Σώμα χωρίς κυτταρίτιδα: Κερδίστε στα σημεία χάνοντας πόντους

LifeStyle
Μοιραστείτε το:

«Εφιάλτη» για πολλές γυναίκες αποτελεί η όψη φλοιού πορτοκαλιού: εννέα στις δέκα αντιμετωπίζουν πρόβλημα κυτταρίτιδας, ανεξάρτητα από το αν έχουν παραπανίσια κιλά ή όχι. Βέβαια η συσσώρευση τοπικού λίπους ευνοεί την εμφάνισή της ή επιδεινώνει την κατάστασή της.

ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης

«Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται συνήθως στους μηρούς, στους γλουτούς, στο στομάχι, στην κοιλιά, στις γάμπες και στο εσωτερικό των μπράτσων και σχετίζεται με την ανθυγιεινή διατροφή και με την έλλειψη άσκησης. Και σε πολλές περιπτώσεις η εφαρμογή προϊόντων τοπικά δεν έχει αποτέλεσμα. Μια ασφαλής όσο και αποτελεσματική επιλογή είναι οι μη επεμβατικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της καπιτονέ όψης της επιδερμίδας», μας λέει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, επιστημονικός συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr).

«Ο στόχος, λοιπόν, είναι να απαλλαγούμε από την αντιαισθητική όψη φλοιού πορτοκαλιού στα πόδια, καθώς και από τα ενοχλητικά «ψωμάκια» και να αποκτήσουμε μία καλλίγραμμη σιλουέτα, με αποτελέσματα που θα έχουν διάρκεια στον χρόνο».

Ποιες είναι, όμως, αυτές οι θεραπείες, που δεσμεύονται να αποκαταστήσουν την όψη της επιδερμίδας; Σύμφωνα με τον κ. Γαϊτάνη πρόκειται για τις εξής:

Σύσφιξη με ραδιοσυχνότητες

Αν έχετε ανάγκη από σύσφιξη και χάσιμο πόντων στο σώμα, τότε η μέθοδος σύσφιξης με ραδιοσυχνότητες αποτελεί την πιο κατάλληλη θεραπεία. Η θερμότητα, που διαχέεται στους ιστούς, έχει σαν αποτέλεσμα να συρρικνώνονται τα λιποκύτταρα και παράλληλα να ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου. Τα αποτελέσματα, που υπόσχεται η θεραπεία με τις ραδιοσυχνότητες, κάνοντας «γλυπτική» στην περιοχή του σώματος, που έχει την όψη της φλούδας πορτοκαλιού, είναι άμεσα ορατά και δραστικά: πιο απαλό δέρμα, πιο λεπτή και πιο σμιλευμένη σιλουέτα.

Όπως επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός: «Η θεραπεία αυτή μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε επίπεδο στομάχι, πιο λεπτούς γοφούς και πιο λεπτούς μηρούς και  παράλληλα προσφέρει σύσφιξη στα άκρα σας. Σε περιοχές, όπου εμφανίζεται τοπικό πάχος (μόνο του ή σε συνδυασμό με κυτταρίτιδα), η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί με σημαντικά αποτελέσματα».

Στην κοιλιά μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του δέρματος, να εντείνει τη σύσφιξη και να βοηθήσει στην απώλεια πόντων, αλλά εξίσου αποτελεσματική είναι και στα ψωμάκια στο πλάι της μέσης (γνωστά και ως «σωσίβια»), στους μηρούς, στους γλουτούς, στα γόνατα και γενικότερα στις περιοχές με λίπος και με κυτταρίτιδα. 

Σύμφωνα με τον ειδικό αποτελεί μία πλήρη θεραπεία για το τοπικό πάχος και για την κυτταρίτιδα, παρόλα αυτά, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, μπορεί να γίνει συνδυαστικά με την μέθοδο LPG (lipomassage), που κάνει λεμφικό μασάζ. 

«Κατά τον συνδυασμό των δύο αυτών θεραπειών μπορεί να πραγματοποιείται μία εφαρμογή με ραδιοσυχνότητες κάθε 10-15 μέρες και στο μεσοδιάστημα να πραγματοποιούνται οι συνεδρίες LPG 2-3 φορές την εβδομάδα», εξηγεί ο κ. Γαϊτάνης. 

Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας με Lipomassage

Αν, τώρα, σας απασχολούν κάποια «ψωμάκια» σε επίμαχες περιοχές και η κυτταρίτιδα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός σας, υπάρχει λύση ανώδυνη και χωρίς νυστέρι. Πρόκειται για τη μέθοδο LPG, κατά την οποία – με τη βοήθεια ειδικών κυλίνδρων – πραγματοποιείται λεμφικό μασάζ στις περιοχές, όπου εμφανίζεται τοπικό πάχος και κυτταρίτιδα. Πρόκειται για μια θεραπεία, που θεωρείται εξίσου αποτελεσματική και σε περιπτώσεις χαλάρωσης, όταν, δηλαδή, έχει προηγηθεί απώλεια βάρους ή όταν το δέρμα χαλαρώνει λόγω γήρανσης.

Είναι χαλαρωτική και παρέχει μια αίσθηση ευεξίας, ενώ δεν απαιτεί καμία ιατρική πράξη ή τη χρήση χημικών ουσιών. Απλά ενεργοποιεί και ανανεώνει κάποιες από τις φυσικές λειτουργίες του οργανισμού και του δέρματος.

Επίσης, σε συνδυασμό με την μέθοδο LPG, που κάνει λεμφικό μασάζ σε όλο το σώμα, μπορούν να εφαρμοστούν για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα τοπικά οι ενέσεις καφεΐνης (μεσοθεραπεία), επικεντρώνοντας στα σημεία, που συγκεντρώνεται η κυτταρίτιδα.  

Αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας με ενέσιμη καφεΐνη

Η μεσοθεραπεία βελτιώνει την μικροκυκλοφορία, την οξυγόνωση των κυττάρων και την αποβολή των τοξινών, γι’ αυτό και θεωρείται ως η πιο αποτελεσματική μέθοδος κατά της κυτταρίτιδας. Πραγματοποιείται με την έκχυση πολυβιταμινούχου, συσφικτικού και αναπλαστικού σκευάσματος στο λεγόμενο μεσόδερμα, προλαμβάνοντας και αντιμετωπίζοντας αισθητικά προβλήματα, όπως η δερματική χαλάρωση, η γήρανση του δέρματος, η κυτταρίτιδα και πολλά άλλα.

«Η εφαρμογή γίνεται, όπου υπάρχει κυτταρίτιδα με σύριγγες, που έχουν μια πολύ μικρή και πολύ λεπτή βελόνα, ώστε τα συστατικά να εισχωρούν καλύτερα μέσα στο δέρμα, προσφέροντας άμεσα ορατά αποτελέσματα. Πρόκειται για ανώδυνη θεραπεία, η οποία, ανάλογα με την ιδιαιτερότητα της κάθε περίπτωσης, χρειάζεται συνήθως από τέσσερις μέχρι έξι συνεδρίες. Ωστόσο είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι θεραπείες πρέπει να απέχουν μεταξύ τους από μία εβδομάδα έως περίπου δέκα ημέρες», καταλήγει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης.

Μοιραστείτε το:
Tagged