Αρσενικό πρόβατο με GPS «μαρτύρησε» τους ζωοκλέφτες στην Κρήτη (!!!)

Πολιτισμοί
Μοιραστείτε το:

Τo GPS ήταν κρυμμένο στο κουδούνι ενός προβάτου.

Ένα GPS που ήταν κρυμμένο στο κουδούνι ενός προβάτου βοήθησε στην εξιχνίαση μίας μεγάλης ζωοκλοπής στην Κρήτη.

Η ζωοκλοπή είχε γίνει την 28η Αυγούστου του 2018, αλλά η σύλληψη των δραστών έγινε αυτήν την εβδομάδα. Τότε, οι αδίστακτοι κακοποιοί είχαν μπει στο ποιμνιοστάσιο 34χρονου και είχαν κλέψει 150 πρόβατα.

Οι τέσσερις άνδρες τελικά συνελήφθησαν την Τρίτη σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας.

Στο πλαίσιο επιχείρησης από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηρακλείου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς στο δήμο Γόρτυνας έγιναν έρευνες στα σπίτια, στα ποιμνιοστάσια και τα αυτοκίνητα τους.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, κυνηγετικό όπλο, 5 μαχαίρια, 12 φυσίγγια, 5 κινητά τηλέφωνα και κροτίδα.

Η κουδούνα… είχε GPS

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, στην εξιχνίαση της υπόθεσης βοήθησε το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης των προβάτων είχε τοποθετήσει σε ένα από αυτά «σύστημα στιγματοθέτησης» (GPS).

To σύστημα είχε τοποθετηθεί στο κουδούνι του ζώου και βοήθησε τις αρχές να ανακαλύψουν τη…διαδρομή του κοπαδιού και των κλεφτών από την περιοχή των Ασιτών στην Γόρτυνα!

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και είναι αντιμέτωποι με κακουργηματικές διώξεις. Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της Παρασκευής.

Πηγή: in.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged