Δήμαρχος Ιλίου: Η ώρα των «έξυπνων» μετρητών της ΔΕΗ

Ίλιον
Μοιραστείτε το:

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος επαναφέρει την καινοτόμο απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την τοποθέτηση «έξυπνων» μετρητών

Με ιδιαίτερη ευαισθησία προς τις οικογένειες, οι οποίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στο κόστος κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου, το Δημοτικό Συμβούλιο με την 004/2019 Απόφασή του επαναφέρει ομόφωνα την 216/2012 Απόφαση για τη διασφάλιση της ελάχιστης εγγυημένης παροχής ρεύματος, μέσω της τοποθέτησης ηλεκτρονικών «έξυπνων» μετρητών, για την αξιοπρεπή διαβίωση ατόμων με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος στην εισήγησή του σημείωσε ότι, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αποτελεί κοινωνικό αγαθό και ότι η Δ.Ε.Η. έχει την τεχνική δυνατότητα να το υλοποιήσει και να εντάξει την κάλυψη της δαπάνης που απαιτείται στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης. Σε διαφορετική περίπτωση, ο Δήμος Ιλίου θα αναλάβει το κόστος κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος των οικογενειών αυτών, στο πλαίσιο της Κοινωνικής του Πολιτικής, μέσω προπληρωμένης κάρτας.

Τονίζοντας ότι, κανένα σπίτι δεν πρέπει να μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, πόσο μάλλον, οικογένειες με παιδιά, υπενθύμισε ότι το 2012, μετά την 216/2012 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το ζήτημα παραπέμφθηκε από την ίδια τη Δ.Ε.Η. στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ως αρμόδιο για τέτοιου είδους αποφάσεις, το οποίο όμως, ουδέποτε προχώρησε σε σχετική ρύθμιση.

Μοιραστείτε το:
Tagged