Σκληρή επίθεση Erdogan στη Δύση: Η ισλαμοφοβία είναι εργαλείο για λαϊκιστές πολιτικούς που έχουν αποτύχει

Διεθνείς Σχέσεις
Μοιραστείτε το:

«Η ισλαμοφοβία έχει γίνει ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για τους δυτικούς πολιτικούς για να καλύψουν τις αποτυχίες τους» υπογράμμισε ο Erdogan.

Δριμεία κριτική στη Δύση ασκεί ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan κατηγορώντας αρκετές χώρες για ισλαμοφοβία. Δήλωσε ότι, οι δυτικές χώρες δεν θέλουν να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα της τουρκικής διασποράς, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι Τούρκοι και μουσουλμάνοι θα έχουν μία ιδιαίτερα διακριτή θέση στην αυριανή Ευρώπη με τον τρόπο που τους αξίζει.

«Φυσικά, αυτή η κατάσταση ενσταλάζει την ελπίδα σε εμάς, αλλά γίνεται εφιάλτης για τους άλλους. Αυτοί, που εξακολουθούν να προσπαθούν να συμπιέσουν τους Ευρωπαίους Τούρκους στα στενά πλαίσια της δεκαετίας του 1960, δεν θέλουν να αποδεχθούν την πραγματικότητα μιας αυξανόμενης και ενδυνάμωσης της διασποράς », είπε ο Erdogan μιλώντας σε εκδήλωση νέων και γυναικών στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή (11/4).

Εργαλείο αποτυχημένων πολιτικών η ισλαμοφοβία

«Η ισλαμοφοβία και η ξενοφοβία, που έφτασαν σε τρομερά επίπεδα πρόσφατα, είναι μόνο μία από τις εκδηλώσεις αυτής της δυσθυμίας της Δύσης» πρόσθεσε.

«Η ισλαμοφοβία έχει γίνει ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για τους δυτικούς πολιτικούς για να καλύψουν τις αποτυχίες τους», είπε, προσθέτοντας πως τώρα μέσα ενημέρωσης, ακαδημαϊκοί, συγγραφείς, υπουργοί έχουν επίσης αρχίσει να καταφεύγουν σε αυτή τη λαϊκιστική μέθοδο», η οποία χρησιμοποιήθηκε από περιθωριοποιημένες ομάδες στο παρελθόν.

Τόνισε πως δεν είναι θύματα μόνο οι Τούρκοι, αλλά και άλλα τμήματα της κοινωνίας με διαφορετικές εθνικές ταυτότητες, εμφανίσεις και θρησκευτικές σχέσεις.

Ρατσιστικά εγκλήματα

«Ακόμα κι αν οι στατιστικές είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, δείχνει ξεκάθαρα τον αυξανόμενο πολιτισμικό ρατσισμό στην Ευρώπη.

Τα εγκλήματα μίσους έχουν διπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια» είπε, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των επιθέσεων κατά των μεταναστών υπερβαίνει τις 3.000 σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες όπου ζουν οι περισσότεροι Τούρκοι απόδημοι.

Περισσότερες από 900 ρατσιστικές επιθέσεις καταγράφηκαν μόνο στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένων 400 εναντίον Τούρκων, είπε.

Παρά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν το 2020 για τον Covid, αναφέρθηκαν 121 διαφορετικές επιθέσεις εναντίον τζαμιών και μοσουλμανικών ενώσεων, συμπλήρωσε.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες περιόρισαν την απασχόληση, την κοινωνική ζωή και τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες στις γυναίκες που φορούν μαντίλα, συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πηγή: bankingnews.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged