Κρήτη: Εξάρθρωση πολυμελούς συμμορίας καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών – 23 συλλήψεις

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Κρατούμενος στην Αγιά ο εγκέφαλος

Στην εξάρθρωση μιας εγκληματικής ομάδας που διακινεί ναρκωτικά σε Ιεράπετρα, Ηράκλειο και Ρέθυμνο, προχώρησε σήμερα η ΕΛΑΣ, η οποία πραγματοποίησε εκτεταμένες επιχειρήσεις σε όλες τις περιοχές.

Εκτός από τα ευρήματα, η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τον «εγκέφαλο» της συμμορίας, που ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων στην Αγιά.

Πιο συγκεκριμένα, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, εξάρθρωσε την εγκληματική ομάδα η οποία δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή του Ηρακλείου.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη 11 ημεδαπών οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων. Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα σε ακόμα δώδεκα ακόμα άτομα, όλοι Έλληνες υπήκοοι.

Τα 12 άτομα φέρεται να εντοπίστηκαν από ιδιόχειρα σημειώματα, που βρήκαν οι αστυνομικοί, στα οποία αναγράφονταν ονόματα και χρηματικά ποσά, που αφορούσαν στην αγοραπωλησία ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η εν λόγω ομάδα καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης συστηματικά, στην καλλιέργεια κάνναβης, φρόντιζε για την συγκομιδή και φύλαξή τους αυτών και στη συνέχεια προμήθευε ποσότητες κάνναβης για την περαιτέρω διακίνηση τους αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Αναλυτικότερα, ηγετικό ρόλο είχε 44χρονος ημεδαπός έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων, ο οποίος παρείχε πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και τη διοχέτευση της σε βασικούς προμηθευτές. Σημαντικό ρόλο στην ομάδα είχε 32χρονος Ρεθυμνιώτης από τον Μυλοπόταμο, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, την συγκομιδή και τη φύλαξη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, σε έφοδο που έγινε σήμερα στο κελί του, βρέθηκε και κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνό του, με το οποίο συντόνιζε την όλη «ναρκο-επιχείρηση».

Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, είχαν επιμέρους ρόλους προβαίνοντας κατά περίπτωση στην καλλιέργεια των δενδρυλλίων παρέχοντας και κατάλληλο εξοπλισμό και περαιτέρω στην επικοινωνία για τη διάθεση τους και τη διακίνηση σε αγοραστές έναντι χρηματικού ποσού.

Σήμερα λοιπόν οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου, με τη συμμετοχή αστυνομικών του ΤΕΚΑΜ Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Ηρακλείου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου, του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας και του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σητείας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου φυτεία αποτελούμενη από τριάντα δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες και λοιπούς χώρους που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι συλληφθέντες όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

 • 587 γραμμάρια κάνναβης,
 • 1 πιστόλι με γεμιστήρα,
 • 4 ζυγαριές ακριβείας,
 • 53 φυσίγγια,
 • το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες,
 • σιδερογροθιά,
 • μεταλλικό γκλόπ,
 • μαχαίρι,
 • 3 φωτοβολίδες,
 • 66 κροτίδες,
 • 12 κινητά τηλέφωνα και επιπλέον (κάρτες SIM, φορτιστής και συσκευή bluetooth)
 • τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις ονομάτων και χρηματικών ποσών.

Κατασχέθηκαν 3 αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την διευκόλυνση στη διακίνηση των ναρκωτικών και την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: ertnews.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged