Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου: Η Δημοτική Αρχή Ντηνιακού με το καλημέρα, δείχνει τις πραγματικές της προθέσεις.

Χαϊδάρι
Μοιραστείτε το:

Πράξη Πρώτη- Ιδιωτικοποίηση Τομέα Καθαριότητας… 24.800€ για 15 ημέρες.

Ο κ Ντηνιακός, προσπάθησε σήμερα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, να περάσει την ιδιωτικοποίηση μέρους των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας καθαριότητας.

Προφάσεις εν αμαρτία, η εισηγητική έκθεση της υπηρεσίας καθαριότητας, που καταλήγει στην ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ σε εργολάβο, του ποσού των 25.000 ευρώ για 15 μέρες εργασίας (δηλαδή 1600 ευρώ ημερησίως).

Για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του, αρκεί να ενημερώσουμε ότι, ένα από τα φορτηγά του Δήμου που θα μπορούσε να συνδράμει, βρίσκεται παροπλισμένο από τη νέα Δημοτική Αρχή, για το αστρονομικό ποσό των 300 ευρώ.

Η μέθοδος γνωστή, να παραδώσουν κομμάτι – κομμάτι στα επιχειρηματικά συμφέροντα, με την απαξίωση των υπηρεσιών του Δήμου, στο όνομα της αναβάθμισης των υπηρεσιών προς τους Δημότες.

Ας αναρωτηθεί ο καθένας:

  • Mετά τις 15 μέρες και τα 25000 ευρώ στον εργολάβο, δεν θα επανέλθει η ίδια κατάσταση; Μήπως ετοιμάζουν «δωράκι» 600.000 χιλιάδων ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην αποκομιδή των απορριμμάτων;
  • Η εταιρία που αναλαμβάνει το έργο με απευθείας ανάθεση, δεν είναι η ίδια που έχει αναλάβει το «δύσκολο» έργο της ιδιωτικοποίησης σε αρκετούς Δήμους, που ακολουθούν αυτή τη πολιτική; Εκεί που με τα ίδια επιχειρήματα, αυξήθηκαν τα δημοτικά τέλη και οι φόροι για να ανταποκρίνεται ο Δήμος στις οικονομικές απαιτήσεις των εργολάβων;
  • Ποιο είναι το εργολαβικό όφελος που έχει η συγκεκριμένη εταιρία ή μήπως το αναλαμβάνει με πόνο ψυχής για τους δημότες του Χαϊδαρίου;

Να ενημερώσουμε λοιπόν τον Δήμαρχο «σωτήρα», ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή προχώρησε σε εκτεταμένη ανανέωση του στόλου της καθαριότητας και κατάφερε με τις ενέργειες της να εξασφαλίσει το αναγκαίο προσωπικό για να γίνεται πλέον απρόσκοπτα και αποτελεσματικά, η διαδικασία αποκομιδής αποκλειστικά από τις υπηρεσίες του Δήμου. Αν δεν θέλει, γιατί έχει «ιδιαίτερη» προτίμηση στους ιδιώτες ή δεν μπορεί, είναι δικό του πρόβλημα, το οποίο δεν θα τον αφήσουμε να φορτώσει στο λαό του Χαϊδαρίου, δίνοντας προίκα στους εργολάβους.

Με «έκπληξη» επίσης διαπιστώνουμε ότι στο Δελτίο Τύπου του Δήμου, «ως δια μαγείας» εξαφανίστηκε η παράσταση διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου μας και δεκάδων εργαζόμενων στην υπηρεσία καθαριότητας, καθώς και εκπροσώπων του κλαδικού σωματείου ΟΤΑ Αττικής. Μάλλον είναι στα πλαίσια των νέων ηθών της Δημοτικής Αρχής και του νέου Γ.Γ του Δήμου, που όπως ο ίδιος διαλαλεί στις συσκέψεις με τους εργαζόμενους, απεχθάνεται τα σωματεία και την συλλογική οργάνωση των εργαζομένων. Εξάλλου υπάρχουν δείγματα γραφής από τη συμπεριφορά του, στους εργαζόμενους των Δήμων που υπηρετούσε στο παρελθόν.

Τόσο από το ύφος του Δελτίου Τύπου, όσο και από την ανάρμοστη, απαράδεκτη, προσωπική επίθεση που επιχείρησε ο κ. Ντηνιακός στον πρώην Δήμαρχο κ. Σελέκο, μπροστά σε δεκάδες εργαζόμενους, είναι φανερό ότι τους πιάσαμε με τη «γίδα στη πλάτη», που λέει ο λαός μας και έχουν χάσει την ψυχραιμία τους.

Τους συστήνουμε να μην ξαναεπιχειρήσουν να παραδώσουν αρμοδιότητες και υπηρεσίες στους εργολάβους, γιατί θα μας βρουν μπροστά τους. Οι εργαζόμενοι του Δήμου μας, γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι η κατάσταση στο Δήμο, ποιες οι αυξημένες δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα μετά από τα 5 χρόνια διοίκησης σας Λαϊκής Συσπείρωσης. Από τη θέση της αντιπολίτευσης, θα συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά να προασπίζουμε τα συμφέροντα των Χαίδαριωτών και των εργαζομένων του Δήμου.

Υ.Γ 1: η προσπάθεια να μας ταυτίσετε με την δική σας, κενή περιεχομένου αντιπολίτευση που στηρίχτηκε στη λάσπη, δυστυχώς για εσάς δεν πιάνει, γιατί με τη στάση μας όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αποδείξει ποιες αξίες υπηρετούμε.

Υ.Γ 2: η σημερινή σας υποχώρηση καλό είναι να σας γίνει μάθημα, γιατί έχετε πολύ δρόμο να διανύσετε 4 χρόνια.

Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου

Μοιραστείτε το:
Tagged