Η Microsoft «κατεβάζει ρολά» στα Windows 10 το 2025!!!

Πολυμέσα
Μοιραστείτε το:

Η Microsoft γνωστοποίησε πως σταματά την υποστήριξη προς τα Windows 10 στις 14 Οκτωβρίου 2025, δέκα χρόνια από το λανσάρισμα του λειτουργικού συστήματος, που είχε προωθηθεί ως «τα Windows ως υπηρεσία» και ως η «τελική» έκδοση των Windows, που θα αναβαθμιζόταν σταδιακά αντί να αντικαθίσταται.

Όπως γράφει το The Verge,  η εταιρεία αποκάλυψε την ημερομηνία σε μια επικαιροποιημένη support life cycle page για το λειτουργικό σύστημα. Το Thurrott ανέφερε ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που η Μicrosoft περιγράφει το τέλος υποστήριξης για το λειτουργικό της.

Σύμφωνα με το Thurrott, δεν είναι γνωστό πότε έγινε η επικαιροποίηση, ωστόσο στο παρελθόν υπήρχε αναφορά για τερματισμό υποστήριξης συγκεκριμένων εκδόσεων των Windows 10 και όχι όλου του λειτουργικού- κάτι που υποδεικνύει ότι αργά ή γρήγορα έρχεται μια νέα έκδοση των Windows.

Όπως υπογραμμίζει το The Verge, η Microsoft αφήνει πολλούς υπαινιγμούς πως είναι έτοιμη να φέρει «Windows 11». H εταιρεία πραγματοποιεί ειδική εκδήλωση για τα Windows, με θέμα την επόμενη γενιά του λειτουργικού, και στην πρόσκληση για το event υπάρχει ένα παράθυρο που δημιουργεί ένα παράθυρο με σκιά που παραπέμπει σε «11». Επίσης στελέχη της εταιρείας αναφέρονται σε «επόμενη γενιά Windows» εδώ και μήνες, ενώ είχε υπάρξει και «tease» περί Windows 11 σε 11λεπτο βίντεο την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Microsoft αναμένεται να ανακοινώσει μια νέα έκδοση των Windows με σημαντικές αλλαγές στο user interface, και μια ανανέωση του Windows Store. Η Microsoft εργάζεται πάνω σε κάτι υπό την ονομασία «Sun Valley», που έχει χαρακτηριστεί ως «σαρωτική οπτική ανανέωση των Windows».

Αρχικά η Microsoft είχε δεσμευτεί για 10 χρόνια υποστήριξης των Windows 10, και το λειτουργικό αυτό είχε αποτελέσει σημαντική αλλαγή πορείας για την εταιρεία, καθώς σηματοδοτούσε μια αλλαγή πορείας σε σχέση με την παραδοσιακή στρατηγική της κυκλοφορίας νέας έκδοσης κάθε λίγα χρόνια. Η Microsoft είχε χαρακτηρίσει τα Windows 10 ως την «τελευταία έκδοση των Windows», ωστόσο πλέον φαίνεται έτοιμη να δοκιμάσει κάτι νέο.

Πηγή: naftemporiki.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged