Περιστέρι: Ιδρύουν Τομέα ειδικοτήτων στο 2ο ΕΠΑΛ Περιστερίου που ήδη λειτουργεί!!!

Επαγγελματική
Μοιραστείτε το:

Τα παράδοξα και τα «αδιέξοδα» της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας, γίνονται πλέον πολύ εμφανή, με το θέμα που φαίρνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιστερίου προς έγκριση στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο (Τρίτη 12.2.2019).

Συγκεκριμένα το θέμα που κατατέθηκε προκειμένου να ψηφισθεί στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης είναι: «Γνωμοδότηση για την ίδρυση του τομέα εφαρμοσμένων τεχνών στο 2ο ΕΠΑΛ Περιστερίου».

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι ο Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών, υπάρχει και λειτουργεί στο συγκεκριμένο  2ο ΕΠΑΛ της πόλης, έχοντας μάλιστα και την ειδικότητα των «Γραφικών Τεχνών» (για να δείτε την ιστοσελίδα του σχολείου με την σχετική αναφορά κάντε κλικ εδώ).

Το πλέον, όμως παράδοξο και αυτό αφορά την αρμόδια Διεύθυνση Β/θμιας που ουσιαστικά εισηγείται το θέμα, είναι ότι ακόμη και το υπάρχον σε λειτουργία Τμήμα των Γραφικών Τεχνών δεν μπορεί να συγκεντρώσει επαρκή αριθμό μαθητών και λειτουργεί κατ’ εξαίρεση με πολύ μικρό αριθμό μαθητών που δεν ξεπερνούν τα δάκτυλα του ενός χεριού, ενώ οι υπόλοιπες ειδικότητες του Τομέα που λειτούργησαν στο παρελθόν, σταδιακά αδρανοποιήθηκαν λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από τους μαθητές να ενταχθούν σ’ αυτές.

Το δεύτερο παράδοξο που έχει σχέση με τον προγραμματισμό και τις προβλέψεις της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης σε ότι αφορά την παραγωγική εκμετάλλευση των υποδομών του συγκεκριμένου σχολείου για τις οποίες έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια ευρώ από το υστέρημα των φορολογουμένων, είναι ότι αντί να ενισχύσει και αναβαθμίσει τους Τομείς και τις ειδικότητες για τις οποίες υπάρχει εκπαιδευτικός εξοπλισμός εκατ. ευρώ και ιδιαίτερα τον Μηχανολογικό Τομέα για τον οποίο υπάρχουν περισσότερα από 6 εκπαιδευτικά εργαστήρια, τους απαξιώνει και προχωρά στην εκ νέου ίδρυση απαξιωμένων από την τοπική μαθητική κοινότητα Τομέα και Ειδικοτήτων, για τις οποίες θα απαιτηθούν στο άμεσο μέλλον γεναίες χρηματοδοτήσεις προκειμένου να οργανωθούν τα αναγκαία εργαστήρια εκπαίδευσης και να αγορασθεί ο προβλεπόμενος εκπαιδευτικός εξοπλισμός.

Ταυτόχρονα, θα απαιτηθεί και η κάλυψη του νέου-παλιού Τομέα και των  Ειδικοτήτων του με εκπαιδευτικούς που σήμερα δεν υπάρχουν όχι μόνο στην σχολική μονάδα, αλλά και σε όλη την Διεύθυνση Β/θμιας της Γ΄Αθήνας.

Σε κάθε περίπτωση, εκπαιδευτικοί, γνώστες των πραγμάτων, βλέπουν με θλίψη την απαξίωση της ναυαρχίδας των ΕΠΑΛ της πόλης που μετεξελίσεται ελεώ των άκριτων αποφάσεων της Διοίκησης της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, σε σχολείο κομμωτών και ειδικοτήτων που στο παρελθόν δεν κατάφεραν να επιβιώσουν, με παράλληλη εκδίωξη των τεχνικών Τομέων και Ειδικοτήτων, παρά τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρουν οι εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του για την λειτουργία τους. Ενδεικτικά ο σταθμός τροφοδοσίας με ηλεκτρικό ρεύμα έχει ονομαστική ισχύ μεγαλύτερη του ενός Μεγαβατ, προκειμένου η λειτουργία του εκπαιδευτικού εξοπλισμού να είναι απρόσκοπτη, δίκτυα πεπιεσμένου αέρα, γεννήτριες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, οργανωμένο σύστημα πυρασφάλειας και αυτόματης πυροπροστασίας, κ.λ.π.

Κατά τα λοιπά, υπάρχει φροντίδα, πρόβλεψη και όραμα για το εκπαιδευτικό σύστημα και την μαθητιώσα νεολαία.

Εκπαιδ-άρχης

Dytikapatami.com

Μοιραστείτε το:
Tagged