Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Να απομακρυνθούν τώρα οι κάμερες από όλα τα σχολεία του Περιστερίου

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Να απομακρυνθούν τώρα  οι κάμερες από όλα τα σχολεία του Περιστερίου

Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου  υπήρξε στο Δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου στις 17.6.2021 με τοπυς δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Στέλιο Μπούσουλα και Φίλιππο Φλουσκούνη για τις σχολικές κάμερες που τοποθετήθηκαν στα σχολεία της πόλης και τους μεγάλους αριθμούς μαθητών ανά τάξη στις δομές της προσχολικής αγωγής.

Αναλυτικά:

Η παρέμβαση του κου Στέλιου Μπούσουλα για τις κάμερες στα σχολεία και άλλα προβλήματα των σχολικών μονάδων στο Δημοτικό Συμβούλιο της 17ης Ιουνίου 2021:

“Θέλουμε να αναφερθούμε σε ένα φαινόμενο που προχωράει στον Δήμο μας και έχει να κάνει με τις κάμερες στις σχολικές μονάδες. Θέλουμε να αναφέρουμε ξανά την αντίθεση μας. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στο πότε θα καταγράφει, τι θα καταγράφει και ποιος θα τα ελέγχει. Μεγαλώνουν τα παιδιά μας με ένα συνεχόμενο φόβο παρακολούθησης με μία κάμερα πάνω από το κεφάλι τους σαν το Big Brother, δηλαδή σαν συνέχεια αυτό που χρόνια προσπαθούν να βάλουν κάμερες σ’ όλη μας την ζωή σε σχολεία – πανεπιστήμια – εργασιακοί χώροι ακόμα και στους δρόμους.

Περιορισμός ελευθεριών. Μέσα σε σχολεία γίνονται ΓΣ γονιών, εκδηλώσεις είτε από τους μαθητές είτε από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς είτε από άλλους φορείς που ο ίδιος ο Δήμος δίνει την άδεια ακόμα όμως και τα παιδιά της γειτονιάς που μη έχοντας ελευθέρους χώρους να παίξουν πάνε στα προαύλια και καλά κάνουν.

Είναι αυταπάτη ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπιστούν όλα αυτά που επικαλείστε π.χ βανδαλισμοί. Σίγουρα όμως θα καταφέρετε να περάσετε στα παιδιά μας ότι είναι φυσιολογικό η μόνιμη παρακολούθηση και ότι ένας χαφιές πάνω από το κεφάλι μας δεν βλάπτει.

Αν ενδιαφέρεστε πραγματικά υπάρχουν προτάσεις που έχουμε ξανά πει και εμείς σαν παράταξη αλλά και οι φορείς που έχουν λόγο για μέσα στα σχολεία όπως οι σύλλογοι εκπαιδευτικών, η Ένωση και σύλλογοι γονέων του Περιστερίου.

Επίσης δύο ζητήματα για να μας ενημερώσετε. Τι θα κάνετε με το αίτημα των γονιών των σχολείων 14ο νηπιαγωγείου και 15ο δημοτικού για την αντικατάσταση του ηλεκτρολογικού πίνακα; Τι θέση θα πάρετε σε ενδεχόμενο θέμα συγχωνεύσεων σχολείων στον Δήμο μας γιατί ήδη το πρόβλημα αυτό χτύπησε κοντινό δήμο.

δείτε την τοποθέτηση του Σ. Μπούσουλα  εδώ

Ο κος Φίλιππος Φλουσκούνης για τη δίχρονη προσχολική αγωγή στο Περιστέρι

“…Στον Δήμο Περιστερίου υπάρχουν 52 Νηπιαγωγεία Γενικής Αγωγής (με 96 τμήματα πρωινής υποχρεωτικής λειτουργίας και 50 απογευματινής προαιρετικής) και 1 Νηπιαγωγείο Ειδικής αγωγής.

Πολλά νηπιαγωγεία (7-18-20-14-36-37-13-27-42-44-47-49) στεγάζονται σε αίθουσες δημοτικών σχολείων (ακόμη και στον α’ όροφο, όπως το 42ο και 44ο) χωρίς να διαθέτουν τους απαραίτητους χώρους για την ολοήμερη λειτουργία τους. Mε την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής ( 2019) χωρίς δημόσια δαπάνη (ν. 4521/2018 ΣΥΡΙΖΑ) οι ανάγκες αυξήθηκαν σε κτιριακές υποδομές και για να αντιμετωπιστούν χρησιμοποιήθηκαν κλειστές αίθουσες ή διαθέσιμοι χώροι (σίτισης, ύπνου και δραστηριοτήτων) και όπου δεν υπήρχε τέτοια δυνατότητα έγιναν (και γίνονται) υποχρεωτικές μετακινήσεις υπεράριθμων μαθητών σε όμορα νηπιαγωγεία».

Για το 44 Νηπιαγωγείο τοποθετήθηκε αίθουσα ΠΡΟΚΑΤ στην αυλή του 4ου Δημοτικού (ν. 4610/2019 ΣΥΡΙΖΑ) και για το δεύτερο τμήμα του 10 Νηπιαγωγείου μπήκε ΠΡΟΚΑΤ στην αυλή του 21 νηπιαγωγείου (με το οποίο συστεγάζεται). Ο αριθμός των μαθητών σήμερα στα περισσότερα τμήματα είναι 22-25 παιδιά.

Σοβαρό πρόβλημα είναι η απουσία μόνιμου προσωπικού και η κάλυψη των αναγκών με αναπληρωτές που δεν προσλαμβάνονται σε μία φάση(αρχές Σεπτέμβρη) με αποτέλεσμα να ξεκινάει η σχολική χρονιά χωρίς τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς και για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση τις περισσότερες φορές αναστέλλεται η λειτουργία του απογευματινού (ολοήμερου) τμήματος.

Ο μεγάλος αριθμός συνταξιοδοτήσεων τη φετινή χρονιά θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο αυτήν την κατάσταση με ό,τι συνεπάγεται για τα μορφωτικά δικαιώματα των μικρών μαθητών. Μεγάλες ευθύνες έχει και η Διοίκηση του Δήμου που δεν έχει πρόγραμμα ίδρυσης και λειτουργίας νέων σύγχρονων Νηπιαγωγείων δεσμεύοντας γι’ αυτό χώρους και διεκδικώντας την απαραίτητη χρηματοδότηση για την ανέγερσή τους”.

Μοιραστείτε το:
Tagged