Στις Κτιριακές Υποδομές για τα προβλήματα των σχολικών μονάδων του Ιλίου βρέθηκε ο Κώστας Κάβουρας

Ίλιον
Μοιραστείτε το:

Συνάντηση με την διοίκηση της εταιρίας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚτΥπ Α.Ε.) πραγματοποίησε την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» και υποψήφιος Δήμαρχος Ιλίου, Κώστας Κάβουρας.

Στη συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚτΥπ Α.Ε., κ. Γιάννη Χαρωνίτη και την Αντιπρόεδρο, κα. Στέλλα Πολίτου, ο κ. Κάβουρας, εξέθεσε τα προβλήματα που παρουσιάζουν συγκεκριμένες σχολικές μονάδες της πόλης και ζήτησε την συνδρομή της εταιρίας για την επίλυσή τους.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κάβουρας έθεσε το ζήτημα που έχει προκύψει με τη διακοπή λειτουργίας της κεντρικής θέρμανσης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου, όπου η Πολεοδομία με έγγραφό της έχει ζητήσει την διακοπή λειτουργίας του λεβητοστασίου για λόγους ασφαλείας, καθώς το σχολείο δεν διαθέτει πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Σημείωσε επίσης, ότι το συγκεκριμένο σχολείο εμφανίζει και άλλα σημαντικά κτιριακά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν.

Επιπλέον, ενημέρωσε την εταιρία για την κατάσταση που επικρατεί στο 28ο Νηπιαγωγείο και το 25ο Δημοτικό Σχολείο, που τους προηγούμενους μήνες παρατηρήθηκαν σοβαρά προβλήματα με εισροή υδάτων στα κτίρια των σχολικών μονάδων.

Τέλος, αναφέρθηκε στα δύο Ειδικά Σχολεία της πόλης και συγκεκριμένα στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο 1ο Δημοτικό Ειδικό Σχολείο με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η παροχή φυσιοθεραπευτικής υποστήριξης των μαθητών και στο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο, που στεγάζεται σε κτίριο αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας στο Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων, και αντιμετωπίζει σοβαρά κτιριακά προβλήματα και ελλείψεις ζητώντας την συνδρομή της εταιρίας για την επίλυσή τους.

Από την πλευρά της εταιρίας, ο κ. Χαρωνίτης δήλωσε ότι, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της, η ΚτΥπ Α.Ε. ως ο κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους για τις δημόσιες κτιριακές υποδομές, θα αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των παραπάνω κρίσιμων θεμάτων, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς, ευελπιστώντας και στην συνδρομή του Δήμου Ιλίου.

Ίλιον, 25/02/2019

Μοιραστείτε το:
Tagged