Έφη Αχτσιάογλου: Η 31χρονη γραμματέας που αντικατέστησε τον Υπουργό της !!! (βίντεο)

Uncategorized Κυβέρνηση
Μοιραστείτε το:
Έφη Αχτσιάογλου: Η 31χρονη γραμματέας που αντικατέστησε τον Υπουργό της !!!

Κατρούγκαλος: Υπήρξε τόσο αποτυχημένος σαν υπουργός ώστε τον αντικατέστησε η Διευθύντρια του γραφείου του!!! Ποια είναι η Εφη Αχτσιάογλου που αποδείχθηκε επαρκέστερη του πρώην υπουργού.

Αυτό που συνέβη με τον Κατρούγκαλο είναι πράγματι για γέλια και για κλάματα. Ο υπουργός Εργασίας ήταν τόσο άχρηστος που τον αντικατέστησε με ευκολία η διευθύντρια του γραφείου του, Εφη Αχτσιόγλου!!!

Το γεγονός ότι η Εφη τα πήγαινε καλά στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ήταν και ο λόγος που έγινε υπουργός. Ποιος να το φαντάζονταν-ότι θάφτανε μια μέρα που θα γινόντουσαν υπουργοί όσοι τα πάνε καλά στις διαπραγματεύσεις με το Τρόικα-ότι θα ήταν αυτό δηλαδή το κριτήριο.

Για την γλυκιά Εφη γράφει η Μαίρη Λαμπαδίτη στο Πρώτο Θέμα:

Υπουργός, μόλις 31 έτους, το νεώτερο μέλος του νέου κυβερνητικού σχήματος (είναι τρία χρόνια μικρότερη από το νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ.Τζανακόπουλο), η Εφη Αχτσιόγλου είχε ρόλο κλειδί στην ομάδα διαπραγμάτευσης του υπουργείου εργασίας για το κομμάτι των αλλαγών στα εργασιακά .

Από τη θέση της διευθύντριας του γραφείου του τέως υπουργού εργασίας, έδινε πάντα «γραμμή» στις έντονες αντιπαραθέσεις με τους δανειστές και αποτελούσε στην ουσία το alter ego του Γιώργου Κατρούγκαλου. Τόσο ο υπουργός όσο και ο Αλέξης Τσίπρας  την εμπιστεύονταν απόλυτα. Ανάμεσα στα πολλά προσόντα της είναι οι γνώσεις, η μεθοδικότητα και η στρατηγική που αναπτύσσει για να φέρει εις πέρας τις απαιτητικές διαπραγματεύσεις στις αίθουσες του Χίλτον.

Ευειδής, ευγενής, σοβαρή και λιγομίλητη, η 31χρονη διδάκτορας εργατικού δικαίου ανήκει στη νέα γενιά των πολιτικών της Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε το 1985 στα Γιαννιτσά Πέλλας και από την πρώτη στιγμή που η δραστηριοποίησή της έγινε πιο έντονη στη συμπρωτεύουσα το όνομά της ήταν μέσα στα επικρατέστερα για την υποψηφιότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δημαρχία της πόλης.

Το συγκεκριμένο σενάριο δεν ευοδώθηκε αλλά η κ. Αχτσιόγλου  με το χρίσμα της πολιτεύτριας με τον ΣΥΡΙΖΑ συνεισέφερε στον προεκλογικό αγώνα της υποψήφιας περιφερειάρχου Κεντρικής Μακεδονίας με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινας Χαραλαμπίδου. 

ΣΥΡΙΖΑ: Έφη Αχτσιόγλου – ομιλία στην Καστοριά – Ιανουάριος του 2015

  • Μετά τις ευρωεκλογές μετακόμισε στις Βρυξέλλες και εργάστηκε ως επιστημονική συνεργάτιδα της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, λίγο αργότερα επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, καθώς κλήθηκε να συνεισφέρει στον αγώνα του κόμματός της ως υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
  • Ολοκλήρωσε με άριστα τις προπτυχιακές σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ και το 2009 απέκτησε –επίσης με άριστα- το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις πολιτικές επιστήμες από την ίδια σχολή.
  • Εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο υπό την επίβλεψη του καθηγητή, Άρι Καζάκου.

«Στην επιστημονική μου σταδιοδρομία, ο κύριος όγκος των παρεμβάσεων μου στην εγχώρια και διεθνή επιστημονική κοινότητα αφορά την υπεράσπιση της εργασίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ιδίως τα τελευταία χρόνια επικεντρώνομαι στις ανατροπές που επιφέρουν τα μνημονιακά καθεστώτα στο πεδίο του εργατικού δικαίου και των θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων, προτείνοντας λύσεις σε δικαιοπολιτικό επίπεδο», αναφέρει η ίδια στη σελίδα της στο facebook. 

2012! Δείτε την Έφη Αχτσιόγλου να μιλάει για το «ΝΟΜΟΣ είναι το δίκαιο του εργάτη»

Πηγή: kourdistoportocali.com

Μοιραστείτε το:
Tagged