Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα 7 άτομα μέλη κυκλώματος που εξέδιδαν για «μαϊμού» πιστοποιητικά αναπηρίας

Συνταξιοδοτικά
Μοιραστείτε το:

Τι υποστηρίζουν οι δικηγόροι τους

Κύκλωμα που φέρεται να εξέδιδε πλαστές βεβαιώσεις αναπηρίας έναντι αμοιβής εξάρθρωσε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας. 7 άτομα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Στα ίχνη κυκλώματος που εξέδιδε πλαστές βεβαιώσεις αναπηρίας έναντι αμοιβής έφτασε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας, προχωρώντας στη σύλληψη επτά ατόμων.

Οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων είναι τρεις υπάλληλοι του ΕΦΚΑ και τρεις γιατροί, στο σύνολο τέσσερις γυναίκες και τρεις άνδρες οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης (21/12) στον εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και στον ανακριτή.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους προσαχθέντες είναι εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία δωροληψία, ψευδή βεβαίωση, απάτη, παραβίαση και χρήση υπηρεσιακού απορρήτου, νόθευση εγγράφου, διακίνηση ναρκωτικών και εμπορία επιρροής.

Αποστολίδης – Συνήγορος υπεράσπισης: «Πλημμεληματάκια – Δεν υπάρχουν πλαστές βεβαιώσεις»

Για την αθωότητα των εντολέων του, μίλησε ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην διευθυντή του ΙΚΑ ΕΦΚΑ και μιας δικηγόρου, Χαράλαμπος Αποστολίδης, κάνοντας λόγο για μια «πομφόλυξ που θα σκάσει».

Όπως επεσήμανε: «Είναι μια ογκώδης δικογραφία που όσο όγκο έχει, τόση έλλειψη ουσιαστικότητας έχει. Νομίζω ότι είναι μια πομφόλυξ που θα σκάσει την Παρασκευή μετά τις απολογίες. Υποτίθεται ότι είναι μια σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που επηρέαζε τις ενστάσεις των πολιτών κατά του ΙΚΑ και σκοπούσε να επηρεάσει τα αποτελέσματα των αναπηρικών συντάξεων. Ούτε καν σε χρηματικό ποσό αναφέρεται όλων αυτών των πράξεων».

Και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχουν πλαστές βεβαιώσεις αναπηρίας. Δεν έχουν εκδοθεί. Εγώ απορώ γιατί έγινε τόσος θόρυβος. Για κάτι πλημμεληματάκια που ενδεχομένως να υπάρχουν, έγινε εγκληματική οργάνωση».

Διαλυνάς – Συνήγορος υπεράσπισης: «Είναι αθώοι – Όλο αυτό είναι μια φούσκα»

«Είναι αθώοι και αυτό θα αποδειχθεί με βάση έγγραφα και στοιχεία που θα προσκομίσουμε στην ανακρίτρια. Και θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε ότι όλο αυτό είναι μια φούσκα η οποία θα πρέπει να ξεφουσκώσει», υποστήριξε από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης δύο κατηγορούμενων ψυχιάτρων, Αθανάσιος Διαλυνάς, ο οποίος σημείωσε πως οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν την Παρασκευή.

«Το γραφείο μας έχει αναλάβει δύο γιατρούς. Αφορά μια υπόθεση με πολλά αδικήματα, να σας πω ενδεικτικά σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση καθήκοντος κλπ. Δεν έχουμε λάβει ακόμη γνώση της δικογραφίας. Να φανταστείτε ότι και η ανακρίτρια δεν έχει ολόκληρη τη δικογραφία. Μας δόθηκε προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή και από εκεί και πέρα θα επιμεριστούν οι κατηγορίες στον κάθε κατηγορούμενο. Και από εκεί και πέρα εμείς τουλάχιστον θα απολογηθούμε καταθέτοντας υπόμνημα απολογητικό».

Πηγή: lawandorder.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged