ΕΙΝΑΠ: 6 κρούσματα κορωνοϊού στο 1ο Κέντρο Υγείας Περιστερίου – Απόλυτη σιωπή της διοίκησης Παχατουρίδη…

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Με έγγραφό της η ΕΙΝΑΠ σημειώνει  και ενημερώνει  την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τους έχοντες το δικαίωμα της υπογραφής  στην διοικητική πυραμίδα του συστήματος υγείας για τα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν διαπιστωθεί ανάμεσα στους εργαζόμενους του 1ου Κέντρου Υγείας Περιστερίου και θέτει ερωτήματα για το υπόλοιπο προσωπικό.

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Τις τελευταίες ημέρες στο ΚΥ Περιστερίου 1 έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό 6 (έξι) εργαζόμενοι υγειονομικοί. Είναι απαράδεκτο το ότι καθυστερεί η διενέργεια διαγνωστικών τεστ στο σύνολο των λοιπών εργαζόμενων ενώ ΔΕΝ έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον καραντίνα όσοι/ες ήρθαν σε επαφή με τους θετικούς συναδέλφους τους και έχουν εντολή να συνεχίσουν να εργάζονται. Έτσι αυτονόητα δημιουργείται μεγάλος κίνδυνος διασποράς τόσο για τους προσερχόμενους ασθενείς όσο και για τους υγειονομικούς. Απαιτούμε την άμεση εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.»

Εντύπωση προκαλεί ότι κανείς από τους αρμοδίους του Δήμου Περιστερίου, αλλά και της περίφημης τριμελούς Επιτροπής ελέγχου της λειτουργίας και της παροχής υγειονομικού έργου του 1ου Κέντρου Ηγείας, Γιώργος Μπεκιάρης, αντιδήμαρχος Υγείας δήμου Περιστερίου, κα Λύτρα, διευθύντρια 3ου Κέντρου Υγείας Περιστερίου, όπως και ο Δήμαρχος της Πόλης κος ΑνδρέαςΠαχατουρίδης

Δεν προχώρησαν σε καμία ενημέρωση για το θέμα αυτό, του τοπικού πληθυσμού, πόσο μάλλον που το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας έχει ορισθεί και καθορισθεί ως Κέντρο Υγείας αναφοράς Κορωνοϊού για την Πόλη του Περιστερίου και τους  διοπλανούς δήμους.

Αντ’ αυτών την γνωστοποίηση των κρουσμάτων κορωνοϊού του προσωπικού του 1ου Κέντρου Υγείας  πραγματοποίησε η Λαίκή Συσπείρωση Περιστερίου που κοινοποίησε στις τοπικές ιστοσελίδες το σχετικό έγγραφο της ΕΙΝΑΠ.

Κάτι είναι κι αυτό για τους δημότες αυτής της Πόλης…

Το έγγραφο της ΕΙΝΑΠ…

Δημ-άρχης

Μοιραστείτε το:
Tagged