Το Ε.Ε.Α. στην Ισπανία: Σειρά σημαντικών επαφών με το Επιμελητήριο Βαρκελώνης και με φορείς στήριξης της επιχειρηματικότητας

Επιχειρηματικότητα
Μοιραστείτε το:

Αποστολή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας προς όφελος της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Επιμελητήριο Βαρκελώνης, την Τετάρτη 4/3/2020.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της αντιπροσωπείας του Ε.Ε.Α. με τον Πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα και την υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του Επιμελητηρίου Βαρκελώνης, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για την άσκηση της επιχειρηματικότητας, την πορεία της Οικονομίας σε Ελλάδα και Ισπανία και κυρίως για τον τρόπο λειτουργίας των δύο Επιμελητηρίων.

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου είχε μακρά συζήτηση με τον ομόλογο του Joan Canadeli και τον Γ.Γ. Xavier Coronas για τις δράσεις του Επιμελητηρίου Βαρκελώνης, ενώ τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του Ε.Ε.Α.

Το Επιμελητήριο Βαρκελώνης, το οποίο έχει 130 χρόνια παρουσίας στην οικονομική δραστηριότητα της Ισπανίας, εκπροσωπεί όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και έχει 450.000 μέλη. Με σημαντικούς πόρους από ευρωπαϊκά προγράμματα, ανταποδοτικές υπηρεσίες, πιστοποιήσεις αλλά και από το κράτος, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και κυρίως στην εξαγωγική τους δράση.

Τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Βαρκελώνης απάντησαν σε ερωτήσεις των μελών της Διοίκησης του Ε.Ε.Α., έθεσαν και αυτά απορίες σχετικές με τον τρόπο λειτουργίας των Επιμελητηρίων στην Ελλάδα και τόνισαν το πόσο σημαντικό είναι και για το Επιμελητήριο Βαρκελώνης οι διεθνείς επαφές και η σύσφιξη των σχέσεων με διάφορα Επιμελητήρια ανά τον κόσμο. Όπως συμφωνήθηκε μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο φορέων, ξεκινά πλέον τακτική επικοινωνία μεταξύ ομάδων εργασίας και από τις δύο πλευρές προκειμένου να μελετηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας για την κοινή συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα και επίσκεψη αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου Βαρκελώνης στην Αθήνα.

Στο διάστημα της παραμονής της αποστολής του Ε.Ε.Α. στη Βαρκελώνη, μέλη της πραγματοποίησαν συναντήσεις με εργοδοτικούς φορείς και με φορείς υλοποίησης κοινοτικών προγραμμάτων, όπως η Pimec και η Cecot αντίστοιχα, όπου και συζητήθηκαν αναλυτικά οι συνθήκες άσκησης επιχειρηματικότητας σε Ελλάδα και Ισπανία, ενώ έχει ξεκινήσει ευρύτερη συνεργασία του Ε.Ε.Α. με την Cecot για το πρόγραμμα Reempresa, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στην Ισπανία και αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στήριξης της επιχειρηματικότητας.

Συνάντηση εργασίας έγινε και με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδηγών της Καταλονίας κ. Raul Viladrich, όπου και συζητήθηκαν θέματα οδικής ασφάλειας καθώς και ανταλλαγή απόψεων για το πως λειτουργούν οι Σχολές Οδήγησης σε Ελλάδα και Καταλονία.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Ε.Ε.Α. στη Βαρκελώνη ήρθε ως συνέχεια των επισκέψεων στα Επιμελητήρια Παρισιού και Βερολίνου τα δύο προηγούμενα χρόνια. Οι διεθνείς επαφές του Ε.Ε.Α. θα συνεχιστούν και με άλλα Επιμελητήρια της Ευρώπης, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας σε θέματα καθοριστικά για την άσκηση της επιχειρηματικότητας που μπορούν να συμβάλουν στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων και στη βελτίωση της θέσης τους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην αποστολή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στη Βαρκελώνη συμμετείχαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Γρέντζελος, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Κογιουμτσής, ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Παναγιώτης Παντελής, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Ιωάννης Βαφειαδάκης, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Γιώργος Ζηκόπουλος, τα μέλη του ΔΣ του Ε.Ε.Α. (με αλφαβητική σειρά) κκ. Αγαπητός Κωνσταντίνος,  Γιαννόπουλος Παναγιώτης, Δαμιανός Σπυρίδων, Δρόσος Κωνσταντίνος, Θεοδωρόπουλος Δημήτριος, Κοντούρης Χρηστάκης, Κουτσογιάννης Παναγιώτης, Λεβετσοβίτης Νικόλαος, Μάλλιος Θεόδωρος, Μπαρόγιωργας Θεόδωρος, Παξινός Ανάργυρος, Ραμαντζάς Δημήτριος, Σαξιώνης Σταύρος, Σκληράκης Χρήστος και ο Υπεύθυνος Εθνικών και Κοινοτικών Προγραμμάτων του Ε.Ε.Α. κ. Σύρος Κοσκοβόλης.  

Μοιραστείτε το:
Tagged