Το δρόμο για τη μεταστέγασή του σε δημοτικό κτίριο παίρνει ο 5ος Παιδικός Σταθμός Ιλίου

Ίλιον
Μοιραστείτε το:

Προγραμματική σύμβαση για τη ριζική ανακατασκευή δημοτικού κτιρίου στο Πάρκο Φοινίκων, όπου θα στεγαστεί ο 5ος Παιδικός Σταθμός Ιλίου, υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Το έργο προϋπολογισμού 598.150 ευρώ (με ΦΠΑ) θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από το Δήμο Ιλίου. Είναι δυναμικότητας 40 νηπίων και θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και αύλειο χώρο.

Ο 5ος Παιδικός Σταθμός στεγάζεται σήμερα σε ενοικιαζόμενο κτίριο και η μεταστέγασή του σε κτίριο του Δήμου θα σημάνει μείωση του κόστους και εξοικονόμηση σημαντικού ποσού χρημάτων.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Έργα κοινωνικού χαρακτήρα, που εξυπηρετούν τις ανάγκες των οικογενειών του Δήμου μας και βελτιώνουν την καθημερινότητά τους, αποτέλεσαν και αποτελούν προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Στόχος είναι να μη μένει κανένα παιδί του Ιλίου εκτός παιδικών σταθμών και να στερηθεί μια σημαντική δομή κοινωνικοποίησης και ανάπτυξης. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, το Περιφερειακό Συμβούλιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρο Τζόκα για την ανταπόκρισή τους και την έγκριση του έργου. Κυρίως όμως, θέλω να ευχαριστήσω την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για τις ολοκληρωμένες μελέτες που εκπονεί και αποτελούν τη βάση σε κάθε διαδικασία χρηματοδότησης.»

Μοιραστείτε το:
Tagged