Γ. Σγουρός: Αργά «ξύπνησε» ο κος Βαθιώτης – Να παραιτηθεί άμεσα από αντιπεριφερειάρχης υγείας

Περιφέρειες
Μοιραστείτε το:

Απαράδεκτες οι  δηλώσεις του για τον κ.Tσιόδρα

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι πολίτες και η χώρα με την πανδημία του COVID-19 πρέπει να υπάρχει συνεργασία, ομοψυχία και το υψηλότερο επίπεδο συντονισμού.

Η σημερινή παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Βαθιώτη στο OPEN TV και, κυρίως όσα είπε για τον τομέα ευθύνης του σχετικά με τους μη ελέγχους στις κλινικές και τα γηροκομεία, αλλά και τη συγκεκριμένη κλινική με την οποία -κατά δήλωσή του- συνεργάζεται στο Περιστέρι, συνιστούν ατόπημα ολκής και προσβολή για την Περιφέρεια Αττικής και τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης.

Είναι λυπηρό λοιπόν αιρετός Αντιπεριφερειάρχης Αττικής σε θέματα δημόσιας υγείας να προβαίνει σε τέτοιες αστήρικτες κατηγορίες κατά του Καθηγητή κ. Τσιόδρα τόσο για την πολιτική, του «Μένουμε Σπίτι», που διαφύλαξε τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα όσο και για τα κρούσματα που διαπιστώθηκαν στην κλινική στο Περιστέρι.

  • Ο COVID-19 υπάρχει εδώ και δύο μήνες τώρα ανακάλυψε ο κ. Βαθιώτης έλλειμμα επικοινωνίας με τον ΕΟΔΥ?
  • Κι αν ήταν αντίθετος με την πολιτική του Υπουργείου Υγείας, που ήταν δύο μήνες, την ίδια στιγμή μάλιστα που ο κ. Πατούλης μιλά για άψογη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση?
  • Ποιον υπερασπίζεται ο κ. Αντιπεριφερειάρχης και γιατί?
  • Και πως είναι δυνατόν να είναι και εξωτερικός συνεργάτης σε νοσοκομεία και Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, δηλαδή και ελέγχων και ελεγχόμενος?
  • Ζητάμε τόσο την άμεση παραίτηση του κ. Βαθιώτη, καθώς είναι σαφές ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο συγκεκριμένο πόστο, όσο και εξηγήσεις από τον κ. Πατούλη

——————

Οι δηλώσεις στο OPEN T/Y του κου Θ. Βαθιώτη που προκάλεσαν την αντίδραση του κου Σγουρού..

Βαθιώτης κατά Τσιόδρα, Χαρδαλιά, Αρκουμανέα για κλινική σε Περιστέρι (βίντεο)

Το θαυμαστό κόσμο του επιτελικού κράτους της Ν.Δ. ξεσκέπασε ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας ασκώντας κριτική στον Σ. Τσιόδρα και το Ν. Χαρδαλιά πως δεν τον ενημέρωσαν ενώ ζητά συνάντηση, εδώ και τρεις μήνες τον κ. Κοντοζαμάνη δεν τον έχει δει.

Πιο συγκεκριμένα δριμεία κριτική άσκησε στο Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ για το γεγονός ότι δεν πραγματοποίησαν τους απαιτούμενους ελέγχους και τα τεστ σε Νοσοκομεία και τις κλινικές.

«Ήταν λάθος του ΕΟΔΥ που είπαν σε άρρωστους να κλειστούν σπίτια τους. Ο ΕΟΔΥ θα έπρεπε να πάει σε κλινικές και νοσοκομεία. Θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί αυτό όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας του Γ. Πατούλη και ιατρός παθολόγος, Θανάσης Βαθιώτης.

«Ας μην ξεχνάμε ότι στην Γαλλία, το 1/3 των θανάτων οφείλεται στα Γηροκομεία. Η Σύνοδος των λοιμοξοιολόγων και της Πολιτικής Προστασίας θα έπρεπε να το έχουν προβλέψει.»

«Που ξέρουμε πόσοι γιατροί ασθενούν αυτή την ώρα στα Δημόσια Νοσοκομεία; Σε πόσους έχουν γίνει τεστ διάγνωσης; Πότε πήγαν από την κυβέρνηση να κάνουν μαζικά τεστ;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το πρόβλημα δεν είναι να μένουμε στο σπίτι αλλά όταν οι ασθενείς που μένουν στο σπίτι θα βγουν έξω και θα συναντηθούν με τους υγιείς».

«Δεν με πήρε τηλέφωνο ο κ. Τσιόδρας. Αν με έπαιρναν τηλέφωνο θα ήμουν παρών. Προσπαθώ να δω τον κ. Κοντοζαμάνη τρεις μήνες και δεν μπορώ.»

Ιδού ο εντυπωσιακός συντονισμός του επιτελικού κράτους για τον οποίο σήμερα καμάρωνε στην Βουλή ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Το κλασικό πινγκ πόνγκ των ευθυνών συνεχίζεται… με το Υπουργείο Υγείας να πετάει τις ευθύνες στην Περιφέρεια που όπως όμως εκείνη δηλώνει δεν είναι δική της η ευθύνη του ελέγχου των ιδιωτικών κλινικών.

Σημείωση: Μόνο τι σχέση είχε ο ίδιος με την Κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστερι δεν είπε ο λαλίστατος κατά τα άλλα κος Θ.Βαθιώτης

Πηγή: left.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged