Δήμος Ιλίου: Συνεχίζονται τα σεμινάρια της Σχολής Γονέων Προσχολικής Ηλικίας

Uncategorized
Μοιραστείτε το:
Δήμος Ιλίου: Συνεχίζονται τα σεμινάρια της Σχολής Γονέων Προσχολικής Ηλικίας

Μετά τη συνάντηση της Σχολής Γονέων Προσχολικής Ηλικίας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 στον κατάμεστο 7ο Βρεφονηπιακό Σταθμό, όπου ο Καθηγητής Αναπτυξιακής Ψυχολογίας στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου κ. Κωνσταντίνος Πετρογιάννης ανέπτυξε το θέμα «Οι φόβοι στα μικρά παιδιά: Σημασία και διαχείριση», αγγίζοντας παραμέτρους που απασχολούσαν ιδιαίτερα τους γονείς, το επόμενο σεμινάριο είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 17.30, με θέμα «Αυτονόμηση των παιδιών», στο Δημαρχιακό Μέγαρο «Βασίλειος Κουκουβίνος».

Το θέμα θα εισηγηθούν η Αναπτυξιακή Ψυχολόγος MSc Αφροδίτη Κορογιαννάκη και η Θεραπεύτρια Λόγου & Ομιλίας MSc Ιωάννα Καραβαγγέλη, μέλη της διεπιστημονικής ομάδας του

Δήμος Ιλίου: Συνεχίζονται τα σεμινάρια της Σχολής Γονέων Προσχολικής Ηλικίας

Τμήματος Πρώιμης Παρέμβασης του Ιδρύματος Ι.Π.Α.Π. «Η Θεοτόκος», στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Δήμο Ιλίου για τη σωστή ενημέρωση και την κατάλληλη υποστήριξη των γονέων.

Όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Από τη μεγάλη συμμετοχή στη Σχολή Γονέων Προσχολικής Ηλικίας, φαίνεται ότι η θεματολογία προκαλεί το έντονο ενδιαφέρον των γονέων, οι οποίοι στο τέλος κάθε συνάντησης κατακλύζουν με πολλά ερωτήματα τους εξαιρετικούς και καταρτισμένους ομιλητές.  Το επόμενο σεμινάριο αφορά το πολύ σημαντικό ζήτημα της αυτονόμησης των παιδιών, η οποία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ομαλή εξέλιξη του παιδιού και στην ισχυροποίηση της προσωπικότητάς του.»

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής και συγκεκριμένα με την Προϊσταμένη Διεύθυνσης κυρία Ακίνδυνη Κρητικού στο τηλέφωνο 2132030178.

Μοιραστείτε το:
Tagged