Α.Γεωργιάδης σε Ν.Παππά και Π.Σκουρλέτη στη Βουλή: Στις 7 Ιουλίου χάσατε, χωνέψτε το και κάντε αντιπολίτευση

Ενέργεια
Μοιραστείτε το:

Αγριος καβγάς Γεωργιάδη με Παππά και Σκουρλέτη στη Βουλή: «Θα μας πει ο Νικολάκης, άσ’ τα αυτά σε μένα»

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή ανάμεσα στον Αδωνι Γεωργιάδη και τους πρώην υπουργούς Νίκο Παππά και Πάνο Σκουρλέτη με αφορμή επίκαιρες ερωτήσεις για την ανάπτυξη, τα μεγάλα έργα, το Ελληνικό και τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για αύξηση των θέσεων εργασίας.

Ο Νίκος Παππάς κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη ότι οι υποσχέσεις για 4% ανάπτυξη έχουν πεταχτεί από το παράθυρο: «Εχετε παγώσει το Καστέλι που μετά τον Ιούλιο έπρεπε να ξεκινήσει, έχετε παγώσει τον ΒΟΑΚ, τον Πατρών-Πύργου και το μετρό Θεσσαλονίκης. Μιλούσατε για 40.000 θέσεις εργασίας με αυτά τα έργα. Εχετε αθετήσει την προεκλογική σας στρατηγική».

H κόντρα ξέσπασε στη Βουλή με φόντο τα έργα ΣΔΙΤ,  με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά να υποστηρίζει ότι τα έργα ύψους 1,8 δισ. είναι έργα… ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα να λέει στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ότι αναπαράγει δημοσίευμα του Capital.gr. “Θλιβερό και πένθιμο να λέτε συνέχεια ότι θέλατε και είχατε δρομολογήσει αλλά δεν προλάβατε” απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. “Στις 7 Ιουλίου χάσατε χωνέψτε το και κάντε αντιπολίτευση. Τεσσεράμισι χρόνια ήσασταν κυβέρνηση, ας τα κάνατε εσείς τα έργα”.

Απαντώντας σε δύο διαδοχικές επίκαιρες ερωτήσεις στους πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά και Πάνο Σκουρλέτη ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τους βουλευτές για τη συμπεριφορά τους απέναντι στους κ.κ. Καλογρίτσα και Σαγιά, ενώ η συζήτηση έφτασε μέχρι την προανακριτική και τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. 

Ο κ. Γεωργιάδης  κατηγόρησε τον κ. Παππά για την υπόθεση Καλογρίτσα λέγοντας “όλοι είδαν πως πήγατε να κάνετε τα έργα και είδαμε πως φέρεστε στους φίλους σας. Τον εντάξατε και τον απεντάξατε από το έργο Πύργος-Πάτρα όταν σταμάτησε να σας είναι χρήσιμος. Δεν είναι ωραίο να φέρεστε στους φίλους σας έτσι”.

Ενώ στην επόμενη ερώτηση του Π. Σκουρλέτη για τη Ζάκυνθο ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον Σπύρο Σαγιά (σσ ο οποίος ήταν Γενικός Γραμματέας της πρώτης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα) λέγοντας πως ήταν ‘κακής ποιότητας άνθρωπος’. “Δεν είναι καθόλου σωστό να τα λέτε αυτά τώρα, ο κ. Σαγιάς ήταν στην πρώτη κυβέρνησή σας” σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.

Για τα έργα ΣΔΙΤ ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση όχι μόνο δεν τα προχώρησε αλλά “μας αφήσατε  1,5 δισ. σε ΣΔΙΤ απορριμμάτων αδιάθετα. Είχα επιστολή του Επιτρόπου Χαν γιατί δεν κάνατε τίποτα και κινδυνεύει να χάσει  η χώρα 1 δισ., άλλο ένα  θλιβερό ρεκόρ. Επί 5 χρόνια ούτε ένα έργο ΣΔΙΤ απορριμμάτων δεν κάνατε πλην δυο που ξεκίνησε η κυβέρνηση Σαμαρά και γι’ αυτό είναι είναι μνημείο θράσους αυτά που λέτε”.

 «H ήττα της 7ης Ιουλίου σας έχει κάτσει πολύ βαριά»

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Παππά αλλά και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα τη βαριά ήττα που υπέστησαν στις εκλογές: «Χάσατε. Χωνέψτε το. Κάντε αντιπολίτευση. Είναι σχεδόν θλιβερό και πένθιμο να λέτε συνέχεια ότι θα κάνατε πράγματα, αλλά δεν προλάβατε. Μάλλον ζείτε σε έναν ονειρικό δικό σας κόσμο ή η ήττα της 7ης Ιουλίου σας έχει κάτσει πολύ βαριά κι ακόμα δεν έχετε συνέλθει». Μάλιστα, τα σχόλια που έκανε ο κ. Παππάς επ’ αυτής της απάντησης ανέβασαν ακόμη περισσότερο την ένταση, με τον κ. Γεωργιάδη να λέει: «Το άσ’ τα τα γνωστά να τα πείτε στον ΣΥΡΙΖΑ, στους φίλους σου το άσ’ τα τα γνωστά, όχι σε μένα. Θα μας πει ο Νικολάκης, άσ’ τα αυτά, σε μένα δεν περνάνε αυτά, εκεί που σε παίρνουν».

Μάλιστα αναφερόμενος στην κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρας-Πύργου έκανε λόγο για έργο που είναι μνημείο διαφθοράς του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική επικράτεια. «Κάνατε κατάτμηση του έργου για να το πάρει ο φίλος σας ο Καλογρίτσας πριν τον πουλήσετε. Η κυβέρνηση της ΝΔ το ξεμπλόκαρε και προχωράει. Παραλάβαμε όλα τα μεγάλα έργα παγωμένα από εσάς χωρίς μελέτες και χρήματα, και ένα ένα τα ξεκολλάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Επίθεση από τον Σκουρλέτη

Τους τόνους ανέβασε και ο πρώην υπουργός Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος κατήγγειλε τον κ. Γεωργιάδη ως ντίλερ συμφερόντων και διερωτήθηκε γιατί δεν έχει παραιτηθεί ακόμα, όπως έλεγε, αφού στο Ελληνικό δεν έχουν μπει μπουλντόζες. «Τι είστε; Μεσίτης, ντίλερ συμφερόντων, νεροκουβαλητής; Αυτή είναι η αναπτυξιακή σας αντίληψη, πού το πάτε; Γιατί μάλλον τελικά το δυνατό σας χαρτί γίνεται αχίλλειος πτέρνα». Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον Σπύρο Σαγιά (σσ ο οποίος ήταν Γενικός Γραμματέας της πρώτης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα) λέγοντας πως ήταν ‘κακής ποιότητας άνθρωπος’. “Δεν είναι καθόλου σωστό να τα λέτε αυτά τώρα, ο κ. Σαγιάς ήταν στην πρώτη κυβέρνησή σας” σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο τελευταίος που πρέπει να μιλάει για συμφέροντα όταν στην προανακριτική επιτροπή αποκαλύπτονται οι τρόποι με τους οποίους το πρώην κυβερνών κόμμα προσπαθούσε να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη και να χτίσει παραδικαστικό κύκλωμα.

Μεγαλύτερος ο τζίρος φέτος στις γιορτές

Στις επικρίσεις του κ. Παππά ότι φέτος έπεσε ο τζίρος των καταστημάτων ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε ως εξής: “Επειδή ξεκίνησα από το εμπόριο, στα 15 μου πούλαγα βιβλία στην έκθεση βιβλίου της Κηφισιάς, μπορώ να σας πω ότι οι έμποροι πάντα κλαίγονται. Οι ανακοινώσεις των εμπορικών συλλόγων που αναφέρετε έχουν ιστορικό ενδιαφέρον και μικρή ουσία. Καταγράφονται ηλεκτρονικά τα έσοδα από τον ΦΠΑ και υπάρχει εικόνα τι μπήκε στο ταμείο του κράτους από τις αποδείξεις. Ο  τζίρος στις γιορτές φέτος ήταν πάνω από πέρισυ”.

Πηγή: iefimerida.gr, capital.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged