Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Τα «Fake» περιβαλλοντικά βραβεία δεν θα καταστείλουν τους αγώνες των κατοίκων

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως η δημοτική αρχή Περιστερίου εκπροσωπούμενη δια της αρμόδιας αντιδημάρχου κ. Τσιώτα ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ (!) και μάλιστα με ΔΥΟ ΒΡΑΒΕΙΑ (!!) για τις υποτιθέμενες οικολογικές δράσεις και ευαισθησίες της.

Υποθέτουμε πως το ένα βραβείο αφορά την απαράδεκτη και επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων συνεχιζόμενη κατάσταση με τον ΣΜΑ – συμπιεστή απορριμμάτων – σκουπιδοχαβούζα στην καρδιά της πόλης, στο Άλσος Περιστερίου, σε χώρο που είναι χαρακτηρισμένος ως κοινόχρηστο πράσινο (!!!), που επί χρόνια καταβρωμίζει τις γύρω γειτονιές με ανυπόφορη μπόχα – σκουπιδοζούμια που μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα – έντομα – τρωκτικά και καρκινογόνες διοξίνες.

Το δεύτερο βραβείο μάλλον αφορά την επίμονη δενδροκτόνα πολιτική της δημοτικής αρχής, που κάθε τόσο για κάθε φαντεζί διακοσμητικό έργο προώθησης του μεγάλου ιδιωτικού κέρδους θυσιάζει  μερικές δεκάδες δένδρα, και που έχει οδηγήσει το Περιστέρι στις τελευταίες θέσεις κάλυψης με πράσινο συγκριτικά με άλλους δήμους. Πιθανά μετά την βράβευση θα πάρει θάρρος η δημοτική μας αρχή να ολοκληρώσει το σχέδιο αντικατάστασης όλων των δένδρων της πόλης με σιδερένιους στύλους που θα φέρουν διαφημιστικές πινακίδες.

ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ αν νομίζουν πως τέτοιες φέϊκ προεκλογικές προπαγανδιστικές “βραβεύσεις” θα αναστείλουν τους αγώνες της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων για ανθρώπινη πόλη, χωρίς σκουπιδοβρωμιά στο κέντρο της, με ανθρώπινα πάρκα, άλση και πράσινους δημόσιους χώρους που θα μπορούν οι κάτοικοι να τους χαίρονται ΔΩΡΕΑΝ χωρίς να πληρώνουν τους κάθε λογής ημέτερους “επιχειρηματίες”.

Μοιραστείτε το:
Tagged