Γ. Σγουρός στον Π. Τσίμα (Skai radio): Όσοι υπόσχονται ότι θα κάνουν την Αττική, Μανχάταν δεν ξέρουν τι τους γίνεται

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Γ. Σγουρός στον Π. Τσίμα (συνέντευξη στο Skai radio): Δεν αφήναμε ποτέ τίποτα στην τύχη – Χρειάστηκε να συγκρουστώ πολλές φορές για να γίνει ένα έργο –Όσοι υπόσχονται ότι θα κάνουν την Αττική Μανχάταν δεν ξέρουν τι τους γίνεται

Στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του Σκάι με τον Παύλο Τσίμα φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Σγουρός. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το εισαγγελικό πόρισμα για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα.

Ο Γ. Σγουρός είπε μεταξύ άλλων:

Για το περιεχόμενο του πορίσματος

Επιβεβαίωσε όλα όσα γνωρίζαμε για το συμβάν. Ότι δηλαδή είχαμε ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο που εκδηλώθηκε σε μια περιοχή ευάλωτη γιατί δομήθηκε τις περασμένες δεκαετίες άναρχα και αυθαίρετα.  Το εξαιρετικά ιδιαίτερο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι υπήρχε μία μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία που παραδόθηκε από εμάς το 2014 και για τέσσερα χρόνια είχε κολλήσει στη γραφειοκρατία. Αυτό είναι που και μένα με εξοργίζει πραγματικά.

Για το τι έκανε ο ίδιος σε ανάλογες περιπτώσεις

Όταν διοικείς πρέπει να είσαι από πάνω από τις υπηρεσίες να παρακολουθείς τι γίνεται. Δεν πρέπει να αφήνεις τίποτα στην τύχη. Είχα «πλακωθεί» με πολλούς Υπουργούς, Υφυπουργούς, Γενικούς Γραμματείς, Δημάρχους για έργα που κολλούσαν στη γραφειοκρατία.

Για τη θέση του Περιφερειάρχη

Η θέση του Περιφερειάρχη δεν είναι παίξε γέλασε. Αυτά που λένε περί μικρών Πρωθυπουργών τα ακούω βερεσέ. Μπροστά στην ηλεκτρική καρέκλα του Περιφερειάρχη η θέση του Βουλευτή μοιάζει με αναπαυτική μπρεζέρα. Όποιος θέλει αξιώματα παίρνει και ευθύνες.

Για το εάν υπήρχε συνεργασία

Όποιος διοικεί πρέπει να έχει διάθεση συνεργασίας. Η κα Δούρου δεν επέδειξε διάθεση συνεργασίας, έκανα να μιλήσω μαζί της 3 χρόνια.

Για το «ασυμβίβαστο» κομματικής και αυτοδιοικητικής ιδιότητας

Δεν μπορεί να ασκήσει σωστά τα καθήκοντά της διότι δεσμεύεται από την κομματική της ιδιότητα ως μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχει ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια.

Για την αντιπλημμυρική προστασία

Είναι γνωστή η άναρχη ανάπτυξη της Αττικής και η πολεοδομική αυθαιρεσία. Τα κυριότερα προβλήματα είναι εντοπισμένα στις παλιές Νομαρχίες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής. Για τον λόγο αυτό τρέξαμε μόλις αναλάβαμε την αρμοδιότητα με τον Καλλικράτη πάρα πολλά αντιπλημμυρικά έργα από κοινοτικά κονδύλια. Φανταστείτε ότι ο αρχικά διαθέσιμος προϋπολογισμός του ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 για αντιπλημμυρικά έργα ήταν 70 εκ. € και τελικά εντάχθηκαν συνολικά 44 έργα με προϋπολογισμό 286 εκ. €.

Για τις υποσχέσεις που δίνονται

Η Αττική έχει συγκεκριμένα προβλήματα και οι πόροι για την επίλυσή τους δεν είναι ανεξάντλητοι. Όσοι υποψήφιοι υπόσχονται ότι θα κάνουν την Αττική Μανχάταν δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Μοιραστείτε το:
Tagged