Ιανός: Πάνω από 4,7 εκατ. ευρώ για έργα αποκατάστασης στους Δήμους Λαμιέων, Δομοκού και Μακρακώμης

Φθιώτιδα,
Μοιραστείτε το:

Από την πρώτη στιγμή που το ακραίο καιρικό φαινόμενο του Μεσογειακού Κυκλώνα «Ιανός» έπληξε περιοχές της χώρας μας, η Κυβέρνηση, υπό τις οδηγίες του Πρωθυπουργού, έθεσε σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό πακέτο μέτρων ανακούφισης των πληγέντων και στήριξης της αποκατάστασης και επιστροφής στην κανονικότητα των τοπικών κοινωνιών.

Στο πλαίσιο αυτό, και σε συνέχεια προηγούμενων ενισχύσεων, τέσσερα έργα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2022, προϋπολογισμού 4.745.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, μετά από συνεργασία του Υπουργού Οικονομικών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και μετά από σχετική πρόταση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων Λαμιέων, Δομοκού και Μακρακώμης, εντάσσονται τα εξής έργα:

  1. «Αποκατάσταση βλαβών υποδομών αρμοδιότητας Δήμου Λαμιέων», προϋπολογισμού 550.000 ευρώ.
  2. «Αποκατάσταση βλαβών υποδομών αρμοδιότητας Δημοτικής Επιχείρισης Ύδρευσης Αποχέτευσης Λαμίας», προϋπολογισμού 795.000 ευρώ.
  3. «Αποκατάσταση βλαβών υποδομών αρμοδιότητας Δήμου Δομοκού», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.
  4. «Αποκατάσταση βλαβών υποδομών αρμοδιότητας Δήμου Μακρακώμης», προϋπολογισμού 1.000.000.000 ευρώ.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να παρακολουθεί από κοντά τη διαδικασία στήριξης των περιοχών που έχουν πληγεί από θεομηνίες, και όπου χρειαστεί, σε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους, επεκτείνει τη στήριξη σε πληττόμενες υποδομές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Για να δείτε την Υπουργική Απόφαση με την οποία εγκρίθηκε η χρηματοδότηση των ποιο πάνω έργων κάντε κλικ εδώ  

Μοιραστείτε το:
Tagged