Η 19η Μαρτίου, είναι για όλους, ή μάλλον σχεδόν για όλους μία κοινή και πολύ συνηθισμένη ημέρα. Όποιος δε αναζητήσει στα ιστορικά, κοινωνικά και άλλα κιτάπια, κάποιο γεγονός που να την κάνει σημαντική, δεν πρόκειται να βρει τίποτα. Εκτός βέβαια, από…
Μιλάμε, όμως, για το μέλλον και μάλιστα το πολύ σύντομο. Όπως λένε και οι «μάγισσες» που εμφανίζονται στις μεταμεσονύκτιες διαφημίσεις της Τραστ-ΤΥ, για να γνωρίζει κάποιος τι θα συμβεί στις19 Μάρτη, θα πρέπει να έχει το «κληρονομικό χάρισμα». Από την άλλη, οι ρεαλιστές και πραγματιστές, απλώς αντιτείνουν ότι η πρόβλεψη του τι θα γίνει την συγκεκριμένη ημέρα, απαιτεί απλά «Γνώση». Γνώση του τι έγινε στο παρελθόν και τι προβλέπει και ορίζει η εξέλιξη των γεγονότων.
Η στήλη, ως έχουσα όχι βέβαια το κληρονομικό χάρισμα, αλλά την Γνώση, θα δώσει σήμερα μία μικρή πρόγευση του τι θα γίνει κατά την ιστορική, όπως θα αποδειχθεί με τον ένα ή άλλο τρόπο 19η Μαρτίου τρέχοντος έτους. Τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν έχουν, ως ιστορική καταγραφή των πραγμάτων και΄πρόβλεψη τα εξής:
«Μέγας Μάγιστρος» ή Ιερέας, πάντα κατά την αρχαιοελληνική έννοια των όρων, επρόκειτο να τεθεί ενώπιον της «Ιεράς Συνόδου των Κριτών» στα μέσα Ιουνίου ή και Ιουλίου, προκειμένου να εξηγήσει ο ίδιος με δικά του λόγια τι έχει γίνει με το «παγκάρι» του ιδρύματος στο οποίο προΐσταται και διοικεί ελέω της «φανατικής» προτίμησης του λαού του προς το πρόσωπό του, επί σειρά πάμπολλων ετών, κυρίως, όμως, για όσα φέρεται ότι ο ίδιος ενθυλάκωσε για την βελτίωση της ποιότητας Ζωής του. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος διαφωνεί ως προς αυτό, έχοντας καταθέσει αποσπάσματα πολύ σημαντικών ιερών κειμένων που κατά την δική του οπτική και άποψη, αποδεικνύουν ότι διάγει βίο ευλαβή και πάντα μέσα στους ιερούς κανόνες που έχουν θεσπισθεί εδώ και πολλά έτη.
Την προσπάθειά του να πείσει τους «άκαρδους ιεροεξεταστές», ναι υπάρχουν ακόμη σήμερα τέτοιοι, ότι η οδηγία και απόφασή τους να τεθεί ενώπιον της «Ιεράς Συνόδου των Κριτών», προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το υποτιθέμενο «αμάρτημα» του, ήταν άδικη και βασισμένη σε σαθρά και αναιτιολόγητα στοιχεία, συνέδραμε γνωστός και μη εξαιρετέος «παρασύμβουλος» του δικανικού «ιδρυματικού» δικαίου, γνωστός στους γνωρίζοντες τα της «Ιερουσαλίμ» για την «γλυκύτητα των λόγων και πράξεών» του, γλυκύτητα που πάντα καταλήγει να είναι έμπρακτη προς τους συνομιλητές του, που, όμως, για πρώτη και μοναδική φορά δεν τα κατάφερε.
Παραδόξως, στην υπόθεση, παρεισέφρησαν πολύ μεγάλης δύναμης «ιεράρχες» ή κατά το ορθόν «ιερομάντες», που για δικούς τους λόγους, συνέργησαν στο να μετατεθεί η εξέταση του «Μέγα Μάγιστρου», ενώπιον της «Ιεράς Συνόδου των Κριτών», ποιο νωρίς, την επερχόμενη 19η Μαρτίου, γεγονός που μερικώς θεωρείται ανεξήγητο, αφού σύμφωνα με όσα γνωρίζει η στήλη, αυτός έχοντας την στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού του, οδεύει προς μία θριαμβευτική ανανέωση της θητείας του στην κορυφή της Ιδρυματικής Συλλογικότητας που διοικεί.
Άδικη, πολύ άδικη εξέλιξη για τον «Μέγα Μάγιστρο» που στρατηγικά είχε σχεδιάσει να πάει ευθυτενής στην συνεδρία της «Ιεράς Συνόδου των Κριτών», έχοντας μαζί του την ανανέωση και μάλιστα σε συντριπτικό βαθμό της «αγάπης» του λαού του, κάτι που εκ των πραγμάτων δεν πρόκειται να γίνει τώρα.
Οι στρατηγοί, όμως, έχουν πάντα στο νου τους, το αρχαιοελληνικό περίφημο «αν θέλεις ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο» και ακόμη το «εάν δεν μπορείς να νικήσεις υποχώρησε έως ότου οι συνθήκες ευνοούν την αντεπίθεσή σου». Με απλά λόγια, όπως λένε και οι σημερινοί έφηβοι των Ελλήνων, ετοίμασε για καλό και κακό το plan B για να έχεις τον γάιδαρο σου δεμένο.
Στο πλαίσιο αυτό, ο «Μέγας Μάγιστρος», έχοντας δίπλα του, λίγους αλλά πολύ σημαντικούς και πολύ πιστούς συνεργάτες του, ετοίμασε το αμυντικό σχέδιό του. Σε πρώτη φάση ετοίμασε ή μάλλον ζήτησε να ετοιμασθεί, απλός, αλλά αρκούντως άνετος περίκλειστος και καλά προστατευόμενος χώρος, στον οποίο προτίθεται να «μονάσει» για μικρό χρονικό διάστημα, εισερχόμενος σ’ αυτόν λόγο πριν την ημέρα παρουσίας του στην συνεδρία της «Ιεράς Συνόδου των Κριτών».
Σαν φυσική εξέλιξη στο παρόν, έχει ήδη διερευνηθεί η υποχρεωτικώς «αναγκαία» μετάβασή του, σε συνέχεια της προηγούμενης, σε ίδρυμα της «αλλοδαπής», στο οποίο λόγο εγκαταστάσεων παρέχονται υψηλότερης ποιότητας υπηρεσίες και διδαχές «μοναστικών» και άλλων υπηρεσιών.
Κι όλα αυτά, προκειμένου να πεισθούν τα μέλη της «Ιεράς Συνόδου των Κριτών», ότι απαιτείται η παραδοχή της ανάγκης να δοθεί μία μικρή αναβολή στην προγραμματισμένη για την 19η Μαρτίου συνεδρία της, ώστε ο «Μέγας Μάγιστρος» να βρεθεί ενώπιόν τους απόλυτα έτοιμος και εν πλήρη πνευματική διαύγεια, μετά το αναγκαίο προς τούτο χρονικό διάστημα του μικρού μοναστικού βίου του σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Σε όλο αυτό στρατηγικό σχέδιο, όμως, υπάρχει, όπως αναφέρει και ο Μακιαβέλι για όλα τα παρεμφερή στρατηγικά σχέδια, μία μικρή τρύπα, που ενίοτε λειτουργεί σαν την Κερκόπορτα στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς, αν και οι απόψεις για την συγκεκριμένη υπόθεση διχάζονται.
Κατά την επικρατούσα άποψη, η «Ιερά Σύνοδος των Κριτών» μπορεί να εξετάσει τα πεπραγμένα του «Μέγα Μάγιστρου», χωρίς την φυσική παρουσία του ενώπιόν της. Η άποψη αυτή ενισχύεται από το γεγονός, ότι το ίδιο έχει συμβεί πολλάκις στο παρελθόν για «Μέγα Μάγιστρους» με πολύ υψηλότερη θέση από τον αναφερόμενο στο παρόν ιστορικό σημείωμα.
Πέρα, απ’ αυτά, όμως και του τι τελικά θα συμβεί την Τρίτη 19 Μαρτίου, υπάρχουν, όπως και σε όλα τα σοβαρά γεγονότα που συμβαίνουν σε «Ιδρυματικές Συλλογικότητες», παρεπόμενα ή αν θέλετε παρενέργειες, που η στήλη τις καταγράφει για τον ιστορικό του μέλλοντος.
«Πιστοί», πολύ πιστοί συνεργάτες του «Μέγα Μάγιστρου», που εκ των πραγμάτων έχουν γνώση όλων των ποιο πάνω, έχουν ξεχυθεί στις στράτες και τις ρούγες, καλώντας το πλήθος των πιστών του να συστρατευθούν μαζί τους, διαλαλώντας ότι αυτοί είναι οι γνήσιοι συνεχιστές του λόγου και του έργου του. Προσδοκούν ότι θα καταφέρουν ελέω λαού να καθίσουν στον θρόνο, αν και εφόσον η «Ιερά Σύνοδος των Κριτών», οδηγήσει υποχρεωτικά τον «Μέγα Μάγιστρο» σε μοναστικό ίδρυμα για κάποιο μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα, ή του επιβάλει προσευχή και νηστεία από κάθε «επίγεια εξουσία».
Το τι τελικά θα γίνει και θα συμβεί κατά την ιστορική 19η Μαρτίου τρέχοντος έτους, που έρχεται σε λίγες ημέρες, κανείς, ούτε η στήλη, που δεν διαθέτει το κληρονομικό χάρισμα, δεν μπορεί να ορίσει ή να περιγράψει…
Αυτό, όμως που η στήλη μπορεί να αναφέρει ή μάλλον να θυμίσει στον «Μέγα Μάγιστρο» είναι το: «Δρυός Πεσούσης Πας Ανήρ Ξυλεύεται». Με την σημείωση ότι το ίδιο ισχύει και για τους «πιστούς» συνεργάτες του, που έχουν πάρει τις ρούγες, αμφισβητώντας πλέον πολύ φανερά την συνέχεια της θέσης του στον θρόνο.
—————-
Υ.Γ.: Η παρούσα αφήγηση δεν έχει καμία σημασία και είναι ιδιαίτερα δυσνόητη, για όσους δεν έχουν γνώση της ιστορικής συνέχειας των πραγμάτων. Αυτοί, όμως, που έχουν το «κληρονομικό χάρισμα», έστω και επίκτητο, κατανοούν ή εν πάση περιπτώσει μπορούν να αντιληφθούν ότι το τέλος του θρύλου του «Μέγα Μάγιστρου» είναι πλέον κοντά και ορατό, με τον ένα ή άλλο τρόπο.
Το «θλιβερό» είναι, ότι ο ίδιος ουδέποτε κατάλαβε ή θέλησε να καταλάβει ότι η ποιο σοφή απόφαση ενός ηγέτη, είναι αυτή «του πότε πρέπει να αποχωρήσει», ώστε να έχει και τις πρέπουσες τιμές. Πιθανόν ο ίδιος να μην είχε την γνώση, ότι οι «αυτοκρατορίες» έπεσαν και πέφτουν από μέσα και ποτέ από εξωτερικούς παράγοντες.
Η στήλη κλείνει το παρόν ιστορικό, όπως θα αποδειχθεί στο μέλλον σημείωμα, επαναλαμβάνοντας προς το «Μέγα Μάγιστρο» το: «Δρυός Πεσούσης Πας Ανήρ Ξυλεύεται». Ας το έχει υπόψη του και ας θυμάται επίσης το: «όποιος επιθυμεί ειρήνη, προετοιμάζεται για πόλεμο». Εκτός βέβαια αν έχει πάρει την απόφαση με βάση το «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων», οπότε ο θεός των Ιδρυμάτων να βάλει το χέρι του…
«Διογένης ο Κρατών και τον Φανόν»
Vukentra.com