Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: ΟΛΟΙ το ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΪΟΥ στις 11:00 στο Αμαξοστάσιο του Δήμου, απέναντι από το Άλσος

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Η νομιμοποίηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο Περιστέρι είναι εγκληματική.

Να κλείσουν τώρα οι θανατηφόρες εγκαταστάσεις – Να μεταφερθεί άμεσα το γκαράζ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου καταγγέλλει και καταδικάζει την απαράδεκτη μεθόδευση της κυβέρνησης  που με την ανοχή της δημοτικής αρχής Παχατουρίδη εισάγει σε νομοσχέδιο τη νομιμοποίηση  του  ΣΜΑ Περιστερίου.  

Με το άρθρο 92 του νομοσχεδίου εγκρίνεται η χωροθέτηση των ΣΜΑ διαφόρων δήμων και μεταξύ αυτών και του ΣΜΑ Περιστερίου ο οποίος είναι εγκατεστημένος παράνομα σε χώρο κοινόχρηστου πρασίνου όπως και ολόκληρο το γκαράζ.

Όλα αυτά τα χρόνια με υποτιθέμενες “προσωρινές λύσεις”, παρατάσεις και με περιβαλλοντοκτόνες  αποφάσεις των κυβερνήσεων και των περιφερειακών αρχών της   ΝΔ  του ΠΑΣΟΚ  και του ΣΥΡΙΖΑ  γίνονταν επιτρεπτό στη διοίκηση Παχατουρίδη να λειτουργεί αυτή τη βλαβερή εγκατάσταση σε βάρος της υγείας των κατοίκων και των εργαζόμενων στην καθαριότητα. Τώρα μπαίνει η ταφόπλακα. 

Αναπάντητα παραμένουν επίσης τα ερωτήματα:

  • σχετίζονται ή όχι με τη λειτουργία του ΣΜΑ οι δυο θάνατοι εργαζομένων  στη μεταφορά συμπιεσμένων απορριμμάτων από νεοπλασίες και άλλες ασθένειες εργαζομένων;
  • τι μέτρα θα πάρουν για τον εντοπισμό ραδιενεργών αποβλήτων, που έχουν εντοπιστεί πολλές φορές από τα μηχανήματα της χωματερής στα οχήματα μεταφοράς συμπιεσμένων απορριμμάτων από το ΣΜΑ Περιστεριού;

Η πρόταση στην αρμόδια αντιδήμαρχο να μπει μηχάνημα εντοπισμού στο αμαξοστάσιο που θα περνούν όλα τα απορριμματοφόρα πήρε αρνητική απάντηση γιατί “έχει μεγάλο κόστος” (!!!).

Στην εποχή της πανδημίας φάνηκε ξεκάθαρα πως η υγεία του λαού δεν μπορεί να θεωρείται εμπόρευμα και κόστος. Αυτό το δικαίωμα δεν το παζαρεύουμε.  Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο  για τους ΣΜΑ  – Να κλείσει τώρα ο ΣΜΑ Περιστερίου και να απομακρυνθούν όλες οι εγκαταστάσεις του  γκαράζ  – Να γίνει ενιαίος χώρος πρασίνου με το Άλσος.

Μοιραστείτε το:
Tagged