«Στα 4 εσείς!»: Η Καμμένιος ρήση και το ναυάγιο του εκστομίσαντα…

Άρθρα Πολιτικοί
Μοιραστείτε το:

Θαλάσσιος επιτάφιος Καμμένου

Μπορεί κάποτε να μας πει, ότι δεν είναι καν το σκάφος δικό του αλλά απαξιούσε να μας δώσει αναφορά. Έχει χρόνο για όλα. Απορώ όμως, γιατί η Δικαιοσύνη δεν ενεργεί ώστε να αναγκαστεί να μας διαφωτίσει. Πώς θα εμπεδώσουν οι επόμενοι, ότι είναι υπόλογοι στον λαό; Τίποτα δεν διδαχτήκαμε από το παρελθόν;

Με προσβάλλει, με κοροϊδεύει κατάμουτρα, αυτή η περιφορά του θαλάσσιου επιταφίου. Είναι ένα, ακόμα ένα, «άκρον άωτον» προκλητικότητας και απαξίωσης του λαού. Οταν διάβασα για το πολυτελές σκάφος του ανδρός, περίμενα αποστομωτική απάντηση του.

Πάντα διέθετε την αψάδα να κατακεραυνώνει και εκείνο το έγκαυλο, αντρουά στυλ «Στα 4 εσείς!». Λογικά, με τόσους υπαινιγμούς, θα έπρεπε να ξαπλώσει κόσμο στα 8!

«Η δήλωση εισοδήματός του, 72.000 ευρώ και άλλες 72.000 από είσπραξη ενοικίων και μετοχική συμμετοχή σε εμπορική ανώνυμη εταιρεία με κεφάλαιο εισφοράς 163.000, δεν δικαιολογεί την αγορά του μεταχειρισμένου Feretti προς 530.000 ευρώ» διαλαλούσαν εφημερίδες και σάιτ.

Ήταν Ιούνιος όταν κυκλοφόρησαν τα νέα. Φτάσαμε να αποχαιρετάμε τον Αύγουστο. Άκρα του θαλάσσιου επιταφίου σιωπή; «Λιντσάρετε τον Πάχτα!». Οχι, δεν αρχίζει και τελειώνει η ιστορία του πολιτικού ανδρός με αυτή την προκλητική, ιστορικής σημασίας ιαχή.

Υπήρξε προκλητικότερη εξέλιξη. Να τα θυμόμαστε. Απόφαση με την βούλα της ανεξάρτητης, σεβάσμιας, υπεραγίας Δικαιοσύνης, των τότε ημερών. Αθώος! Η αιτιολογία της αθώωσης; Όταν κάτι τέτοιο εκστομίζεται από πολιτικό, δεν φέρει τη βαρύτητα που δίνουμε οι κοινοί θνητοί, έχει πιο ανάλαφρη χροιά.

Σας ακούγεται λογικό; Υγιές; Θα έπρεπε να ξεσηκωθεί όλος ο πολιτικός κόσμος. Τίποτα πιο υποτιμητικό απ΄αυτό. Όμως, άκρα του Κοινοβουλευτικού τάφου σιωπή. Πιστεύω όπως και σεις, ότι ο πολιτικός άνδρας απέκτησε το υπερπολυτελές σκάφος με τον έντιμο ιδρώτα της κοπιαστικής εργασίας του.

Μάλλον, ας το διορθώσω… Του λειτουργήματός του. Πιστεύω, ότι η δίψα να ξεφύγει τον κάματο και τη μελαγχολία μετά την πολιτική αποστρατεία του αλλά και η χαρά του νεοαποκτηθέντος, δεν του άφησε χρονικό περιθώριο για να απαντήσει σε αισχρούς δημοσιογράφους.

Μπορεί κάποτε να μας πει, ότι δεν είναι καν το σκάφος δικό του αλλά απαξιούσε να μας δώσει αναφορά. Έχει χρόνο για όλα. Απορώ όμως, γιατί η Δικαιοσύνη δεν ενεργεί ώστε να αναγκαστεί να μας διαφωτίσει.

Πώς θα εμπεδώσουν οι επόμενοι, ότι είναι υπόλογοι στον λαό; Τίποτα δεν διδαχτήκαμε από το παρελθόν; Τόσα νησιά η χώρα μας και έχουμε ακόμα καλοκαίρι μπροστά μας. Περιστατικό στην Μήλο… Πλούτος εναντίον πλούτου!…

Ο κ. Καμμένος διαμαρτυρήθηκε για τα τέλη, όπως μάθαμε. Πλάκα έχει! Να διαθέτεις χρήμα για υπερπολυτελές και να σου πέφτουν ακριβά τα λιμανιάτικα… Η φτώχεια του πλούτου!

Χθες διάβασα για περιστατικό, νομίζω στην Ύδρα. Κρίμα να ταλαιπωρείται το καλοκαίρι του, επειδή ζηλόφθονοι έβαλαν στο μάτι την προκοπή του. Είμαι σίγουρη, ότι πλησιάζει η ώρα που όλα θα διαλευκανθούν.

Όλα θα αποδειχτούν καθαρά, νόμιμα, αγνά. Τόσο, που ίσως και θα άξιζε, να ανασηκώσουμε τον θαλάσσιο επιτάφιο και να περάσουμε όλοι, ως πιστοί πολίτες, από κάτω.

Για να λάβουμε ευλογία. Για ευημερία.

Ρέα Βιτάλη

Πηγή: Protagon.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged