Γιάννης Σγουρός: Εμείς δεν είμαστε fake. Η Αττική είναι το σπίτι μας

Αττική
Μοιραστείτε το:

Η αυτοδιοικητική περίοδος 2014-2019είχε όλα τα εφόδια και όλες τις προϋποθέσεις σε ό,τι αφορά την Αττική να είναι αποδοτική και αποτελεσματική για τους πολίτες.

Η απερχόμενη διοίκηση είχε μπροστά της άπλετο χρόνο να εφαρμόσει το πρόγραμμά της αφού η θητεία της υπήρξε 5ετής. Κανείς άλλος δεν είχε, ούτε θα έχει ποτέ ξανά τόσο μεγάλη θητεία αφού με τον Κλεισθένη καταργείται η σχετική διάταξη και επιστρέφουμε στην4ετία.

Είχε επαρκείς πόρους, αφού παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είχε χρεοκοπήσει χάρη στη δική μας νοικοκυρεμένη και συνετή πολιτική βρήκε ταμειακά διαθέσιμα άνω των 350 εκ. €. Άρα είχε τους πόρους να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.

Είχε διασφαλισμένη Κοινοτική Χρηματοδότηση αφού παρέλαβε το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 πλήρως συμβασιοποιημένο ώστε να φτάσει η απορροφητικότητα στο 100% και το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 εγκεκριμένο και έτοιμο προς υλοποίηση.

Παρέλαβε ώριμους σχεδιασμούς στη διαχείριση των απορριμμάτων ώστε να ξεκινήσουν επιτέλους να εφαρμόζονται στη  μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας προγράμματα ανακύκλωσης.

Είχε μια φιλική κυβέρνηση η οποία της έκανε όλα τα χατίρια και της διόρθωνε ακόμη και τα λάθη με νομοθετικές ρυθμίσεις αναδρομικής ισχύος.

Κι όμως παρά το γεγονός ότι όλα ήταν με το μέρος της κατάφερε – διότι περί κατορθώματος πρόκειται – να παρουσιάσει υστέρηση τέτοια που «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ».

Απέτυχε στη διαχείριση όλων των κρίσεων. Στις πλημμύρες στη Μάνδρα και στις φωτιές στο Μάτι, στην Κερατέα, στο Καπανδρίτι ήταν εξαφανισμένη, όπως και στη μεγάλη ρύπανση στο Σαρωνικό.

Απέτυχε στη διαχείριση των απορριμμάτων, αφού ακύρωσε τους διαγωνισμούς που είχαν ξεκινήσει χωρίς εναλλακτικό σχέδιο, με αποτέλεσμα 5 χρόνια μετά να μην έχει σημειωθεί καμία πρόοδος και ο μοναδικός χώρος ταφής να εξαντλείται.

Απέτυχε στηνοικονομική διαχείριση, αφού τη θέση της εκτέλεσης έργων με σχέδιο και ιεράρχηση, έδωσε η λογική του «δώσε και σε μένα μπάρμπα», με αποτέλεσμα τα έξοδα να είναι υπερδιπλάσια από τα έσοδα.

Δεν προχώρησε κανένα νέο μεγάλο έργο υποδομών και όσα ξεκίνησαν εμφανίζουν τεράστιες καθυστερήσεις όπως η κατασκευή του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Κρωπίας Παιανίας που θα δώσει τέλος στην ομηρία των βόθρων στην Ανατολική Αττική.

Πλέον για όλους τους παραπάνω λόγους η επόμενη 4ετία είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την Αττική. Οι ίδιοι πόροι εξαντλούνται και τα λεφτά του ΕΣΠΑ δεν θα υπάρχουν για πάντα. Άλλα λάθη, παλινωδίες και πισωγυρίσματα δεν συγχωρούνται.

Οι πολίτες είδαν τι αποτελέσματα μπορεί να έχουν επιλογές υποψηφίων που αντιλαμβάνονται τη θητεία ως βάρδια και την αυτοδιοίκηση ως αγγαρεία. Είδαν τι αποτελέσματα μπορεί να έχουν επιλογές υποψηφίων που εξαρτώνται από κομματικές γραμμές, όπως είναι αυτές που στηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ.

Γι΄ αυτό ζητάμε από τους πολίτες να στηρίξουν την «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής». Εμείς δεν είμαστε fake στην αυτοδιοίκηση. Δεν ανακαλύψαμε την Αττική και τα προβλήματά της τους τελευταίους μήνες. Δεν είμαστε υποψήφιοι της μιας ευκαιρίας, ούτε υποψήφιοι από σπόντα. Η Αττική είναι το σπίτι μας. Διαχειριστήκαμε τη διοίκηση στη νομαρχία της Αθήνας και στην Περιφέρεια Αττικής με μεγαλύτερο σεβασμό από ό,τι θα διαχειριζόμασταν τα του οίκου μας.

Γι’ αυτό το 2014 εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους μας στήριξαν κι ας πηγαίναμε κόντρα στο ρεύμα του λαϊκισμού. Τους ανταποδώσαμε αυτή την εμπιστοσύνη με την καθημερινή παρουσία μας στα όργανα της περιφέρειας, με τον καθημερινό έλεγχο που ασκήσαμε στην εξουσία ώστε να μην υπάρχει ασυδοσία.

Τώρα ζητάμε εκ νέου την εμπιστοσύνη των πολιτών για να φέρουμε πίσω στην Αττική την χαμένη της κανονικότητα. Γιατί δεν μας αξίζει ο κατήφορος. Γιατί δεν μας αξίζει η αδιαφορία. Έχουμε την γνώση, έχουμε την εμπειρία, έχουμε την ομάδα των ανθρώπων που μπορεί να φέρει σε πέρας αυτή την αποστολή. Μπορούμε να τα καταφέρουμε.

20/2/2019 – Άρθρο του Γιάννη Σγουρού στην Εφημερίδα «Αιρετός»

Πηγή: airetos.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged