Κατάσχεση τεράστιας ποσότητας κοκαΐνης στον Πειραιά – Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ (φωτό & βίντεο)

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Νέα και πολύ μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. στην προσπάθεια της για εξαρθρωση τοπικών και διεθνών παράνομων κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών. Μετά από πολύμηνη προσπάθεια, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος / Ελληνικής Ακτοφυλακής, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε., τη Γ΄ Τελωνειακή Διεύθυνση Πειραιά, το Τελωνείο Θεσσαλονίκης και το Γραφείο DEA της Πρεσβείας των Η.Π.Α., πέτυχαν την εξάρθρωση διεθνούς  εγκληματικής ομάδας που διακινούσε τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών από την Λατινική Αμερική προς την Ελλάδα, την Αλβανία και την Ευρώπη, χρησιμοποιώντας ως μέσο κάλυψης και μεταφοράς, ψυγεία-κοντέινερ για μπανάνες.

Κατασχέθηκε τεράστια ποσότητα (700 κιλα) κοκαΐνης, που είχε κρυφθεί στα συστήματα ψύξης των κοντέινερ. Δείτε στην συνέχεια τις δηλώσεις  των αρμοδίων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για την εξέλιξη της υπόθεσης.

———————-

Πέτρος Τζεφέρης: Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ…

«Η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας στη σημερινή παρουσίαση της υπόθεσης του εντοπισμού και της κατάσχεσης (700) κιλών κοκαΐνης, έχει – πρωτίστως και κυρίαρχα  – σαν σκοπό να επιβεβαιώσουμε και να αναδείξουμε ότι η συνεργασία των Αρχών επιβολής του νομού είναι το καλύτερο αντίμετρο απέναντι στα κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης των ναρκωτικών.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος / Ελληνικής Ακτοφυλακής, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε., η Γ΄ Τελωνειακή Διεύθυνση Πειραιά, το Τελωνείο Θεσσαλονίκης και το Γραφείο DEA της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, είχαν εξαρχής διαρκή, άμεση και ουσιώδη συμμετοχή σε αυτή την διυπηρεσιακή επιχείρηση αποδόμησης των συγκεκριμένων διεθνικών κυκλωμάτων.

Συμμετείχαμε ενεργά και με αποτελεσματικότητα σε όλες τις υποθέσεις για την κατάσχεση της κοκαΐνης στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης και σε όλες τις περιπτώσεις ελεγχόμενης μεταφοράς ναρκωτικών. Μάλιστα τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών χειρίστηκαν δύο από τις υποθέσεις, με την κατάσχεση περίπου (100) κιλών κοκαΐνης, την οποία τα εγκληματικά δίκτυα είχαν αποκρύψει σε εμπορευματοκιβώτια με μπανάνες, προερχόμενα από το Εκουαδόρ.

Όπως γνωρίζετε στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η απόκρυψη των ναρκωτικών γινόταν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, εξωτερικά του εμπορευματοκιβωτίου και ειδικότερα στον μηχανισμό ψύξεως αυτού, ενώ χρησιμοποιούσαν την ίδια μεταφορική εταιρεία και το ίδιο νόμιμο εμπόρευμα – μπανάνες, με χώρα αποστολέα το Εκουαδόρ. Διαφοροποίηση υπήρχε μόνο ως προς το λιμάνι προορισμού των εμπορευμάτων το οποίο ήταν, είτε το λιμάνι του Πειραιά είτε της Θεσσαλονίκης ή το Δυρράχιο Αλβανίας.

Από την ανάλυση του τρόπου δράσης αυτών των εγκληματικών δικτύων,  που δραστηριοποιούνται στη δια θαλάσσης μεταφορά κοκαΐνης, μέσω εμπορευματοκιβωτίων από το Εκουαδόρ, προκύπτει ότι επιλέγουν τη χώρα μας, είτε ως χώρα προορισμού, είτε ως σταθμό διαμετακόμισης, για να μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον, καταδεικνύεται ότι στη χώρα μας δραστηριοποιούνται συνεργάτες των δικτύων αυτών, επιφορτισμένοι με την εξαγωγή των ποσοτήτων ναρκωτικών προς περαιτέρω διακίνηση στην εγχώρια αγορά ή μεταφορά σε ευρωπαϊκούς  προορισμούς.

Για το λόγο αυτό, Αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με ομολόγους τους, τόσο στην Ευρώπη, στο Εκουαδόρ αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο για την πλήρη εξάρθρωση των εγκληματικών αυτών δικτύων. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν η κατάσχεση -σε ακόμα μια περίπτωση- κοκαΐνης σε έτερη ευρωπαϊκή χώρα, μια υπόθεση της οποίας η διασύνδεση με τις ήδη υπάρχουσες στην Ελλάδα και Αλβανία διερευνάται.

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να σημειώσω ότι ο αγώνας κατά των ναρκωτικών είναι διαρκής, επίπονος  και δύσκολος .

Η συνεργασία των Αρχών επιβολής του νομού είναι δεδομένη, όπως και η κοινή μας βούληση να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την καταπολέμηση των ναρκωτικών.

Είμαστε όλοι εδώ και συνεργαζόμαστε στενά για να προστατεύουμε την κοινωνία, τους πολίτες και τη νεολαία μας από τη μάστιγα αυτή.  

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε στα κυκλώματα των ναρκωτικών, που εμπορεύονται το θάνατο και την ελπίδα.

Κατάσχεση τεράστιας ποσότητας κοκαΐνης στον Πειραιά
Μοιραστείτε το:
Tagged