύματα κυκλοφορίας. 

2) Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θήβας, ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών. 

3) Επί της οδού Διονύσου, από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ προς τον Αγ. Πέτρο (Πεντέλη). 

4) Επί της Ν.Ε.Ο.Α.Λ και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, από στο ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060), μέχρι την χ/θ 58,520 (όρια Αττικής) απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων. 

5) Επί της συνέχειας της οδού Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό. 

6) Επί της Λ. Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την περιοχή της Ανατολής Ν. Μάκρη προς την Πεντέλη. 

7) Επί της ανωνύμου οδού (Καισαριανή) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος Καλοπούλα προς τον Υμηττό. 

8) Επί της Λ. Φυλής, από το ύψος της ταβέρνας « Το νέο φαράγγι» έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. 

9) Επί της οδού Τατοϊου από το ύψος της οδού Χλόης έως τα Βασιλικά Κτήματα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας 

10) Επί της οδού Τατοϊου από το ύψος του οικισμού Άγιος Μερκούριος έως το ύψος της Ιπποκράτειου Πολιτείας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. 

11) Επί της Ε.Ο. Οινόης – Μαγούλας από το ύψος του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ, ρεύμα κυκλοφορίας προς Βοιωτία. 

12) Επί της Ε.Ο. Μεγάρων- Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το 12ο χλμ. θέση Λούμπα προς τα Μέγαρα. 

13) Επί της Λ. Παν. Κανελλοπούλου και στα δύο ρεύματα, από την οδό Πίνδου προς την Περιφερειακή Υμηττού. 

14) Επί της Λ. Ελ. Βενιζέλου (Ηλιούπολη) , και στα δύο ρεύματα από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την Περιφερειακή Καρέα. 

15) Επί της Λ. Παν. Κανελλοπούλου και στα δύο ρεύματα, από τη Λ. Μεσογείων μέχρι την οδό Πίνδου. 

16) Επί της Αττικής Οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος 

17) Επί της Δ.Π.Λ. Υμηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος 

18) Επί της Περιφερειακής Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος 

19) Επί της Επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη χ/θ 7 στα Μέγαρα. 

20) Επί της Επαρχιακής Οδού Μεγάρων Χανίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη θέση Δίστρατο (χ/θ 5) στην περιοχή των Μεγάρων 

Κίνηση των οχημάτων μόνο σε όσα φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες: 

1) Επί της Ν.Ε.Ο.Α.Λ. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας άπαντα οχήματα. 

2) Επί της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θήβας, από ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon έως τα όρια Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Πότε θα υποχωρήσει ο παγετός και τα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Ελπίς»

Εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα σε κρίσιμες υποδομές της χώρας προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Η σφοδρή χιονόπτωση αλλά και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μετέτρεψαν ένα μεγάλο τμήμα των δρόμων της κεντρικής, κυρίως, χώρας σε «παγοδρόμια», με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατές οι μετακινήσεις με ιδιόκτητα οχήματα αλλά και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το μεγάλο ερώτημα πλέον είναι το πότε θα επανέλθει η κανονικότητα.

 «Το φαινόμενο σταδιακά υποχωρεί. Έχουμε και θα έχουμε ασθενή χιονόπτωση στα βόρεια προάστια κυρίως, αλλά βαίνουμε προς την ολοκλήρωση της κακοκαιρίας» λέει στο iefimerida.gr ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

«Οι χαμηλές θερμοκρασίες, ωστόσο, θα παραμείνουν για ένα διήμερο, ενώ σε πολλές περιοχές θα αργήσει να υποχωρήσει ο όγκος χιονιού» προσθέτει.

Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστές οι τράπεζες -Πώς θα λειτουργήσουν σούπερ μάρκετ, λιανεμπόριο

Λαγουβάρδος: Θα έχουμε ισχυρό παγετό – Μεγάλη προσοχή μέχρι την Πέμπτη

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Λαγουβάρδο, «λόγω νεφοκάλυψης οι θερμοκρασίες είναι σε σχετικά νορμάλ επίπεδα. Βλέπουμε 2 με 3 βαθμούς στο κέντρο της Αθήνας και ελάχιστες αρνητικές στα βόρεια προάστια». Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει.

 «Ο καιρός θα ανοίξει μέχρι αύριο το πρωί, με συνέπεια να έχουμε ισχυρό παγετό. Τα σοβαρότερα προβλήματα θα καταγραφούν σε περιοχές που είναι καλυμμένες με χιόνι, κυρίως στα βόρεια προάστια» τονίζει.

«Θέλει πολλή προσοχή. Θα είναι δύσκολο να κινηθούν αυτοκίνητα, το χιόνι είναι πάρα πολύ. Μπορούμε να πούμε ότι τα φαινόμενα βαίνουν προς ύφεση και πως τα χειρότερα είναι πίσω μας. Όμως οι μετακινήσεις θα είναι δύσκολες και το πρωί της Τετάρτης και πιθανότατα και την Πέμπτη, τόσο για οχήματα όσο και για πεζούς. Γι’ αυτό και εκτιμούμε ότι τα σχολεία δεν θα ανοίξουν αύριο Τετάρτη, ενδεχομένως ούτε και την Πέμπτη» λέει καταλήγοντας ο Κώστας Λαγουβάρδος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τι βλέπει το meteo.gr για σήμερα -Πού αναμένονται χιονοπτώσεις

Σύμφωνα με το meteo.gr, σήμερα, Τρίτη, αναμένονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές στα ανατολικά τμήματα, τοπικές καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο, λίγες νεφώσεις στα υπόλοιπα τμήματα και παγετός στα ηπειρωτικά, ισχυρός και κατά τόπους ολικός στα βόρεια.

Συγκεκριμένα, αναφέρει το meteo.gr, για την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 προβλέπονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές σε Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησο, Εύβοια, Κυκλάδες, Κρήτη, σε χαμηλά υψόμετρα των Δωδεκανήσων και πρόσκαιρα σε Σποράδες, Μαγνησία και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Νότιο Αιγαίο. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν. Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ισχυρός και τοπικά στα βόρεια ολικός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 2 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -12 έως -4 βαθμούς), -5 έως 1 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -2 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -7 έως 2 βαθμούς), 0 έως 5 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 0 έως 6 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους στα βόρεια τμήματα ισχυρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 2 βαθμούς Κελσίου, αλλά τις νυχτερινές ώρες η ελάχιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες όλη τη διάρκεια της ημέρας και παγετός τις νυχτερινές και πρωινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 2 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Πώς κινούνται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς -Τι ισχύει για μετρό, τραμ, λεωφορεία, τρένα, τρόλεϊ

Ακινητοποιημένα παραμένουν λεωφορεία και τρόλεϊ, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα», ενώ διεξάγονται μερικά δρομολόγια σε τραμ και μετρό.

Στο τμήμα Πειραιάς-Ειρήνη και αντίστροφα διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στη Γραμμή 1 του μετρό (πρώην ΗΣΑΠ), σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

Στο τμήμα Πειραιάς-Ν. Ιωνία και αντίστροφα διεξάγονται τα δρομολόγια στη γραμμή 1 του Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) από την έναρξη της κυκλοφορίας.

Στις γραμμές 2&3 του Μετρό οι συρμοί κυκλοφορούν κανονικά από την έναρξη της λειτουργίας, ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο.

Οι συρμοί του Τραμ ξεκίνησαν τα δρομολόγια και στις δύο γραμμές στις 8 το πρωί.

Τέλος, σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, σε ό,τι αφορά στο Τραμ στη γραμμή 6 «Σύνταγμα-Πικροδάφνη», τερματικός σταθμός είναι η στάση Φιξ και στη Γραμμή 7 «Ασκληπιείο Βούλας-Ακτή Ποσειδώνος», τερματικός σταθμός είναι η στάση Παλ. Δημαρχείο, λόγω πτώσης δέντρων στη σιδηροτροχιά και την εναέρια γραμμή.

Ακινητοποιημένα τα λεωφορεία

Σύμφωνα με προηγούμενη ενημέρωση από τον ΟΑΣΑ, αδύνατη είναι η εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων με λεωφορεία και τρόλεϊ.

Εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής θα διενεργούν αυτοψίες από τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση για τη σταδιακή αποκατάσταση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού από τα οδικά μέσα, στο βαθμό που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών. Προτεραιότητα, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό, θα δοθεί στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες

Πώς κινούνται τα τρένα

Σε ό,τι αφορά το σιδηροδρομικό δίκτυο, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καταργούνται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών IC 50 & 52  (Αθήνα – Θεσσαλονίκη), IC 51 & 53 (Θεσσαλονίκη – Αθήνα) καθώς και 884-885 (Αθήνα – Καλαμπάκα / Καλαμπάκα – Αθήνα).

Ο Προαστιακός θα λειτουργήσει μετά τις 12 το μεσημέρι (Πειραιάς – Αθήνα – Αεροδρόμιο, Κιάτο – Αεροδρόμιο, Αθήνα – Χαλκίδα).

Το υπόλοιπο δίκτυο της Πελοποννήσου (Προαστιακός Πατρών, Κατάκολο – Ολυμπία, Διακοπτό – Καλάβρυτα) και βορείως του Παλαιοφαρσάλου (Λάρισα – Θεσσαλονίκη, Καλαμπάκα – Λάρισα – Βόλος, Έδεσσα – Φλώρινα, Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Δράμα) θα λειτουργήσει κανονικά.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged