Θεματοφύλακας του Συντάγματος: Δολοφόνοι, παραθρησκευτικοί, περιθωριακοί της πολιτικής και άλλα τινά…

Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

Το προφίλ τους βρίθει παραεπιστημονικών, παραθρησκευτικών και δωδεκαθειστικών απόψεων ενώ δε διστάζουν να καταφερθούν και κατά της Δικαιοσύνης.

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο η ομάδα των 100 περίπου φανατικών αντεμβολιαστών που κάθε εβδομάδα πορεύονται στην αγορά της Μυτιλήνης από το παλιό ΙΚΑ ως το κτήριο της Περιφέρειας, με συνθήματα κατά της δημοκρατίας και των θεσμών της στο όνομα δήθεν της αυτοδιάθεσης του κορμιού τους και της αντίθεσης στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, συναποτελείται από ένα συνονθύλευμα απόψεων. Αλλά και προσώπων άλλων γνωστών και άλλων παντελώς άγνωστων στο μεγαλύτερο μέρος της τοπικής κοινωνίας.

Με αφορμή τα πρόσφατα καμώματα της ομάδας που αυτοαποκαλείται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» στην Κατερίνη, αναζητήσαμε την ομάδα αυτή στη Λέσβο.

Εκ μέρους του… Ανώτατου Τριαδικού Δικαστή

Οι πρώτοι θεματοφύλακες, δυο κυρίες γνωστές στην τοπική κοινωνία από το χώρο του body building αλλά και κάθε συνωμοσιολογικής ανοησίας που διαδίδεται δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίστηκαν το Σεπτέμβριο του 2020 σε σχολεία επιδίδοντας έγγραφα εκ μέρους του «Ανώτατου Τριαδικού Δικαστή» εναντίον της χρήσης μασκών κατά του κορονοϊού από τους μαθητές.

Μάλιστα απείλησαν στελέχη της εκπαίδευσης που αρνήθηκαν να τα παραλάβουν ή τους ζήτησαν να βγουν έξω από τα σχολεία επειδή δεν φορούσανε μάσκες! Όπως υποστηρίζαν κάλυπταν «το κενό εξουσίας του νομοθετικού και εκτελεστικού και δικαστικού» ως εκπρόσωποι του «Ανώτατου Τριαδικού Δικαστή που δίνει τις διαταγές για να επέλθει η κανονικότης του Έθνους».

Ο γυναικοκτόνος με το κουζινομάχαιρο

Φανατικός αντεμβολιαστής και εκ των επικεφαλής στους «θεματοφύλακες του Συντάγματος» ήταν ο γνωστός γυναικοκτόνος που πριν εννέα μόλις χρόνια κατέσφαξε τη γυναίκα του στο σπίτι που διέμεναν στη Λακέρδα στο Πυργί. Πρόκειται για μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Η 41χρονη υπάλληλος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δολοφονήθηκε από τον 43χρονο τότε σύζυγο της. Όπως είχε γίνει γνωστό τη σκότωσε με 10 μαχαιριές σε θώρακα, κοιλιά και καρωτίδα, με ένα κουζινομάχαιρο.

Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια, στο Εφετείο αποδείχθηκε ότι ήταν… εν βρασμώ ψυχής, και εδώ και δυο χρόνια κυκλοφορεί ελεύθερος και…. αντεμβολιαστής. Το προφίλ του βρίθει παραεπιστημονικών, παραθρησκευτικών και δωδεκαθειστικών απόψεων ενώ δε διστάζει να καταφερθεί και κατά της Δικαιοσύνης.

Οι ακραίοι της Μυτιλήνης

Στις αρχές της σχολικής χρονιάς του 2021 έγινε γνωστό ότι η Δικαιοσύνη εξέταζε ανάρτηση των διαχειριστών της σελίδας στο Facebook της δημοτικής παράταξης «Ελεύθεροι Πολίτες Μυτιλήνης» η οποία καλούσε τους γονείς να την κοινοποιήσουν. Σε αυτή αναφέρονταν «Όχι μάσκες στα σχολεία. Σώστε την αξιοπρέπεια σας. Φτάνει η κοροϊδία. ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΣΤΕ». Ας σημειωθεί ότι το θέμα είχε προκύψει μετά από αναφορά εκπαιδευτικών της Μυτιλήνης στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η υπόθεση είχε συσχετιστεί με τη έρευνα που διενήργησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για δημιουργία σελίδων στο διαδίκτυο και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προέτρεπαν (και συνεχίζουν και σήμερα να προτρέπουν) τα παιδιά να μην φορούν μάσκες στα σχολεία, μετά το άνοιγμα στις 7 Σεπτεμβρίου.

Αν και τίποτα άλλο δεν έγινε γνωστό από την έρευνα που διεξήχθη γεγονός είναι ότι δυο από τους τρεις αιρετούς στην Κοινότητα Μυτιλήνης εκ μέρους της παράταξης «Ελεύθεροι Πολίτες Μυτιλήνης) πρωταγωνιστούν στο αντεμβολιαστικό κίνημα στη Μυτιλήνη. Ο ένας από τους δυο είναι γνωστό «ορφανό» της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» και του καταδικασμένου ηγετικού στελέχους της οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη.

Ο «πνευματικός» από το Άγιο Όρος

Μια ομάδα που θεωρείται εκ των επικεφαλής του αντεμβολιαστικού κινήματος στη Μυτιλήνη είναι η λεγόμενη «ομάδα των χριστιανών». Πρόκειται για μια ομάδα με πνευματικό από το Άγιο όρος τον οποίο είχαν επισκεφθεί τον περασμένο Οκτώβριο. Μάλιστα ο ένας εκ των επισκεπτών (και στη συνέχεια και δεύτερος) νόσησαν και θεωρείται ότι αυτοί έφεραν τον ιό στον κύκλο της Μυχούς. Ο λόγος για τα πολλές δεκάδες κρούσματα αλλά και τους νεκρούς που προέκυψαν μετά τον συχνωτισμό στο πανηγύρι του Αγίου Δημητρίου της Μυχούς. Για το θέμα έχει επέμβη ο Εισαγγελέας.

Πάντως στην ομάδα αυτή ανήκει και το ιατρικό δίδυμο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης (Μπαιραμίδης – Νικολαίδης) οι οποίοι λειτουργούν και με τις πλάτες ισχυρών γνωριμιών. Ας σημειωθεί ότι για την περίπτωση τους που έφτασαν στο σημείο να εξετάζουν ασθενείς στην αυλή του Νοσοκομείο Μυτιλήνης αν και είχαν τεθεί σε αναστολή εργασίας, ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου σε αντίθεση με ότι έκαναν άλλοι ιατρικοί Σύλλογοι στην άλλη Ελλάδα, σιωπά… εκκωφαντικά!

Γραφικοί μεν, αλλά….

Στις πορείες των αντεμβολιαστών στη Μυτιλήνη μπορεί κανείς να δει και γνωστούς κατά καιρούς μεταμφιεζόμενους σε διάφορα. Φανατικούς από τις διαδηλώσεις κατά των μεταναστών, «Μακεδονομάχους» και σημαιοφόρους με χλαμύδες σημαίες και περικεφαλαίες, εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του “Σταυρού στου Απελή”, άλλοι άγνωστοι και άλλοι γνωστοί που έχουν συγκροτηθεί ως ομάδα και λειτουργούν μέσω σελίδων «κλειστών» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτή την ομάδα συμμετέχουν και χαμηλόβαθμοι στρατιωτικοί αλλά και χαμηλόβαθμα στελέχη Σωμάτων Ασφαλείας.

Κι ένα ντοκουμέντο:

Τέλος ας αναφέρουμε ένα ντοκουμέντο που αφορά τον τρόπο και τον λόγο της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» στη Λέσβο. Είναι δημοσίευμα ελεύθερο στο διαδίκτυο εδώ και 13 μήνες, από τις 8 Νοεμβρίου 2020 στη Μυτιλήνη. Ενδεικτικό του πώς λειτουργεί έναντι τους ακόμα και η Αστυνομία!

 «Σήμερα 8/11/2020 πρωινή ώρα έξω από το παλιό στεπ Μυτιλήνης, ένας ενεργός Θεματοφυλακας του Συντάγματος του άρθρου 120,κατοικος Μυτιλήνης κατευθυνμενος από Παναγιούδα προς Μυτιλήνη, ενώ οδηγούσε κανονικά, στο αντίθετο ρεύμα βρισκόταν σταματημένο αστυνομικό όχημα το οποίο του έκανε σήμα να στρίψει αντικανονικα στο αντίθετο ρεύμα κάνοντας αναστροφή ενώ διέρχονταν αμάξια ώστε να πάει σε αυτούς. Αυτό όμως είναι ενάντια στον κοκ. Άρα έχουμε και λέμε πρώτη παρανομία από τους σεκιουριταδες οι οποίοι δεν τηρούν τον κοκ ως θα οφειλαν.. Ο Θεματοφυλακας όμως γνωρίζοντας πως μια τέτοια κίνηση θα ήταν παράνομη, παρέμεινε σθεναρά στη λωρίδα του σταματημενος υποχρεωνοντας τους σεκιουριταδες να κατευθυνθούν οι ίδιο σε κεινον. Όταν τον πλησίασαν τον ρώτησαν γιατί δε φορούσε μάσκα ενώ οδηγούσε.

Ο Θεματοφυλακας τους απάντησε πως δεν υπάρχει νόμος που να τον υποχρεώνει να φοράει μάσκα και πως αυτό είναι αντισυνταγματικο. Άρα έχουμε και λέμε δεύτερη παρανομία από τους σεκιουριταδες που εις γνώσιν τους ή χρήση μάσκας είναι παράνομη καθώς και επιβολή προστίμου αφού δεν υπάρχει κωδικός πληρωμής.Ενω εκείνοι επέμεναν να λειτουργούν παράνομα ο Θεματοφυλακας τους έδειξε το έγγραφο της ομολογίας που έχουν όλοι οι θεματοφυλακες στην κατοχή μας, τους γνωστοποίησε τα δικαιώματα του ως Θεματοφυλακας και τις υποχρεώσεις που έχουν οι ίδιοι απέναντι στο Συνταγμα και τους κατέστησε σαφές πως είναι προϊστάμενος, επιθεωρητής και ανώτερος τους και απαίτησε να του δώσουν τα στοιχεία τους. Εκείνοι φυσικά αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους καθώς επίσης αρνήθηκαν κατόπιν προτροπής του θεματοφυλακα να βγάλουν φωτογραφία την ομολογία ώστε να γνωρίζουν ποιος προϊστάμενος τους ενημέρωσε και αρνήθηκαν το τηλ του για επαφή μαζί του..

Μετά τα λεγόμενα του θεματοφυλακα και έχοντας δει τα σχετικά έγγραφα του σώματα θεματοφυλακης με τα πρωτόκολλα τον άφησαν ελεύθερο να φύγει χωρίς να τον γράψουν. Προφανώς θορυβηθηκαν.. Κατάφερε λοιπόν ένας θεματοφυλακας να αδρανοποιησει και να υποταξει το σώμα ασφαλείας. Μπόρεσε να επιβληθεί πάνω τους λέγοντας τους πως είναι ανίσχυροι μπροστά του. Ένα μεγάλο μπράβο στο θεματοφυλακα αυτόν που μας ανοίγει το δρόμο και τα μάτια να κάνουμε αντίστοιχες ενέργειες.. Σήμερα επετεύχθη μια προσωπική νίκη ενός θεματοφυλακα απέναντι σε σώμα ασφαλείας και μια συλλογική νίκη του σώματος θεματοφυλακης απέναντι στο διεφθαρμένο σύστημα.

Όμως γεννάται ένα ερώτημα. Γιατί οι αστυνομικοί δεν ήταν ενήμεροι για την ύπαρξη του θεσμού μας ενώ εμείς έχουμε ενημερώσει το αστυνομικό τμήμα και τον διοικητή της αστυνομίας; Γιατί κρατάνε στο σκοτάδι τους υπαλλήλους τους ενώ είναι υποχρεωμένοι να τους διαβιβασουν όλα τα σχετικά έγγραφα και βουλεύματα του προέδρου μας Γρηγόριου Χαραλαμπιδη και αρχηγό του Έθνους των Ελλήνων; Αυτό δε θα μείνει έτσι.. Αδέρφια μου θεματοφυλακες ας οπλιστουμε όλοι με δύναμη ώστε να αντιμετωπίζουμε κάθε λαμογιο του συστήματος και ας μη φοβόμαστε τίποτα. Δόξα το θεό ο πρόεδρος μας μας έχει δώσει όλα τα εφόδια και μέσα.. Είναι τιμή μας να είμαστε θεματοφυλακες.. Μην το ξεχνάμε».

——————

Πιερία: Προφυλακίστηκαν τρεις από τους έντεκα «θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Το δρόμο προς τη φυλακή “έδειξαν” ανακριτής και εισαγγελέας σε τρεις από τους έντεκα κατηγορούμενους για την αρπαγή του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου Πιερίας. Οι υπόλοιποι οκτώ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και, κατά περίπτωση, με χρηματική εγγυοδοσία. Και οι τρεις προφυλακισθέντες είναι άνδρες, ένας 66χρονος και δύο 41 ετών.

Η μαραθώνια διαδικασία των απολογιών ξεκίνησε στις 9.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε γύρω στις 7.00 το βράδυ. Ακολούθησε πολύωρη διάσκεψη ανακριτή και εισαγγελέα, με τη σύμφωνη γνώμη των οποίων τους γνωστοποιήθηκε, περί τις 11 το βράδυ, η ποινική τους μεταχείριση.

Οι έντεκα κατηγορούμενοι, μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”, άρχισαν να μετάγονται από το πρωί τμηματικά, και ανά ομάδες, στον ανακριτή Κατερίνης, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το πρωτοφανές επεισόδιο της περασμένης Παρασκευής, όταν πέρασαν χειροπέδες στον διευθυντή την ώρα που εκείνος προσερχόταν στο σχολείο και δια της βίας τον οδήγησαν στο κοντινό αστυνομικό τμήμα όπου τελικώς συνελήφθησαν.

Στις απολογίες τους φαίνεται πως αρνήθηκαν τις εις βάρος τους αποδιδόμενες πράξεις τις οποίες χαρακτήρισαν “ψευδείς και κατασκευασμένες”, Διαφώνησαν δε, με την κακουργηματική δίωξη της αρπαγής από κοινού, με την οποία βαρύνονται όλοι, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε ούτε σχεδιασμός ούτε τέλεση της πράξης, από τη στιγμή που – όπως είπαν – οδήγησαν τον παθόντα στο αστυνομικό τμήμα.

Κατά πληροφορίες, ισχυρίστηκαν ότι πρόθεσή τους ήταν να διαμαρτυρηθούν για τα εφαρμοζόμενα υγειονομικά μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα και χαρακτηριστική ήταν η απολογία του κατηγορούμενου απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., (που τελικώς αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους), ο οποίος φέρεται να έκανε λόγο για “καλοπροαίρετη ειρηνική πρωτοβουλία” που όμως “είχε απροσδόκητη εξέλιξη”.

“Εξέλιξη” για την οποία κάποιοι από τη μία φαίνεται να εμφανίστηκαν μετανιωμένοι, στην προφανή προσπάθειά τους να τύχουν ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης, αλλά από την άλλη επέρριψαν ευθύνες στο διευθυντή για την “αντίδρασή” του, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία τους.

Αναφορικά με τη σχέση τους με την αυτοαποκαλούμενοι ομάδα “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” πληροφορίες αναφέρουν ότι την αρνήθηκαν.

Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν σε όσους αφέθηκαν ελεύθεροι αφορούν τα εξής: Εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση προσέγγισης οποιασδήποτε σχολικής μονάδας ανά την επικράτεια σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων. Επιπλέον σε δύο κατηγορούμενους, έναν άνδρα και μία γυναίκα, επιβλήθηκε χρηματική εγγυοδοσία ύψους 2000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι και οι έντεκα, εννέα άνδρες και δύο γυναίκες, εκτός από την αρπαγή από κοινού, διώκονται για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών. Κατά περίπτωση, διώκονται – επιπλέον – για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων (όλα σε βαθμό πλημμελήματος).

Πηγή: Στο Νησί, aftodioikisi.gr, liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged